Tot mai multe studii se concentrează asupra mecanismelor prin care organismul se reînnoiește pe tot parcursul vieții. Având în vedere că bolile precum cancerul sau defectele din naştere se consideră că apar din cauza diviziunii celulare anormale, o mai bună înțelegere a multiplicării celulelor va oferi oamenilor de ştiinţă soluţii să trateze anomaliile care apar, să înlocuiască ţesuturile deteriorate şi să ajute corpul să se regenereze.

Celulele stem au o importanţă deosebită, pentru că au capacitatea de a vindeca ţesuturile şi organele după diverse boli sau traumatisme. Celule stem înseamnă viaţă, înseamnă posibilitatea palpabilă de a trata boli considerate în trecut incurabile. Femeile însărcinate pot dona sau depozita, pentru uz propriu, celule stem, în bănci specializate și autorizate de sânge placentar.

Caracteristici:

-ele dispun de potențialul de a înlocui celulele țesutului afectat sau distrus de maladii severe;

-se pot reînnoi sau multiplica din nou și din nou, pentru timp neîndelungat.

Celulele stem pot deveni celule ale:

– sângelui;

–  oaselor;

–  pielii;

– mușchilor;

–  creierului, etc.

Există mai multe tipuri de celule stem, printre care:

-celule stem totipotente – sunt celulele din care se poate dezvolta orice tip de celule prezente în organismul uman;

-celule stem pluripotente – se pot diferenția în toate tipurile celulare, cu excepția celor totipotente și sunt capabile să formeze țesuturi derivate din toate cele trei foițe embrionare (endoderm, mezoderm și ectoderm);

-celule stem multipotente – produc celule dintr-o singură familie progenitoare ale celulelor din diferite țesuturi;

-celule stem oligopotente – se pot diferenția numai în câteva tipuri de celule;

-celule stem unipotente – pot produce un singur tip de celule, dar au proprietatea de a se reînnoi.

Celulele stem sunt situate în diferite părţi ale corpului uman, printre care:

-țesutul conjunctiv muscular;

-măduva fetală;

-sânge periferic;

-ficat;

-cordon ombilical;

-placentă.

Alga AFA – cel mai puternic stimulator vegetal de celule stem

Alga AFA este cel mai puternic stimulator vegetal de celule stem. Având în compoziție pigmenți albaștri și verzi, producția de celule stem din măduva spinării este stimulată, în timp ce polizaharidele din alga AFA stimulează migrarea lor acolo unde este nevoie, pentru regenerarea organismului.

Alga AFA are un conținut bogat de nutrienți, conține 27 de minerale esențiale, 12 vitamine și 11 pigmenți naturali precursori ai vitaminelor, enzimelor și co-enzimelor.

Alga AFA hrănește organismul în întregime la nivel celular și este absorbită de organism în proporție de 97% (față de vitaminele sintetice, care se absorb doar între 5-25%).

Pe lângă acestea, alga AFA ajută atât la regenerarea celulară a organelor, cât și a sistemului nervos, ce ajută la refacerea țesuturilor afectate, inhibă dezvoltarea celulelor canceroase și previne formarea și extinderea tumorilor.

Știați că..

  • Singurul producător din România care are o gamă de produse naturale pe bază de Algă AFA original este Herbagetica?
  • Încă din perioada intrauterină, bebeluşii îşi pot ajuta mamele cu propriile lor celule stem? Sângele ombilical conține celule stem care pot salva vieți.
  • A fost creat un ficat uman din celule stem?
  • Celulele stem mai sunt numite și celule sușă?
  • În ultima vreme, în România, fenomenul de recoltare de celule stem a luat o amploare deosebită, astfel încât, la ora actuală, putem alege dintre ofertele a mai bine de 15 bănci de celule stem?
  • Până în prezent există 70 boli tratabile cu celule stem?