Antrenează-ți imunitatea pentru iarnă! 4 soluții naturale ca să stai departe de răceală

Cheia în a te menține sănătos în această iarnă constă în susținerea și hrănirea sistemului tău imunitar pentru ca acesta să fie pregătit să lupte cu microorganismele dăunătoare. Per ansamblu sistemul imunitar are o activitate remarcabilă prin multiplele acțiuni pe care le face pentru a te proteja. Dar, uneori poate da greș și atunci te îmbolnăvești. Imunitatea este responsabilitatea ta.

Oare este posibil să intervenim asupra precesului imunitar? Cum ar fi dacă am putea ca prin dietă să ne fortificăm imunitatea? Să luăm anumite vitamine sau extracte din plante sau să facem mici schimbări ale stilului de viață pentru a întări răspunsul imunitar? Răspunsul este „da, se poate”!

Iată o serie de soluții naturale pentru imunitate ușor de aplicat și de integrat în stilul tău de viață pentru a avea protecția asigurată pe toată durata iernii:

1.Hrănește-ți imunitatea cu suplimente esențiale

Ca orice alt sistem din corp și sistemul imunitar are nevoie de „hrană” specifică care să ii ofere uneltele necesare pentru a lupta cu boala. De nelipsit din arsenalul pentru protecție imunitară sunt anumite vitamine și minerale sau extracte din plante bine cunoscute pentru efectele imunostimulatoare:

Extractul de rădăcină de Astragalus

Extractul de Astragalus este folosit de sute de ani în medicina tradițională Chineză datorită multiplelor efecte benefice pe care le are asupra unui organism afectat de boală. Combate oboseala, alergiile, inclusiv răceala sau gripa. Studiile clinice demonstrează că Astragalus ajută la eliminarea bacteriilor și a virusurilor prin a stimula sistemul imunitar să lupte împotriva acestora. 

Extractul de Gheara-mâței

Extractul de Gheara-mâţei stimulează activitatea sistemului imunitar, protejând organismul de agenţii patogeni. Are acțiune antioxidantă, antivirală, antiinflamatoarea și anti-mutagenică. Multiplele sale proprietăți recomandă extractul de Gheara-mâței pentru întărirea sistemului imunitar și combaterea simptomelor răcelii și gripei.

Alga AFA

Este o algă verde-albastră unică, cunoscută pentru că este un puternic regenerator natural de celule STEM. Îmbunătățirea sistemului imunitar este, fără îndoială, domeniul unde stimulatorii de Celule STEM din Alga AFA își dovedesc cel mai clar eficiența. Alga AFA stimulează producția de interferon și stimulează acţiunea celulelor imunitare (T, NK, macrofage) împotriva celulelor infectate de virusuri sau bacterii. În plus, reduce efectele infecțiilor virale sau bacteriene și severitatea simptomelor de răceală și gripă. 

Extractul de Ginseng Siberian

Extractul de Ginseng Siberian acționează ca tonic pentru sistemul imunitar și îi oferă organismului suportul necesar pentru a lupta cu simptomele de răceală și gripă. În același timp, Ginsengul Siberian acționează și ca adaptogen, întărind rezistența organismului la stres.

2. Creează o barieră de protecție împotriva bacteriilor

Protecția și fortificarea sistemului imunitar începe din interior prin dieta și alimentele consumate. La nivelul sistemului digestiv există prima barieră imunitară care se menține prin consumul de probiotice. Probioticele echilibrează nivelul de bacterii din sistemul digestiv și previn inflamația care poate slăbi sistemul imunitar.

Fibrele consumate din legume proaspete, verzi, asigură un aport de fitonutrienți care dau un „boost” sistemului imunitar.

3. Protejează-ți mediul și spațiul de lucru

Extinde acțiunile de protecție ale sistemului imunitar și asupra mediul înconjurător de acasă sau de la birou. Cu mâinile intrăm în contact cu sute de suprafețe care pot fi surse de contaminare cu bacterii sau alte microorganisme. Câteva schimbări simple înseamnă o protecție imunitară în plus:

Pentru acasă

  • păstrează suprafețele de lucru din bucătărie curate, la fel și mânerele ușilor sau alte obiecte des folosite
  • spală-te pe mâini mai des și extinde acest obicei și către ceilalți membrii ai familiei

La birou

  • spală-te pe mâini frecvent
  • menține curățenia biroului, tastaturii și a mouse-ului pe care le folosești zi de zi

În tranzit

  • pixurile de la ghișee, touch pad-urile, ATM-urile sau barele din autobuze sunt surse sigure de bacterii, așa că evită contactul cu ochii după ce ai atins astfel de obiecte
  • evită zonele foarte aglomerate pentru a nu intra în contact cu persoane bolnave

4. Prioritizează odihna pentru a-ți fortifica sistemul imunitar

Somnul este procesul prin care organismul se regenerează și prin care toate procesele din corp se resetează, inclusiv sistemul imunitar. Dacă nu reuşeşti să dormi cele 7 ore recomandate/noapte, poți încerca să dormi 20 de minute după ce vii de la serviciu, pentru un plus de energie.

immunity stemIMMUNITY+ STEM suportul tău natural pentru un sistem imunitar puternic: 

Immunity+ STEM livrează cu fiecare capsulă o formulă unică din 7 extracte naturale dedicate fortificării sistemului imunitar. Formula Immunity+ STEM asociază Alga AFA cu extractele de Ganoderma, Ginseng, Astragalus, Gheara-mâței, Chlorella și Spirulină pentru a crea o bază puternică a sistemului imunitar și pentru a stimula apărarea imunologică naturală a acestuia. Immunity+ STEM se recomandă în caz de deficiențe imunitare, preventiv pentru apărarea organismului în sezonul rece sau pentru a-l susține pe durata convalescenței.