lectura de 7 minute

 

Brânca Ursului, planta minune care are grijă de organismul tău! Află și tu beneficiile sale, cum poate fi utilizată, cotraindicații brânca ursului și posibilele reacții adverse.

 

Ce este brânca ursului?

Brânca ursului sau Heracleum sphondylium L., este o plantă erbacee comună, cunoscută și sub denumirea de crucea pământului. Aceasta prezintă flori mici cu cinci petale, dispuse în ciorchini mari. Planta ajunge la o înălțime de aproximativ 1,5 metri și este specifică zonelor din Europa și America de Nord.

Este găsită deseori în pajiști și poieni, în special în zonele montane, preferă solurile bogate în azot și se recolează de obicei primăvara și vara.

Branca Ursului floare

Din ce este compusă brânca ursului?

Brânca-ursului este formată din urocumarine, poline, colină, fitosteroli, acizi organici, bioflavonoide, taninuri şi uleiuri volatile.

Brânca-ursului este afrodisiacă, crește dorințele sexuale ale partenerilor și are următoarele proprietăți: acţiune vasodilatatoare (îmbunătăţeşte fluxul de sânge genital), scade tensiunea arterială, vasodilatator periferic puternic, acţiune sedativă, antihisterică, calmantă a sistemului nervos, stimulatoare a activităţii locale nespecifice (la nivel renal şi genital), antiblenoragic (seminţele), antispastic uterin şi digestiv, carminativ mediu.

 

Ce beneficii are branca ursului?

Afrodisiac Natural

Printre acțiunile sale terapeutice se numără: acțiunea afrodisiacă (în special pentru bărbați), creşte libidoul şi erecţia, creşte nivelul hormonilor masculini, dar și numărul şi mobilitatea spermatozoizilor.

Antiinflamator / Antibiotic Natural

In urma studiilor de laborator s-a demonstrat că brânca ursului are efect antibiotic, contribuind la la tratarea infectiilor cu Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Streptococcus pyogenes, Corynobacterium diphteria, Enterococcus fecalis.

Fertilitate & potență

stilmulează activitatea glandelor sexuale și crește libidoul, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților

 

Cum mai poate fi utilizată brânca ursului?

Reglarea ciclului menstrual

– brânca ursului poate fi un remediu eficient pentru menstruația neregulată, deoarece stimulează și reglează activitatea ovarelor. Menstruația neregulată poate apărea la orice vârstă, iar aceasta poate provoca dezechilibre profunde în întreg organismul, în special pentru fertilitate.

Infecții bacteriene

– brânca ursului are efect antibiotic

Boli cu transmitere sexuală

Tratamentul cu brânca ursului intensifică circulatia sângelui la nivel genital. Suplimentele care conțin brânca ursului îmbunătățesc acțiunea substanțelor cu efect antibiotic, antimicotic sau antiviral, facând astfel tratamentul mai eficient.

Tratarea osteoporozei

brânca ursului stimulează producția de estrogen, hormonul care ajută la asimilarea calciului, necesar pentru sănătataea oaselor. Astfel, administrarea de brânca ursului poate ajuta la prevenirea apariției osteoporozei.

Combaterea stresului oxidativ

Flavonoidele, acizii fenolici și alți compuși biologici activi din compoziția chimicp a plantei Heracleum sphondylium, îi asigură acesteia o capacitate antioxidantă puternică, prin protecția pe care o oferă organismului împotriva efectelor radicalilor liberi.

Radicalii liberi sunt molecule care promovează stresul oxidativ și deteriorarea materialului genetic. Aceștia favorizeaza apariția bolilor cronice și procesele îmbătrânirii.

Desi este un termen pe care poate nu l-ai mai auzit pana acum, stresul oxidativ este una dintre cauzele imbatranirii celulare si aparitiei bolilor. Mai mult decat atat, stresul oxidativ iti afecteaza si frumusetea, pentru ca el contribuie la procesul de imbatranire a pielii si nu numai: parul, unghiile devin casante, iar ridurile devin mai evidente.

