Probleme digestive sau balonare? Aceste suplimente te pot ajuta!

Balonare, arsuri la stomac, reflux gastric, crampe abdominale, diaree sau constipație, acestea sunt cele mai frecvente probleme digestive. Îți sunt familiare? Atunci înseamnă că sistemul tău digestiv are nevoie de susținere.

Sistemul tău digestiv este esențial pentru a descompune alimentele consumate în nutrienți cheie pentru funcționarea întregului organism. Dacă ai probleme digestive, atunci corpul tău s-ar putea să nu mai poată să asimileze nutrienţii din mâncare, drept urmare se instalează deficiențe nutriționale care pot duce la boli grave.

Alegerile alimentare și stilul de viață afectează direct sănătatea sistemului digestiv, dar din fericire cercetările ştiinţifice demonstrează că următoarele suplimente au un efect benefic:

Enzime Digestive

Enzimele digestive sunt molecule proteice specializate, esenţiale procesului de digestie, care au rolul de a transforma alimentele pe care le consumăm în nutrienți. Organismul are nevoie de acești nutrienți pentru producția de energie, procesul de creștere și pentru regenerarea celulară. Cu alte cuvinte, enzimele asistă, declanșează și accelerează anumite reacții biochimice din corp. Fără ele, unele reacții nu ar putea avea loc.

Fiecare enzimă are un rol specific în procesul de digestie. Ele se clasifică după tipul de nutrienți pe care îi descompun. De exemplu, amilaza descompune carbohidrații, amidonul și zaharurile, lipaza digeră grăsimile, proteaza digeră proteinele, lactaza descompune produsele lactate etc.

Pe parcursul vieții, cantitatea de enzime produsă de organism poate varia în funcție de vârstă, de anumite afecțiuni sau de consumul a prea puține alimente crude, negătite. Drept urmare alimentele consumate nu mai sunt digerate complet și se instalează balonarea, constipația, flatulența, arsurile la stomac sau crampele abdominale. Prin suplimentarea dietei cu enzime digestive se asigură o digestie completă a alimentelor, absorbția nutrienților și se reduc simptomele problemelor digestive.

Bromelaina & Papaina

Bromelaina & Papaina sunt o categorie de enzime specializate în digestia proteinelor din alimente. Ele se numesc colectiv, enzime proteolitice. Bromelaina&Papaina nu sunt produse în mod natural de către organismul nostru, dar se pot obține din surse vegetale. Bromelaina se extrage din miezul fructului de Ananas, iar Papaina din fructul necopt de Papaya.

Bromelaina asigură o digestie bună, reduce balonarea și flatulența, reduce inflamația la nivelul colonului și este eficientă în caz de constipație.

Papaina reduce balonarea și constipația, inflamația intestinală și stimulează digestia la persoanele care au un deficit de suc gastric.

Administrarea concomitentă a celor două tipuri de enzime acționează eficient pentru digestia corectă a alimentelor bogate în proteine (carne, ouă etc.)

Berberina

Berberina este un compus bioactiv care se obține din mai multe plante, în special din cele din familia de arbuști Berberis. Berberina are un rol remarcabil asupra sănătății microbiomului intestinal și a digestie prin faptul că acționează ca antimicrobian. Berberina stopează suprapopularea cu bacterii dăunătoare a tractului digestiv și inhibă dezvoltarea bacteriilor patogene care pot provoca infecții la nivelul tractului digestiv.

Zinc

Zincul este un mineral necesar pentru multiple procese metabolice și este binecunoscut pentru capacitatea de a crește rezistența sistemului imunitar. Într-un studiu din 2001 s-a observat faptul că Zincul are capacitatea de a întări mucoasa gastrică în cazul persoanelor cu boala Crohn’s. Zincul menține echilibrul microbiomului, poate ajuta în caz de diaree și previne inflamația. 

Curcumin

Curcuminul este compusul activ extras din rădăcina de Turmeric (Curcuma longa), fiind recunoscut ca un puternic antiinflamator natural. La nivel de digestie Curcuminul ajută pe mai multe planuri: protejează pereții stomacului, stimulează secreția de mucus în stomac, echilibrează flora intestinală și previne balonarea.

Probiotice

Probioticele sunt soluții ușor accesibile pentru a menține sănătatea tractului digestiv. Probioticele conțin microorganisme vii care hrănesc microbiomul intestinal și au ca efecte pozitive: reducerea balonării, a durerilor abdominale, crampelor, flatulenței sau constipației.

Care este următorul pas pentru o digestie bună?

Toate suplimentele mai sus menționate sunt ușor de achiziționat și se pot integra rapid cu stilul tău de viața, unele având chiar efect imediat! Iată primii pași pe care îi poți face pentru o digestie bună:

Consumă enzime digestive 

Super Enzime Digestive și Bromelaina & Papaina sunt două produse care oferă un aport important de enzime specializate pentru a descompune toate tipurile de alimente: proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, lactate etc.

Începe prin a lua Super Enzime Digestive în timpul meselor principale, câte o capsulă, iar dacă masa ta este bogată în proteine (carne, ouă), poți lua o capsulă de Bromelaina&Papaina.

Echilibrează-ți microbiomul

Microbiomul găzduiește întrega comunitate de bacterii benefice din intestinul tău. La fel ca enzimele, aceste bacterii ajută la digestia alimentelor și absorbția nutrienților. Îți poți echilibra microbiomul cu ajutorul produsului Berberina Bio-activă care va curăța sistemul tău digestiv de bacteriile dăunătoare, lăsând loc pentru cele bune.

Hidratează-te!

Un aport corect de apă va facilita un tranzit intestinal ușor și te va ajuta să îți cureți colonul.