Astragalus beneficii pentru imunitate

Ai auzit Astragalus? Dacă nu, atunci ar trebuie să știi că este una dintre cele mai puternice plante din lume cu efect de stimulare a sistemului imunitar și nu numai. Este o plantă adaptogenă care crește rezistența organismului la stresul fizic și emoțional, în timp ce își susține organismul dacă ești răcit sau gripat.

Dacă ți-am stârnit curiozitate atunci vei afla din următoarele rânduri care sunt toate beneficiile remarcabile pe care le are.

Ce este Astragalus?

Este o plantă din familia leguminoaselor, a cărui rădăcină se recoltează în mod tradițional în medicina chineză pentru efectele sale imunostimulatoare. Beneficiile medicinale ale rădăcinii au tranzitat și în prezent, fiind o plantă frecvent folosită în tratamentul diverselor boli.

Conține trei componente active principale care determină un impact pozitiv asupra sănătății organismului uman: saponine, flavonoizi și polizaharide. Sapominele reglează colesterolul, susțin imunitatea și pot preveni cancerul. Flavonoizii au efect antioxidant și protejează celulele de stresul oxidativ. Polizaharidele sunt de departe cele mai importante substanțe care au efect imunostimulator, antiviral, antimicrobian și antiinflamator.

Beneficii Astragalus:

Sistem imunitar puternic

Este probabil cel mai recunoscut beneficiu pe care îl are Astragalus. Polizaharidele sunt principalele componente active extrase din Astragalus care îi asigură capacitatea de imunostimulator. Stimulează activitatea celulelor albe și a celulelor natural killer (NK). În plus, stimulează înmulțirea celulelor imunitare, secreția de imunoglobulină, anticorp. Totodată, stimulează propagarea semnalelor imune, crescând fluxul reacției sistemului imunitar.

Benefic pentru răceală și gripă

Astragalus se remarcă și printr-un efect antiviral important, asigurat tot de conținutul bogat de polizaharide. Ele stimulează producția și activitatea anticorpilor fiind de real ajutor în momentul unei răceli, a unei gripe sau chiar a unei infecții virale. Din acest motiv, Astragalus se asociază foarte bine cu lemn-dulce, măslin, ghimbir sau vitamina C pentru maximizarea efectelor antivirale. Administrarea de Astragalus în lunile reci, poate preveni răcelile puternice.

Adaptogen

Este interesant cum Astragalus acționează pe mai multe planuri în beneficiul sănătății. Știm cu toții că în cazul unei răceli sau gripe, ne simțim obosiți și epuizați. Acest fapt se întâmplă pentru că organismul depune un efort în plus pentru a combate infecția din corp. Aici, administrarea de Astragalus este benefică pentru a reda energie organismului și pentru a-l susține în situațiile de oboseală și stres, având efect adaptogen.

Are efect antioxidant și anti-aging

Radicalii liberi sunt componentele principale care cauzează bolile degenerative și procesele de îmbătrânire ale țesuturilor. Practic, acțiunea lor este distructivă pentru celulele sănătoase. Astragalus are capacitatea de a proteja celulele de efectele radicalilor liberi, având efect antioxidant asigurat de conținutul de flavonoizi.

Astragalus 500 mgAstragalus

Produsul Astragalus are o formulă concentrată cu 500 mg extract de rădăcină de Astragalus, standardizat cu o concentrație ridicată de Polizaharide -70%, asigurând un efect puternic și intens în beneficiul imunității.

Astragalus 500 mg se poate administra persoanelor cu deficiențe imunitare, afecțiuni respiratorii, răceli sau gripe.