Artro Curcumin 95 – Mobilitate crescuta si articulatii sanatoase

Articulațiile facilitează mobilitatea și flexibilitatea corpului, motiv pentru care acestea sunt supuse zilnic stresului fizic, fiind extrem de sensibile în cazul traumatismelor sau în urma exercitării unui efort intens. Inflamarea articulațiilor sau lezarea acestora cauzează disconfort, durere și limitează mobilitatea.
Durerile articulare pot fi de nivele diferite de suportabilitate, ajungând la punctul la care pot împiedica desfașurarea, chiar și a celor mai simple activități zilnice, cum ar fi: perierea părului, a dinților, coborârea scărilor, ridicarea, aplecarea etc.

 
În funcție de gradul de afecținue articulară și de cauza acesteia, la anumite persoane, durerile se pot manifesta constant.
Principalele cauze ale durerilor articulare și a mobilității reduse sunt: artrita, guta, condromalacia de rotulă, tendinita, infecţia osului, suprasolicitarea, cancerul, fibromialgia, osteoporoza, bolile autoimune, rahitismul.

 
Un studiu recent, prezentat la World Congress on Osteoarthritis, din San Diego, din 2011, scoate în evidență beneficiile extractului de Boswellia în combinație cu extractul de Curcumin C3 (Curcuma longa) asupra durerilor articulare, comparativ cu NSAID celecoxib (medicament de sinteză). Studiul s-a realizat pe două grupuri de pacienți ce acuzau dureri articulare la genunchi. Studiul s-a desfășurat pe o perioadă de 4 luni. Subiecţilor din primul grup li s-a administrat 100 mg de celecoxib de două ori pe zi, iar cel de-al doilea grup a primit 500 mg amestec extract Boswellia şi extract de Curcuma longa de două ori pe zi. La sfârşitul studiului, 93% din pacienţii cărora li s-a administrat amestecul de Boswellia şi Curcumin C3 puteau merge pe jos mai mult de 1.000 metri. Totodată, 93% din pacienţii au simţit îmbunătăţiri ale durerilor şi inflamaţiilor de la nivelul genunchiilor.

 
Compoziția ARTRO Curcumin95 de la Herbagetica, conține o combinație de extracte în formulă puternică ce ajută în ameliorarea și chiar tratarea afecțiunilor articulare. Aici se regăsesc următorii compuși adjuvanți în tratarea problemelor articulare:

 
1. Extractul de Curcumin95 C3 complex (Curcuma longa). Curcuminul este principalul activ din Curcuma longa un rizom folosit în medicina chineză și indiană de peste 5000 de ani. Extractul de Curcumin95 C3 este unul din cele mai puternice și intense extracte din lume. Studii multiple au demonstrat că acest extract este cel mai puternic antiinflamator natural prin capacitatea sa de a inhiba activitatea unor enzime care joacă un rol important în producerea inflamțiilor cronice.

 

2. Boswellia serrata. Este un arbore ce se găsește în India, Nordul Africii și în Orientul Mijlociu. Extractul de Bosweelia este benefic pentru cartilaje și articulații, redându-le mobilitatea și diminiuând sensibilitatea dureroasă.   

 


3. Gheara-diavolului (Harpagophytum procumbens). Este o plantă originară din Africa de Sud și este folosită de sute de ani pentru tratarea diverselor boli. Are un puternic efect antiinflamator și analgezic fiind utilizat în cazul durerilor reumatice.

 

4. Salcie (Salix alba). În scop terapeutic, se folosesc de la salcie, ramurile tinere, de doi – trei ani, și scoarța. Aceasta s-a dovedit a fii benefică în tratarea artritei, artrozei, tendinitei și gutei.

 

 

5. Cartilaj de Rechin. Praful cartilajului de rechin, se extrage din endoscheletul acestuia. Cartilajul de rechin stimulează procesul de refacere al țesutului conjunctiv și a lichidului intraarticular ce contribuie la reducerea inflamației. Este recomndat în tratarea traumatismelor musculare și articulare, mai ales în cazul sportivilor.

 

 

6. Gheara-mâței. Este o plantă originară din pădurile amazoniene. S-a identificat utilitatea ei în îmbunătățirea mobilității datorită acțiunii sale antiinflamatoare. Astfel este foarte benefic în tratarea bolilor reumatice, protejează cartilajele, repară articulațiile și întărește sistemul osos.

 

 

Principalele beneficii ale unei cure cu Artro Curcumin95 sunt:
• Reconstituirea țesuturilor cartilaginoase
• Redarea mobilității articulare
• Refacerea articulațiilor după un efort fizic susținut
• Antiinflamator articular
• Calmarea durerilor
• Detoxifiere
• Antioxidant