Ni se întâmplă tuturor, mergem în altă cameră și o dată ajunși acolo uităm pentru ce am venit. Sau, plecăm de acasă și nu mai știm dacă am închis sau nu ușa. Da, se întâmplă chiar mai des decât vă puteți imagina.

Chiar dacă te afli la ani distanță de o vârstă înaintată, când pierderile de memorie sunt considerate normale, studii multiple au demonstrat că problemele de memorie se declanșează chiar și de la 20 de ani. Principalele cauze ce generează pierderi de memorie timpurii sunt:

 • Fumatul, alcoolul sau consumul de droguri. Fumatul afectează memoria prin reducerea cantității de oxigen ce ajunge la creier. Drogurile pot modifica chimia creierului prin urmare pot să apară pierderile de memorie.
 • Lipsa de odihnă. Atât calitatea cât și cantitatea somunului sunt importante pentru o memorie sănătoasă. Lipsa de somn poate influența capacitatea creierului de a stoca informațiile obținute în cursul zilei.
 • Depresie și stres. Acestea pot provoca dificultăți de concentrare prin urmare capacitatea ta de a memora și a reține lucruri noi scade.
 • Deficiențe nutriționale. Hrana este esențială pentru a asigura buna funcționare a creierului. Deficiențe ale vitaminelor B1 și B12 cauzează în mod special probleme de memorie.

Din fericire există multiple metode prin care ne putem ajuta memoria și prin care ne putem asigura sănătatea sistemului nervos:

 1. Gândește pozitiv. Meditația, yoga sau thai chi te pot ajută să elimini stresul și să îți echilibrezi stările emoționale.
 2. …și creierul trebuie să transpire. Emisferei stângi a creierului îi plac jocurile logice și provocările mintale. Antreneaz-o!
 3. Mișcare, mișcare și iar mișcare. Sportul îți pune sângele în mișcare astfel creierul tău este mai bine oxigenat.
 4. Somnul face minuni! În tip ce dormi, creierul tău „îndosariază” toate informațiile noi din cursul zilei.
 5. Râsul este cel mai bun medicament. Atunci când râzi, creierul tău eliberează endorfine, „ hormonii fericirii”, iar tu te vei simți mult mai bine.

Pentru un plus de ajutor în a-ți menține sănătatea creierului și a memoriei formula Ginko Curcumin95 conține 4 extracte intense din plante recunoscute pentru beneficiile lor asupra sistemului nervors:

 • tratează și previne bolile neurodegenerative
 • neuroprotector
 • susține concentrarea și memoria
 • îmbunătățește circulația sangvină
 • combate ateroscleroza și atacul cerebral
 • protejează împotriva morții neuronale ischemice
 • antioxidant
 • redă starea de bine

Ginkgo Biloba are un puternic efect antiinflamator și antioxidant fiind foarte bun pentru eliminarea radicalilor liberi și a inflamației, principalele cauze ale morții celulelor neuronale.

Ganoderma este o ciupercă medicinală cu efecte miraculoase. Conform medicinei tradiționale chineze, Ganoderma este considerată o plantă superioară. Prin multiple studii s-a demonstrat îmbunătățește funcția cortexului și previne sensibilitatea.

Curcumin95 C3 complex în mod surprinzător are proprietatea de a stimula crearea de noi neuroni și luptă împotriva diverselor procese degenerative de la nivelul creierului.
Tine-ți mintea antrentă și sănătoasă!