Cea mai importantă cauză a stresului oxidativ este poluarea (aerului, apei, solului). Poluarea din mediu afectează și alimentele de pe mesele noastre. Acestea devin cu atât mai toxice pentru organism, cu cât conțin mai multe îngrășăminte chimice, de exemplu.

 

Contraindicații branca-ursului

Brânca ursului este o plantă tolerabilă de către majoritatea oamenilor, în unele cazuri existând posibilitatea apariției fotosensibilității sau alergiilor cutanate. Persoanele cu pielea sensibilă și copiii este indicat să poarte mănuși atunci când o culeg, deoarece în multe cazuri, poate provoca iritații ale pielii. Seva poate persista pe piele și produce arsuri în contact cu lumina directă a soarelui.

 

Care sunt posibilele reactii adverse?

Brânca ursului nu este recomandată persoanelor care suferă de hiperofie benignă de prostată, fibrom uterin, tumori benigne şi maligne, mamare şi genitale sau în caz de sarcină, alăptare ori alergie la brânca-ursului sau intoleranţă la lactoză. În plus, brânca-ursului este contraindicată în cazul pacienților care suferă de tensiune arterială scăzută.

Odată ce începi o cură cu această plantă este indicat să eviți expunerea la soare, întrucât consumul de brânca-ursului crește fotosensibilitatea pielii, iar unul dintre efectele adverse este dermatita de contact sau dermatita toxică. 

 

Cum se administrează brânca ursului?

Brânca ursului se poate administra sub formă de ceai, tinctură sau extract standardizat, sub formă de suplimente.

Herbagetica vă prezintă extractul premium Brânca Marelui Urs, o formulă concentrată cu extracte din plante renumite pentru efectul afrodisiac și pentru creșterea potenței. Semințele şi florile de Brânca-ursului sunt un adevărat fenomen pentru sporirea fertilității masculine, având un efect de îmbunătățire a calității spermei:

  • Brânca-ursului este format din urocumarine, poline, colină, fitosteroli, acizi organici, bioflavonoide, taninuri şi uleiuri volatile. Brânca-ursului este afrodisiacă, crește dorințele sexuale ale partenerilor, și are următoarele proprietăți: acţiune vasodilatatoare (îmbunătăţeşte fluxul de sânge genital), scade tensiunea arterială, vasodilatator periferic puternic, acţiune sedativă, antihisterică, calmantă a sistemului nervos, stimulatoare a activităţii locale nespecifice (la nivel renal şi genital), antiblenoragic (seminţele), antispastic uterin şi digestiv, carminativ mediu.
  • Extractul de Colții-babei este cunoscut pentru întrebuințarea sa ca și tonic reîntineritor şi afrodisiac. Principiile active din această plantă cresc semnificativ secreția hormonilor masculini. Printre acțiunile sale terapeutice se numără: acțiunea afrodisiacă (în special pentru bărbați), creşte libidoul şi erecţia, creşte nivelul hormonilor masculini, dar și numărul şi mobilitatea spermatozoizilor.
  • Ginsengul Chinezesc este un arbust folosit de peste 5000 de ani în scopuri medicinale. S-a dovedit, de-a lungul timpului, că Ginsengul Chinezesc are multiple proprietăți vindecătoare. Aceste proprietăți contribuie la creșterea libidoului, fiind un puternic afrodisiac, stimulează fertilitatea, vindecă disfuncțiile erectile, menține erecția fermă și îmbunătățește calitatea spermei.
  • Urzica contribuie la detoxifierea organismului și asigură eliberarea hormonilor masculini pentru întinerirea funcțiilor sexuale și menținerea vitalității sexului masculin. Acestă plantă este bogată în clorofilă și minerale, acestea ajutând la stimularea sistemului hormonal și la pregătirea corpului pentru sarcină. Totodată, are proprietăți impresionante asupra aparatului reproducător feminin pe tot parcursul unui ciclu menstrual.

