lectura de 8 minute

 

Specialiștii spun că anxietatea este epidemia secolului XXI, din cauza ritmului vieții de zi cu zi care necesită o capacitate de adaptare deosebit de mare. Ashwagandha, planta folosită de mii de ani de către indieni, recomandată în medicina Ayurvedică, este un real ajutor în tratarea anxietății.

Află și tu ce este Ashwagandha, ce efecte are și ia-ți adio de la stările de agitație și nervozitate și de la atacurile de anxietate. Exista foarte multe tratamente pentru anxietate, insa cel mai important este sa stii ce este anxietatea, cum o identificăm și cum o combatem. Descoperă beneficiile plantelor! Remedii naturiste pentru echilibrarea emoțională și mentală disponibile acum pentru o viață mai armonioasă.

 

Ce este anxietatea?

Anxietatea poate fi descrisă ca o stare de neliniște resimțită în corp, care are drept rezultat gândirea încețoșată, îndoielnică și pesimismul în legătură cu viitorul. Se estimează că peste 25% din populația Europei se confruntă cu aceste stări de neliniște.

Atunci când anxietatea devine foarte intensă, există riscul de a se transforma în panică extremă, în absența unui pericol imediat și real. Dacă aceste stări se perpetuează, calitatea vieții persoanelor afectate este profund afectată, întrucât aceștia pot ajunge să privească lumea în care trăiesc doar prin prisma emoțiilor negative pe care le au.

Anxietatea este asociată cu reacția automată de fight or flight, adică fugi sau luptă. Acesta este un sistem primitiv închegat genetic, destinat alertării la factorii potențial periculoși externi ce ar putea amenința supraviețuirea noastră.

Anxietate, Cum te ajuta Ashwagandha in tulburările de anxietate

Tipuri de anxietate

Tulburarea de anxietate se poate regăsi sub mai multe forme:

 1. Anxietatea generalizată – constă în experimentarea unor griji constante asupra unor aspecte generale precum relațiile interpersonale, situația financiară, perspectivele de viitor.
 2. Tulburarea de panică – se manifestă prin atacurile de panică, ce constau în stări emoționale foarte intense, asociate cu o senzație de moarte iminentă în lipsa unui pericol real.
 3. Fobiile – sunt anxietăți severe raportate la un eveniment, o activitate sau o ființă anume.
 4. Anxietatea socială – persoana în cauză prezintă stări de anxietate atunci când este într-un cadru social, fiind permanent terifiată de modul cum ar putea fi privită sau judecată de cei din exterior
 5. Anxietatea de separare – este des întâlnită și în cazul adulților, nu doar la copii, În acest tip de anxietate, persoana în cauză prezintă o frică pronunțată în a nu pierde contactul cu persoanele de care este atașată.

Cum recunoaștem anxietatea?

În cazul tulburărilor de anxietate, există o serie de simptome, precum:

 • Ticurile nervoase
 • Iritabilitate
 • Teama că se va întâmpla ceva rău
 • Frica de moarte
 • Senzația de copleșire
 • Dureri de cap, migrene
 • Senzația de nod în gât
 • Modificări ale somnului
 • Dezorganizare, gândire repetitivă.

Diferența dintre frică și anxietate 

Frica este răspunsul vital, fundamental al ființei umane la un pericol fizic sau emoțional. Dacă nu ar exista senzația de frică, nu am știi să ne protejăm de pericolele care apar.

Frica este o emoție primară, care ne poate paraliza în orice activitate. De altfel, esențială în supraviețuirea umană, în societatea modernă, frica s-a transformat în anxietate, atacuri de panică și fobii. Ea se referă la răspunsul biochimic, dar și cel emoțional al ființei umane în fața unui pericol. Uneori, frica provine din amenințări reale, însă poate veni și din amenințări care nu există în realitate.

Astfel, diferența majoră dintre frică și anxietate constă în:

 • Frica este o reacție imediată la un stimul existemt, cu potențialul de a ne face rău
 • Anxietatea este o emoție negativă, în lipsa unui stimul real periculos, unde amenințarea este anticipată prin scenarii imaginate.

Frica este rezultatul unui pericol iminent, pe când anxietatea este rezultatul unei amenințări sau pericol imaginat.

Simptomele tulburării de anxietate

Astfel, aflăm că frica este un răspuns natural al corpului, vital pentru supraviețuire, în timp ce anxietatea are legătură în general cu un posibil viitor privit cu pesimism.

Printre simptomele tulburării de anxietate se află:

 • Transpirațiile și plpitațiile
 • Stare de rău și tremurat
 • Senzație de moarte iminentă
 • Tulburări de somn
 • Tulburări digestive
 • Lipsa de energie.

Cauzele anxietății

Anxietatea poate apărea la orice vârstă și este determinată de o combinație de factori, precum:

 • Predispoziție genetică
 • Istoricul familial
 • Influența mediului de viață
 • Experiența de viață
 • Depresia sau bolile majore
 • Factorii de mediu – un mediu de lucru stresant, singurătatea, divorțurile, separările

 

Ce este Ashwagandha?

Dacă te regăsești în rândurile de mai sus, avem o veste bună pentru tine! Există o plantă, folosită de mii de ani în medicina ayurvedică pentru proprietățile sale curative asupra sistemului nervos care combat efectele anxietății. Este vorba despre Ashwagandha, o regină a plantelor.

Ashwagandha sau Ginseng indian, este considerată planta adaptogenă nr. 1 a medicinei alternative! Ashwagandha actioneaza ca un antistres natural si reduce anxietatea. Capacitatea sa de a regla răspunsul organismului nostru la stres garantează o serie de beneficii surprinzătoare pentru sănătatea noastră fizică, psihică și emoțională.

