Uleiul de pește este considerat sursa de referință pentru aportul de acizi grași Omega-3. Dar, este uleiul de pește cea mai eficientă formă de Omega-3? Alternativa care câștigă din ce în ce mai mult teren în rândul specialiștilor în sănătate este uleiul de krill care conține o cantitate importantă de acizi grași Omega-3 EPA și DHA sub formă fosfolipidică.

Ce este uleiul de krill?

Uleiul de krill este obținut dintr-o specie specifică de crustaceu (Euphausia superba) prezent în apele oceanice ale Antarcticii. Krillul se află la baza lanțului trofic, acesta fiind unul dintre motivele pentru care uleiul de krill este considerat o sursă pură și superioară de Omega-3. Unicitatea și eficiența uleiului de krill nu este asigurată doar de Omega-3, ci și de conținutul de colină, fosfolipide și astaxantină.

Fosfolipidele sunt elemente esenţiale pentru structura celulelor deoarece ajută la menținerea integrității acestora. Dar, rolul cel mai important al fosfolipidelor este acela că livrează acizii grași Omega-3 EPA și DHA direct către membranele celulare. Beneficiile acizilor Omega-3 pentru creier, inimă, ochi și articulații se asigură dacă aceștia sunt livrați în mod eficient și complet la aceste organe. Fiind legați de fosfolipide, acizii grași Omega-3 EPA și DHA se livrează prin sânge direct în țesut, acolo unde este mai mare nevoie de ei.

Un alt nutrient important din uleiul de krill este colina. Colina este esențială pentru construcția membranelor celulare și desfășurarea optimă a proceselor metabolice de la nivelul celulelor. Colina contribuie și la sănătatea cardiovasculară, hepatică și ajută la dezvoltarea funcțiilor cognitive.

Uleiul de krill are în componența sa și un antioxidant important, astaxantina. Astaxantina acționează ca un stabilizator natural pentru acizii grași Omega-3, astfel nu mai este necesară adăugarea de conservanți pentru a păstra integritatea și calitatea uleiului de krill. De asemenea, astaxantina oferă și culoarea roșie distinctivă a uleiului de krill.

Omega-3 din uleiului de krill  vs. Omega-3 din uleiul de pește

Toți compușii nutritivi care alcătuiesc uleiul de krill: acizii grași Omega-3 EPA și DHA, colina, fosfolipidele și astaxantina, îi  asigură uleiului de krill un avantaj detașat comparativ cu uleiul de pește.

krill

 

Te gândești să iei Omega-3? Atunci consideră avantajele pe care le are uleiul de krill în defavoarea uleiului de pește. Forma superioară Omega-3 a uleiului de krill garantează reducerea nivelului de colesterol și trigliceride, reducerea inflamației de la nivel articular și indexul optim de Omega-3.