Cât de des ar trebui să mâncăm? 

Nu există o formulă exactă pentru cât de des ar trebui să mâncăm în descursul unei zile. În general, majoritatea oamenilor se simt cel mai bine dacă mănâncă în prima oră după ce se trezesc, astfel se reglează nivelul de glicemie din sânge și încep ziua cu un aport de energie.

După micul dejun, este bine să servim următoarea masă în funcție de semnalele pe care le primim de la organismul nostru. Indicat este să mâncăm când senzația de foame este la început, să nu ne grăbim, și să ne oprim înainte de a se instaura senzația de ”stomac plin”.

Cel mai important aspect este asigurarea unei diete echilibrate și diversificate pentru ca aportul necesar de energie să fie distribuit în mod echilibrat.

Ce să mâncăm când mâncăm? 

Măncarea ne dă starea de bine! O masă neservită sau incompletă poate duce la stări de nervozitate, irascibilitate, dureri de cap și în cazuri grave anemie și boli de stomac.

Pentru un stil de viață activ în care timpul, de multe ori, nu ne permite să mâncăm exact când ne este foame, este indicat să introducem, între mese, gustări. Fie că sunt fructe, alune și semințe, cafea sau smoothie – uri, acestea ne ajută cu un ”boost” de energie atunci când este nevoie.

 

3 lucruri simple pe care le poți face pentru a îți echilibra dieta și starea de bine:

  • Pentru un somn liniștit, mănâncă ceva ușor înainte de te culca;
  • Hidratează-te! Bea mai multă apa, ceaiuri, cafea, sucuri naturale sau smoothie -uri;
  • Consumă ciocolată cu peste 50% cacao, aceasta conține mai puțin zahăr.

Pentru un plus de ajutor în echilibrarea dietei și reglarea meselor zilnice, recomandăm Curcumin95 C3 Complex. Principalul ingredient activ, extractul de Curcuma longa, stimulează vezica biliară să producă bila, ceea ce atrage după sine îmbunătățirea digestiei și reducerea simptomelor de balonare sau formarea excesivă de gaze. 

Starea de bine vine din interior!