Ashwagandha este o plantă ayurvedă cunoscută pentru faptul că reușește să restabilească echilibrul hormonal în corp, acționând ca adaptogen. Adaptogenul este o substanță naturală, obținută din plante, care ajută organismul să se adapteze și să își regleze procesele din corp pentru a face față stresului vieții cotidiene, pentru a combate oboseală și pentru a restabili echilibrul anumitor procese metabolice.

 

Cum poate fi de ajutor Ashwagandha în cazul anxietății?

Ashwagandha intră în categoria plantelor adaptogene, plante cu un conțin bogat de substanțe active ce susțin sistemele fiziologice din corp, cum ar fi sistemul hormonal sau nervos, pentru a face față stresului și oboselii și combate anxietatea.

Eficiența extractului de Ashwagandha este dată de conținutul de withanolide, care ajută la echilibrarea unei game largi de funcții biochimice. Withanolidele, alcaloizii, acizii grași și aminoacizii din Ashwagandha cresc rezistența organismului la stres și protejează sistemul nervos de efectele degenerative cauzate de stresul oxidativ,

Reduce nivelul de cortizol

Un studiu publicat in the Indian Journal of Medicine în 2012 atestă efectul Ashwagandhei asupra nivelului de cortizol. După 60 de zile de administrare cu suplimente pe bază de Ashwagandha, s-a raportat o scădere cu 28% a nivelului de cortizol în rândul participanților la studiu.

Cortizolul este hormonul care se secretă ca reacție la un factor de stres. Excesul de cortizol, cauzat de expunerea permanentă la stres este principalul factor ce cauzează probleme medicale asociate stresului.

Ameliorează stările de depresie și anxietate

Ashwagandha ajută la echilibrarea hormonilor asociați cu stările de anxietate. Poate acționa și ca energizant în situații de oboseală cronică sau poate suprima acțiunea hormonilor stimulatori în situații de stres. Aceste efecte sunt de ajutor întrucât anxietatea se manifestă prin două extreme: stări de agitație continuă sau oboseală cronică.

Efectul modulator al Ashwagandhei asupra hormonilor este asigurat de withanolide, compuși activi ce funcționează ca precursori ai hormonilor ce relaxează sistemul nervos.

Asigură un somn odihnitor

Prin reglarea secreției hormonale, Ashwagandha relaxează sistemul nervos și induce un somn odihnitor. Principala sa acțiune este de a regla nivelul de cortizol și de a elimina, astfel starea de alertă permanentă acordându-i organismului susținerea de care are nevoie pentru a se odihni și regenera.

Cum te ajuta Ashwagandha in tulburările de anxietate, Stare de bine

Tratament cu Ashwagandha

 • Alege suplimente cu extract de Ashwagandha standardizat cu peste 5% withanolide
 • Verifică dacă suplimentul conține și Piper Negru pentru creșterea ratei de absorbție
 • Urmează o cură ușoară de detoxifiere pe durata suplimentării dietei cu Ashwagandha, eliminând alimente ce conțin zahăr sau faină albă

Pentru a răspunde tuturor cerințelor unui supliment pe bază de Ashwagandha, Herbagetica a creat extractul premium Ashwagandha cu:

 • dublă standardizare, cu un mare conținut de Withanolide – 7% și Alcaloizi – 1%
 • Cheia eficienței Ashwagandha Extract Premium este conținutul de withanolide, care ajută la echilibrarea unei game largi de funcții biochimice. Withanolidele, alcaloizii, acizii grași și aminoacizii din rădăcina de Ashwagandha cresc rezistența organismului la stres și la toxinele din mediu.

Beneficiile Ashwagandha de la Herbagetica:

 • Efect adaptogen – crește rezistența organismului la stres
 • Combate efectele stresului,  previne oboseala cronică și elimină stările de confuzie
 • Reduce stările de anxietate sau depresie fără a provoca somnolență
 • Induce starea de calm fără a încetini procesele mentale și fiziologice

Doza recomandată de Ashwagandha

Se recomandă administarea a 1-2 capsule pe zi de Extract Premium Ashwagandha 400mg de la Herbagetica în cure de minim 2 luni.

Efectele adverse ale Ashwagandhei

Pentru dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare. Însă administrarea unor cantități mari de ashwagandha poate duce la tulburări digestive, diaree, greață și varsături. Acest lucru se poate datora iritării mucoasei intestinale. 

Contraindicații

Nu este recomandat să consumi Ashwagandha dacă:

 • Ești însărcinată sau alăptezi
 • Urmează să te operezi în următoarele două săptămâni

De asemenea, este foarte important sa discuti cu medicul tau daca stii ca suferi de diferite alergii astfel incat sa eviti eventuale reactii adverse.

 

Alte Beneficii ale Ashwagandhei

Pe lângă proprietățile remarcabile pe care le are în combaterea anxietății și ale efectelor sale, ashwagandha prezintă și alte beneficii pentru organism, precum:

 • Îmbunătățește performanța fizică
 • Contribuie la fertilitatea masculină
 • Îmbunătățește memoria, timpul de reacție și capacitatea de a îndeplini sarcini intelectuale
 • Îmbunătățește calitatea somnului.

Anxietatea se poate trata prin metode 100% naturale, astfel încât procesul să fie unul cât mai ușor de procesat pentru întreg organismul. Dă o mână de ajutor corpului tău și începe chiar acum combaterea efectelor anxietății cu Ashwagandha Extract Premium de la Herbagetica.

Cum te ajuta Ashwagandha in tulburarile de anxietate, ASHWAGANDHA Produs

Și tu poți scăpa de strările provocate de anxietate! Descoperă puterea suplimentelor naturale pentru o stare de bine și îmbunătățirea calității vieții tale!