slăbi sănătos

Cele mai bune soluții pentru a slăbi sănătos în 2019

Este acel moment de la începutul anului când evaluăm realizări din anul precedent și ne stabilim obiectivele pentru noul an. Pentru mulți dintre un an nou înseamnă o nouă încercare de a ajunge la greutatea dorită și de a încerca diete noi. Soluțiile frecvent abordate de majoritatea celor care vor să slăbească sunt restrictive și drastice și pot face mai mult rău decât bine. Soluții pentru a slăbi sănătos de la Herbagetica.

Așadar care sunt strategiile pentru a slăbi sănătos? Noi îți propunem 5 metode ce te vor ajuta să îți înțelegi organismul și să slăbești fără a te înfometa.

5 alegeri nutriționale pentru a slăbi sănătos:

Evită alimentele pro-inflamatoare

A slăbi înseamnă să schimbi modalitatea în care funcționează metabolismul tău. Începe prin a elimina alimentele ce stimulează inflamația, proces ce poate încetini buna funcționare a metabolismului dacă se află la nivel cronic în organism.

Inflamația poate crește predispoziția pentru diabet, boli cardiovasculare sau obezitate. Astfel, sunt de evitat: zaharurile și fructoza, grăsimile trans, carbohidrații rafinați, consumul excesiv de alcool sau semipreparatele din carne.

Consumă mai puțini carbohidrați și mai multe grăsimi bune

Corpul consumă repede energia produsă de carbohidrați, ceea ce poate crea o senzație permanentă de foame, în special persoanelor care au un metabolism activ. Senzația permanentă de foame duce la consumul excesiv de mâncare ceea ce poate cauza dificultăți în a slăbi sau se pot acumula kilograme.

Este indicat să identifici care sunt sursele de carbohidrați din dieta ta, și să reduci cantitatea consumată. Pentru a-i asigura corpului energie, poți opta pentru a suplimenta dieta cu alimente bogate în grăsimi bune:  pește, carne de pasăre, migdale, arahide, alune, caju, avocado sau uleiuri de măsline, floarea soarelui sau susan.

Adaptează-ți dieta la metabolism

Pentru a slăbi cu succes este important să identifici care sunt sensibilitățile tale alimentare și cum funcționează metabolismul tău. Fiecare dintre noi este diferit și avem o anumită toleranță când vine vorba de alimentație. Este bine să identifici dinainte de a te apuca de dietă dacă ai alergii la anumite alimente, predispoziție pentru intoleranță la gluten sau lactoză sau dacă ai un metabolism „leneș”.  Astfel vei putea evita declanșarea proceselor inflamatoare din corp.

Pentru stimularea metabolismului poți încerca și suplimente din plante pe bază de: aloe ferox, cicoare, chitosan, mătase de porumb sau cozi de cireșe.

Hrănește-te consistent, nu restrictiv

Corpul are nevoie zilnic de energie și nutrienți pentru a funcționa și a se regenera. Dacă alegi o dietă restrictivă din punct de vedere al caloriilor și nutrienților, corpul va apela la „rezervele” din organism pentru a se susține. Anumite procese vor fi private de nutrienți esențiali în favoarea altora. Dietele drastice și restrictive determină organismul să facă depozite de nutrienți și grăsimi la care să apeleze. În timp, slăbitul devine aproape imposibil.

Dacă alegi un plan nutrițional echilibrat pe care să îl urmezi zi de zi, atunci organismul tău va ști cum să dozeze corect nutrienții, iar slăbitul va fi un proces mult mai ușor.

Abordează dieta într-un mod pozitiv

Nu degeaba se spune că „dragostea trece prin stomac”. Satisfacția pe care o avem atunci când mâncăm ceva ce ne place declanșează o serie de reacții biochimice și hormoni ce influențează în mod direct metabolismul digestia și starea de bine.

Dacă îți interzici să consumi un aliment care îți place în mod special, dar nu este neapărat bun în dieta ta, poți avea parte de stări de depresie sau nevoia de a consuma o cantitate mare din acel aliment într-un timp scurt (binging). Prin urmare permite-i corpului tău să se bucure zilnic cu o bucată de ciocolată neagră sau un pahar de vin roșu.

Începutul de an este momentul perfect pentru a adopta obiceiuri sănătoase noi care te vor ajuta să îți menții sănătatea pe termen lung. Pentru un plus de ajutor pentru silueta ta poți apela și la o cură de slăbire cu produse Herbagetica.