Inca din cele mai vechi timpuri, cicoarea a fost cunoscuta pentru proprietatile sale curative, fiind  folosita pentru diverse afectiuni ale organismului. Fie ca vrei sa sustii functiile organismului, fie ca vrei sa fii mai energic sau sa scapi de kilogramele in plus, cicoarea este cunoscuta in popor ca fiind una din cele mai puternice plante medicinale.

Extractul de cicoare este indicat in tulburarile digestive, hepatice, reprezinta un bun stimulent al sistemului imunitar si un ajutor de nadejde in lupta cu kilogramele. Extractul uscat este, la ora actuală, cea mai puternică formă de administrare a unei plante medicinale. Ce este extractul uscat? Este pulberea fină, obținută din extractele alcoolice (sau, mai rar, apoase), printr-un proces numit: atomizare. Această pulbere, care este un produs complet natural, nu mai conține practic deloc apă sau alcool, nici celuloză și este asimilată aproape instantaneu de organism. Extractul uscat este de peste zece ori mai bogat în principii active și mai puternic, din punctul de vedere al proprietăților farmacodinamice, decât simpla pulbere de plantă.

Unul din cele mai puternice beneficii ale acestei plante este reglarea greutatii. Daca te-ai saturat de fluctuatiile kilogramelor, de multitudinea curelor “minune” de slabire sau ingrasare, extractul de cicoare este un remediu eficient in aceasta lupta cu kilogramele. In urma unor studii stiintifice, a fost remarcat un lucru neobisnuit: extracul de ciocare este atat un tonic, cat si un inhibator de apetit. Astfel, in functie de administrare, poti uita de fluctuatiile de greutate. Daca extractul se administreaza inainte de masa, apetitul va creste, iar in cazul in care se administreaza in timpul mesei s-a observat o reducere drastica a apetitului. Faptul ca inhiba secretia asa numitului hormon al foamei (grelina) si a hormonului satietatii (leptina), se produce nu numai inhibarea apetitului alimentar, dar se combate si efectul de YO-YO (cresterea rapida in greutate dupa curele de slabire).

In aceasta lupta continua pentru mentinerea greutatii si a sanatatii organismului, extractul de cicoare poate fi solutia perfecta in regimul tau de viata. Bucura-te de beneficiile acestui “tamaduitor”.