Apa cu lămâie este un detoxifiant simplu și surprinzător de sănătos, ideal pentru a-ți începe ziua în forță.

Îți prezentăm 12 beneficii remarcabile asociate acestui remediu, care să te convingă să-l încerci și să-l pui în practică ori de câte ori ai ocazia.

 1. Consumată imediat după trezire, apa cu lămâie ajută la ameliorarea și prevenirea problemelor digestive, cum ar fi: balonare, gaze intestinale și arsuri la stomac, stimulând o digestie mai bună în general.
 2. Lămâile sunt antiseptice și au un puternic efect de curățare a ficatului, rinichilor și a sângelui. Un ficat supraaglomerat are o influență puternică asupra felului în care te simți, așadar adoptând o cale simplă de curățare în fiecare dimineață poate face o mare diferență în ceea ce privește energia organismului chiar și peste ani.
 3. Apa cu lămâie la prima oră a dimineții este o cale bună de a-ți lua porția zilnică de vitamina C. Este de asemenea o sursă bună de acid folic și minerale precum potasiu, calciu și magneziu.
 4. Datorită conținutului ridicat de minerale, lămâile susțin alcalinizarea organismului, în ciuda acidului citric.
 5. Apa cu lămâie ajută la funcționarea normală a tranzitului intestinal, prevenind deopotrivă constipația și diareea. Încă un motiv bun să consumi apă cu lămâie la prima oră a zilei.
 6. Datorită conținutului bogat în vitamina C, apa cu lămâie are efect bun asupra pielii și prin faptul că stimulează producția de colagen.
 7. Cercetările au demonstrat că flavonoidele din compoziția lămâilor au proprietăți anti-cancerigene. Efectul lor protector pare să dureze mult mai mult în organism decât majoritatea altor compuși naturali anti-cancer.
 8. Apa cu lămâie stimulează ficatul să producă mai multă bila, ceea ce atrage după sine îmbunătăţirea digestiei şi reducerea simptomelor de balonare sau formarea excesivă de gaze.
 9. Proprietățile antibacteriene ale lămâilor pot ajuta la tratarea infecțiilor în gât.
 10. Lămâile sunt o sursă naturală de antioxidanți și acționează ca un antibiotic natural ce elimină toxinele, virusurile și bacteriile din organismul tău.Totodată ajută și la protejarea celulelor, împiedicând acumularea de mucus.
 11. Apa cu lămâie are efecte bune și în ceea ce privește reglarea greutății corporale. Datorită conținutului bogat în fibre pectine, lămâile conferă senzația de sațietate mai mult timp. Lămâile sunt totodată diuretice și alcaline, iar studiile au demonstrat că persoanele cu corpul alcalin slăbesc mult mai ușor.
 12. Apa cu lămâie ajută și la eliminarea respirației urât mirositoare.

Apa caldă cu lămâie face parte dintr-un vechi ritual ayurvedic și este un remediu eficient pentru sănătate și frumusețe.