Un avantaj fundamental al uleiului de krill este faptul că acizii grași Omega 3 din acesta sunt legați de un anumit tip de grăsimi, numite fosfolipide. În cazul uleiului obținut din alte surse marine, acizii grași Omega 3 sunt legați de trigliceride. Distincția din compoziția celor două surse de Omega 3 are implicații majore în ceea ce privește rata de absorbție, funcționalitatea și beneficiile asupra sănătății.

Avantajul fosfolipidelor din uleiul de krill:

Absorbție ridicată

Acizii grași Omega 3 pe bază de fosfolipide se pot combina cu apa, ceea ce înseamnă că uleiul de krill se poate elibera în fluidele din stomac. În acest mod, se asigură absorbția ridicată a uleiului prin pereții stomacului și intestinelor.

Transport direcționat către celule

Fosfolipidele au un rol important în livrarea acizilor grași Omega 3 la țesuturi și organe precum inimă, creier, articulații sau ficat. Fosfolipidele stau la baza structurii celulelor, astfel acizii grași Omega 3 sub formă fosfolipidă sunt livrați direct la membranele celulare.

Nu apare refluxul gastric

Majoritatea surselor marine de Omega 3 sub formă de ulei nu se dizolvă în apă, căci sunt legate de trigliceride. O dată ingerat, uleiul rămâne la suprafața lichidului gastric din stomac. Din această cauză, mulți consumatori se confruntă cu problema refluxului gastric și a gustului neplăcut de pește.

Prin faptul că fosfolipidele se dizolvă în apă, uleiul de krill nu produce reflux gastric și nu se simte acel miros și gust puternic de pește, specific altor uleiuri.

De ce să alegi Omega 3 sub formă fosfolipidă?

Prin rata de absorbție ridicată și livrarea direcționată asigurată de fosfolipide, acizii grași Omega 3 din uleiul de krill acoperă o plajă largă de beneficii pentru întregul organism:

  • Susțin sănătatea creierului. Acizii grași Omega 3 EPA și DHA au rol cheie în structura și buna funcţionare a neuronilor. Creierul este format din aproximativ 70% grăsimi, iar DHA în formă fosfolipidă este cel mai bogat acid gras din creier. Asimilarea acestui acid în formă fosfolipidă asigură absorbția ridicată la nivelul pereților celulei nervoase.
  • Susțin sănătatea inimii. Acizii grași Omega 3 EPA și DHA sunt recunoscuți pentru faptul că reduc tensiunea arterială, aritmiile și împiedică coagularea sângelui. Astfel nu se mai formează cheaguri ce pot duce la atacuri de cord.
  • Au efect antiinflamator. Inflamația favorizează apariția bolilor cronice, de la artrită la cancer și boli de inimă. Cercetătorii au remarcat faptul că un consum regulat de Omega 3 are efect antiinflamator și îmbunătățește starea generală a pacienților cu boli inflamatorii.
  • Susțin sănătatea articulațiilor. Inflamația poate cauza distrugerea cartilajului și a țesutului articulațiilor, provocând dureri articulare și mobilitate redusă. Acizii grași Omega 3 din uleiul de krill reduc inflamația, ameliorează durerea de la nivelul articulațiilor și previn apariția altor boli degenerative la nivel articular.