…multă sănătate din cele mai puternice extracte. De 1 Decembrie – Ziua Națională a României, nu sărbătorim doar un singur eveniment, ci și toate obiceiurile, tradițiile și momentele istorice ce au pavat drumul către Marea Unire.

Și la baza Herbagetica, se află o pagină de istorie, cea a dacilor și a plantelor folosite de aceștia, în scop medicinal. Integrarea plantelor în diverse tratamente, presupunea un proces complex săvârșit de către vracii daci care cunoșteau foarte bine plantele locale din spațiu carpato-danubiano-pontic și proprietățile curative ale acestora. Ai spune că nu e mare lucru să mergi pe câmp sau prin pădure, să aduni plante, să le pui într-o oală și să faci ceai, dar ca plantele să aibă puteri vindecătoare tot procesul, de la culesul plantei la leac, era însoțit de ritualuri. Vracii daci, alegeau cu atenție momentul culesului, în funcție de ciclul lunii sau al soarelui, modul în care culegeau planta și rugăciunile rostite la cules sau în momentul preparării leacului. 

Ce noroc că astfel de leacuri, descoperite prin experienţa a generaţii şi generaţii de vindecători populari s-au păstrat până în zilele noastre! În mod surprinzător încă există comunități izolate în România, cum este satul Poienele de Sus, din Munții Apuseni, Jud. Bihor, unde încă se păstrează și se practică tradiția vracilor daci și a plantelor medicinale.

Această moștenire fabuloasă vrem să o împărtășim cu voi, prin produsele Herbagetica, din extracte standardizate din plante, fabricate în România. Ne-am inspirat din experiența vracilor și am creat rețete cu plante cu tradiție din medicina veche: sunătoare pentru tratarea insomnie și a anxietății, brusture pentru detoxifierea organismului, cimbru pentru proprietățile antibacteriene sau urzica cu efect antiinflamator.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Herbagetica sărbătorește și istoria și sănătatea prin prețuri reduse la gamă largă de produse! Vezi toate ofertele -> aici

La mulți ani vă urăm, dragi români, și multă sănătate!