Ți-ai fi imaginat vreodată că și organimsul tău are un program de lucru? Ei bine, medicina tradițională chinezească consideră că fiecare organ are, pe parcusul unei zile, un moment intens de activitate.

Acest ciclu de 24 de ore ne ajută să determinăm care sunt momentele optime pentru a face sport, a mânca, a face sex și a dormi. Ciclurile fiecărui organ joacă un rol important asupră stării noastre de sănătate și pot fi de mare ajutor în diagnosticare și tratament.

Intervalul orar de activitate al organelor:

05:00 – 07:00 – Intestinul gros

La această oră intestinul gros își începe activitatea. Persoanele cu un flux digestiv sănăntos au primul scaun al zilei între 06:00 – 07:00. Acesta depinde foarte mult de ora la care a fost servită ultima masă din ziua precedentă.

07:00 – 09:00 – Stomac

În acest interval digestia se desfășoară în mod optim, din această cauză se recomandă un mic dejun copios. Seara, stomacul nu mai funcționează la aceeași capacitate. Orice masă servită după ora 19:00 rămâne în stomac până a doua zi dimineață.

09:00 – 11:00 – Pancreas și splină

Splina și pancreasul intră în acțiune în acest interval orar. În acest moment, pancreasul eliberează cea mai mare cantiate de enzime și fermenți. Din această cauză, aceasta este ora ideală pentru a învăța și a susține examene. Și intervențiile chirurgicale ar trebui practicate în acest interval deoarece enzimele cresc rezistența organismului la infecții.

11:00 – 13:00 – Inima

Inima bate în continuu timp de 24 de ore, dar în aceste 2 ore are loc regenerarea sa. Din această cauză, nu este recomandat stresul fizic sau psihic în acest interval.

13:00 – 15:00 – Intestinul subțire

În acest interval, stomacul este plin cu mâncare după masa de prânz. Prin urmare, intestinul subțire necesită o vascularizare suplimentară. Nu se recomandă activitate fizică în exces în această perioadă.

15:00 – 17:00 – Vezica urinară

În acest interval corpul elimină cea mai mare cantitate de apă.

17:00 – 19:00 – Rinichi

Este perioada în care sângele este filtrat, iar rinichii funcționează pentru a menține echilibrul chimic din organism. Este intervalul orar perfect pentru a servi cina sau pentru a îți stimula circulația prin a merge pe jos.

19:00 – 21:00 – Sistemul circulator

Este momentul în care nutrienții asimilați dealungul zilei sunt repartizați către fiecare celulă. Este momentul ideal pentru a te relaxa.

21:00 – 23:00 – Tiroida și glandele suprarenale

În acest interval are loc regenerarea glandelor endocrine. Este perioada ideală pentru a dormi, căci atunci corpul tău conservă și înmagazinează energia generată, și te pregătește pentru o nouă zi.

23:00 – 01:00 – Vezica biliară

Este ora de activitate maximă a vezicii biliare. Este indicat să dormi în acest interval orar pentru a te simți energic dimineața.

01:00 – 03:00 – Ficat

Este intervalul în care ficatul elimină toxinele acumulate și este filtrat sângele. Este indicat să dormi în acest interval pentru ca acest proces să se desfășoare corespunzător.

03:00 – 05:00 – Plămâni

Și în acest interval e bine să dormi. Asigură-te că nu îți este frig pentru ca plămânii tăi să îți oxigeneze corpul.

În medicina tradițională chinezească, acestă schemă este folosită pentru a determina dacă pacientul are o afecțiune cauzată de un organ anume. Urmărirea acestei scheme te poate ajuta să îți urmărești foarte ușor starea de sănătate.

Pentru sănătatea întregului tău organism, alege din multiplele beneficii ale produselor din gama Om sănătos de la Herbagetica.