lectura de 4 minute

 

Încă din cele mai vechi timpuri, cicoarea a fost cunoscută pentru proprietățile sale curative, fiind  folosită pentru diverse afecțiuni ale organismului. Fie că vrei să susții funcțiile organismului, fie că vrei să fii mai energic sau să scapi de kilogramele în plus, cicoarea este cunoscută în popor ca fiind una din cele mai puternice plante medicinale.

Cicoarea este o plantă medicinală considerată în popor cea mai mândră dintre ierburi, folosită încă din antichitate ca și elixir pentru ficat și sistemul digestiv. Vom descoperi în acest articol despre beneficii, mod de utilizare și contraindicații în cazul Cicoarei.

 

Proprietăți și beneficii:

Frunzele de cicoare sunt bogate în cicorină, inulină, arginină, colină, acid cicoric, levuloză, minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu și magneziu) și vitamine (A, B, C, E, K). Rădăcina este bogată în lactupireină, fructoză, tanin. Aceste substanțe oferă proprietăți diuretice, laxative, hipoglicemiante, antitiroidiane și depurative.

Cicoarea este un excelent ajutor în curele de slăbire, inulina din cicoare fiind o substanță care intensifică metabolismul și arderile celulelor adipoase, fortificând în același timp organismul. Principiile amare și inulina sunt doi aliați de bază în lupta cu surplusul de kilograme.

Substanțele chimice din cicoare favorizează secreția de sucuri gastrice, astfel procesul digestiv se realizează cu ușurință pentru organism.

Cicoarea ajută la prevenția diabetului și la scăderea colesterului rău. Inulina este responsabilă de protecția organismului împotriva depozitării de celule adipoase, iar rezervele mari de fier, calciu și magneziu ajută la reglarea glicemiei în sânge.

De asemenea, sistemul circulator este susținut prin oprirea depunerilor de colesterol rău pe vasele sangvine și stoparea creșterii numărului de trigliceride.

Cicoarea acționează ca pansament pentru ficat prin conținutul ridicat de antioxidanți, care ajută la eliminarea rapidă a toxinelor.

Cicoare Extract, floare de cicoare

Mod de utilizare:

 1. Ceai – este eficient în tratarea afecțiunilor hepatice, stomacale și intestinale.

Infuzia din flori se lasă 10 minute și se bea caldă, de 1-2 ori pe zi.

 1. Rădăcina de cicoare, decoctul – poate fi utilizat pentru tratarea diabetului de tip II

Pulberea din rădăcina de cicoare poate fi amestecată cu apă rece, preparatul lăsându-se pentru 8-10 ore, apoi consumat filtrat.

 1. Pulberea de cicoare – are proprietăți depurative, hipoglicemiante și probiotice.

Pulberea poate fi obținută prin măcinarea rădăcinilor uscate

 1. Tinctura de cicoare – poate fi utilizată extern în tratamentul împotriva reumatismului.

Tinctura poate fi obținută prin amestecarea a 10 linguri de pulbere cu 100ml alcool de secară  fructe cu concentrație alcoolică de 50 grade. Amestecul se lasă la macerat 12-14 zile, urmând apoi a fi filtrat.

 1. Cafeaua de cicoare – este un preparat cunoscut și apreciat în curele de slăbit.

Rădăcina de cicoare trebuie curățată, spălată și prăjită, după care trebuie măcinată. Pulberea obținută poate fi transformată în cafea.

 

Extractul de Cicoare, o modalitate excelentă de a beneficia de proprietățile curative ale plantei

Extractul pulbere este cea mai puternică formă de administrare a unei plante medicinale. Este o pulbere fină, obținută din extractele alcoolice printr-un proces de atomizare. Această pulbere este un produs complet natural, care nu mai conține practic deloc apă, alcool sau celuloză și este asimilat aproape instantaneu de organism. Extractul pulbere este de peste zece ori mai bogat în principii active și mai puternic, din punct de vedere al proprietăților farmacodinamice, decât simpla pulbere de plantă.

Studiile au demonstrat beneficiile extractului de cicoare asupra sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva agenţilor agresori. Inulina conţinută este un puternic probiotic care favorizează dezvoltarea bacteriilor prietenoase în intestin, corpul devenind mai rezistent la infecţii. Stimulează producţia de celule ale sistemului imunitar şi le activează pe cele deja existente.

 

Extractul de Cicoare Herbagetica contribuie la:

 • Menținerea apetitului alimentar:

– reduce apetitul alimentar atunci când este administrat în timpul mesei;

– crește apetitul alimentar atunci când este administrat înainte de masă;

 • Buna funcționare a sistemului digestiv: reduce aciditatea gastrică, reduce simptomele de balonare, ajută la reglarea tranzitului intestinal, reglează secreția de bilă;
 • Îmbunătățirea funcțiilor ficatului – îmbunătățește funcția de detoxifiere a ficatului și ajută la digestia grăsimilor;
 • Echilibrarea sistemului imunitar;
 • Menținerea concentrațiilor normale de glucoză din sânge;
 • Menținerea valorilor normale ale colesterolului negativ și ale trigliceridelor.

Cicoare extract, extractul de cicoare, supliment alimentar Cicoare, slabeste

Cicoare Extract este un supliment alimentar natural şi eficient pentru menţinerea unui apetit alimentar normal. Datorită proprietăţilor sale benefice, precum conţinutul ridicat de inulină şi alte substanţe active, Cicoare Extract poate ajuta la menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase şi la reducerea riscului de obezitate. De asemenea, acesta poate sprijini sistemul imunitar şi sănătatea generală a organismului. Cicoare Extract este o alegere excelentă pentru cei care doresc să îşi îmbunătăţească calitatea vieţii şi să aibă un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.