Ciuperca Tibetană este cunoscută și utilizată în medicina tradițională chineză pentru proprietățile sale terapeutice, de mii de ani.

Miceliul Ciupercii Tibetane este bogat în nutrienți și componenți biologici activi, precum: acid cordicepic, acid glutamic, manitol, proteine, aminoacizi, polizaharide, magneziu și calciu.

Aceste substanțe fac din Ciuperca Tibetană un mijloc extraordinar de redare a sănătății și de creștere a vitalității organismului.

În ceea ce privește performanța și rezistența fizică, ciuperca tibetană s-a dovedit a fi un excelent susținător, fapt dovedit prin numeroasele studii clinice efectuate.

Astfel, studiile clinice au demonstrat că extractul standardizat de Cordyceps Sinensis-Ciupercă Tibetană crește capacitatea de oxigenare a celulelor roșii ale sângelui.

Datorită acestei proprietăți, Ciuperca-Tibetană:

  • îmbunătățește performanța fizică
  • reduce oboseala și stresul oxidativ
  • îmbunătățește funcțiile respiratorii
  • îmbunătățește semnificativ calitatea vieții, mai ales în cazul persoanelor în vârsta
  • ajută la obținerea unor performanțe fizice superioare, în cazul sportivilor de performanță

Cordyceps 10/30/1 Ciuperca Tibetană este o formulă care conține două extracte:

  1. Extract 25:1 standardizat, garantat cu – 10% acid cordicepic– 204 mg
  2. Extract standardizat 12:1, garantat în 30% polizaharide și 1% adenozină– 200 mg

Aceste extracte standardizate garantează calitatea și efectele terapeutice superioare ale Ciupercii Tibetane.

Acidul cordicepic este un puternic antioxidant, ce elimină radicalii liberi și întârzie îmbătrânirea celulelor. Acidul cordicepic are un puternic rol diuretic, de creștere a tensiunii osmotice a plasmei, efect anti-trombotic și vasodilatator, facilitând diminuarea presiunii intracraniene.

Polizaharidele reprezintă un tip complex de carbohidrați. Acestea conțin (1>3) (1>6) Beta-D-Glucani, principalele substanțe active din Ciuperca Tibetană răspunzătoare pentru efectul adaptogen și de echilibrare a sistemului imunitar, unii dintre cei mai puternici vindecători naturali. Beta-glucanii sunt cunoscuți drept Reglatori naturali ai Răspunsului Biologic (BRM), datorită rolului de a activa mecanismele naturale de apărare ale organismului atunci când este necesar.

Adenozina este un nucleozid cu rol cheie în multe dintre acțiunile terapeutice ale Ciupercii Tibetane. Această substanță este răspunzătoare de efectele benefice asupra circulației coronariene și cerebrale, prevenirea aritmiilor cardiace și funcționarea optimă a sistemului nervos.

http://herbagetica.ro/ciuperca-tibetana-cordyceps-60cps.html