Branca Marelui Ursului

Printre beneficiile consumului formulei complexe Brânca Marelui Urs de la Herbagetica, amintim:

  • Contribuie la funcționarea normală a glandelor sexuale
  • Îmbunătățește și facilitează erecția
  • Crește libidoul
  • Întinerește funcțiile sexuale
  • Crește motilitatea spermatozoizilor
  • Stimulează secreția de testosteron

 

Se recomandă consumul formulei complexe Brânca Marelui Urs prin administrarea a câte două capsule / zi, în cure de maxim 2 săptămâni.

 

Alte produse Herbagetica ce au în compoziție brânca-ursului

Compoziția produsului MAN de la Herbagetica conține 8 extracte printre care Maca, Rhodiola Rosea, Panax Ginseng Corean, Brânca Ursului, Serenoa Repens cu efect puternic pentru creșterea potenței. Formula sa complexă are efect afrodisiac, revitalizant și hrănește aparatul sexual masculin.

man, branca ursului

MAN Herbagetica este un excelent adjuvant în:

  • Combaterea infertilității
  • Creșterea spermatogenezei
  • Creșterea fluxului sanguin în penis
  • Producerea de testosteron
  • Eliminarea în mod natural a oboselii, stresului și axietății.

Nivelul scăzut de testosteron este unul din principalii factori care afectează libidoul și cauzează multiple probleme atât fizice, cât și emoționale, ce pot afecta și relația de cuplu:

  • Probleme erectile
  • Fertilitate redusă
  • Libido scăzut
  • Depresie, schimbări de dispoziție și iritabilitate
  • Oboseală cronică
  • Schimbări fiziologice: pierderea densității musculare, forță fizică redusă, luare în greutate
  • Probleme de somn
  • Factorii care cauzează scăderea nivelului de testosteron sunt multipli. Pot fi de natură fizică, psihologică sau amândouă.
  • Problemele fizice care pot provoca scăderea testosteronului includ medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, exercițiul fizic prea mic sau prea mult și consumul de alcool și droguri. Factorul psihologic este stresul, principalul vinovat pentru apariția unui dezechilibru în organism.

Un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată pot contribui la menținerea unui nivel de testosteron sănătos, iar anumite suplimente alimentare precum maca pot fi de ajutor.

 

SuperFecund Bărbați este un produs unic care susține concentrațiile optime de testosteron pentru a promova fertilitatatea bărbaților. Prin complexul de extracte naturale intense SuperFecund Bărbați este benefic pentru creșterea calității spermei, stimularea apetitului sexual și susținerea funcțiilor prostatei.

SuperFecund Barbati, Branca Ursului

Cele 9 extracte (Maca, Palmier Pitic, Țelină, Prun african, Urzică, Shilajit, Piper Negru, Seleniu, Zinc) care stau la baza formulei complexe SuperFecund Bărbați:

  • Stimulează producția de testosteron,
  • Reglează secrețiile hormonale
  • Cresc secreția de FSH (hormonul de stimulare foliculară) și LH (hormonul luteinizant), hormoni care stimulează spermatogeneza – formarea spermei
  • Stimulează producția de DHEA (Dehidroepiandrosteron), hormon necesar pentru producția de testosteron.

Există numeroase remedii naturale pentru infertilitate, printre care se numără plante cu efect afrodisiac, suplimente cu vitamine și minerale esențiale pentru fertilitate și schimbări ale stilului de viață care pot contribui la îmbunătățirea șanselor de concepție.

O plantă atât de versatilă, Brânca Ursului prezintă multiple beneficii pentru organismul tău. De la reglarea ciclului menstrual, la producția de testosteron, până la prevenirea apariției osteoporozei, Brânca Marelui Urs este, cu siguranță, un supliment natural de nelipsit din rutina ta zilnică de sănătate.

Descoperă puterea naturii cu suplimentele naturale pentru o stare de bine optimă și echilibrată!