lectura de 10 minute

 

Vrei să faci față cu brio provocărilor cotidiene și să scapi de senzația de epuizare?

Se spune că starea de bine începe din farfurie. Tu cum te hrănești? O alimentație sănătoasă este baza pentru bunăstarea întregului tău organism, inclusiv pentru starea ta de spirit.

Află și tu lista de alimente antistres, vitamine pentru oboseală, energizante naturale, suplimente antistres și oboseală! Citește rândurile de mai jos.

 

Ce efecte poate avea oboseala asupra organismului?

oboseala, suplimente antistres si oboseala

Înainte de orice, ce este oboseala?

Oboseala, mai ales oboseala cronică, este răspunsul organismului la suprasolicitarea fizică și psihică, fiind percepută ca o stare generală de slăbiciune și epuizare. Diferența dintre oboseala cronică și cea normală constă în faptul că, în cazul celei cronice, oricât am încerca să ne odihnim, nu reușim, iar organismul nu se poate reface, iar starea de slăbiciune persistă.

Manifestări

cu toții am trecut prin cel puțin un episod de oboseală în viața noastră, în care ne-am simțit copleșiți de responsabilitățile care păreau să nu se mai încheie.  Epuizarea este răspunsul organismului tău care își cere dreptul la odihnă și la claritate.  Cand resimti o senzatie de oboseala excesiva ai tendinta sa mananci dulce pentru energie astfel pofta de dulce diminueaza pe moment starea de oboseala.

Atunci când nu oferim corpului orele de odihnă de care are nevoie pentru a se regenera, nu avem un stil de viață echilibrat, se instalează oboseala, care, ignorată, se poate transforma în oboseală cronică. Dacă suferiți de insomnii, încercați remediile naturale cum ar fi plantele medicinale sau suplimentele alimentare pentru a ajuta la îmbunătățirea calității somnului.

Oboseala se manifestă prin stări de nervozitate, lipsă de energie, incapacitatea de a gândi clar și de a ne concentra asupra unui obiectiv. Nici memoria nu scapă, ea fiind direct impactată de nivelul de oboseală din organism.

Afecțiuni

– cauza oboselii cronice este necunoscută, însă se crede că unii oameni se nasc cu o predispoziție de a dezvolta această afecțiune, combinată ulterior cu o combinație de factori declanșatori: infecțiile virale (virusurile care pot declanșa tulburarea sunt virusul herpetic, rubeolic), problemele sistemului imunitar, dezechilibrele sistemului endrocrin, traumele fizice sau emoționale.

 

Ce efecte poate avea stresul asupra organismului?

stres, suplimente antistres si oboseala

Stresul și oboseala se află într-o relație de codependență, acestea converg una din cealaltă.

Stresul reprezintă un dezechilibru intens perceput de către persoana în cauză, între cerințele organismului și ale mediului și posibilitățile de răspuns ale fiecărui individ.

Se consideră că stresul este epidemia globală a secolului XXI. Hans Seyle a formulat în 1937 primul model teoretic și experimental al stresului, considerând stresul ca un sindrom general de adaptare. Astfel, stresul nu numai că este inevitabil, dar este și necesar pentru adaptarea cu succes a noastră la viața de zi cu zi. Atunci când stresul devine un factor nociv din viața noastră, resursele de adaptare ale organismului sunt suprasolicitate.

Eșecurile emoționale, toxinele din mediu, traumele fizice, presiunea locului de muncă și nutriția deficitară contribuie la declanșarea stresului. Acesta epuizează corpul de nutrienți critici, provocând oxidarea celulelor ce cauzează, pe termen lung, efecte negative asupra sănătății.

Manifestari

un nivel foarte mare de stres produce efecte fizice și psihice nedorite, afectând deopotrivă corpul, mintea și comportamentul celui în cauză.

Stresul se manifestă prin:

 • Dureri de cap
 • Anxietate
 • Stare de neliniște
 • Lipsa motivației
 • Incapacitatea de concentrare
 • Oboseală
 • Scăderea libidoului
 • Stări de iritabilitate, furie, supărare

Afectiuni

stresul contribuie la apariția unor tulburări, precum: tulburări alimentare, abuz de alcool, nicotină, accese de furie, izolare socială, sedentarism.

 

Combaterea oboselii si stresului cu ajutorul vitaminelor

stres sau fara stres, suplimente antistres si oboseala

Din fericire, există o multitudine de variante prin care ne putem susține corpul atunci când oboseala și stresul ne afectează calitatea vieții.

Citește în continuare și află care sunt suplimentele antistres și oboseală, alimentele antistres.

Complex de vitamina B

Complexul de vitamine B întrunește 8 compuși solubili în apă: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12. Vitaminele B îndeplinesc funcții vitale pentru organismul uman, astfel fiind deosebil de importante pentru funcționarea optimă a creierului, dar și în sinteza și repararea ADN-ului. Vitamina B ajută organismul să metabolizeze proteinele, grăsimile și carbohidrații care sunt transformați în combustibil în timpul digestiei

B-Complex 100 de la Herbagetica conține întreaga gamă de Vitamine B, pe un substrat 100% natural. O capsulă asigură 100% din doza zilnică recomandată de B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 și B12. Drojdia-de-bere uscată și inactivată este foarte bogată în complexul vitaminic B, întrecând, sub acest aspect, orice altă sursă naturală de B-uri.

Formula B-Complex 100 este îmbogățită de Ashwaganda, o plantă adaptogenă cunoscută pentru capacitatea de a susține organismul în situații de stres, oboseală și anxietate. Extractul de Ashawagandha are dublă standardizare, cu cel mai mare conținut de withanolide: 7% și alcaloizi 1%.

Deficiența complexului de vitamine B poate cauza probleme de sănătate pe mai multe planuri: oboseală cronică, boli cardiace, boli neurologice sau chiar și infertilitate.

Alimentația slabă și stresul sunt principalele cauze ale deficienței complexului de B-uri, iar din acest motiv este necesară suplimentarea dietei cu aceste vitamine și minerale organice.

Vitamina C

Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este o vitamină solubilă în apă, cu rol important în formarea colageului, o substanță care contribuie la regenerarea celulară. De asemenea, mărește capacitatea sistemului imunitar de a lupta impotriva infecțiilor și  protejează celulele împotriva stresului oxidativ, fizic și psihic.

Vitamina C Forte Naturală de la Herbagetica asigură într-o capsulă 400mg de extract standardizat în Vitamina C naturală nativă. Comparativ cu produsele de sinteză, Vitamina C Forte provine din surse 100% naturale, din fructele de Acerola.

Vitamina D

Cunoscută și sub denumirea de vitamina soarelui, este esențială pentru sănătatea oaselor, a sistemului imunitar și contribuie la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării de spirit.

În general, persoanele care trăiesc în zone în care expunerea la soare nu este constantă, pot avea deficit de vitamina D. Aceasta contribuie la buna funcționare a tiroidei, hipofizei, reglează ritmul cardiac și previne dezvoltarea bolilor autoimune.

Multiple studii clince axate pe a înțelege cum se manifestă depresia în organism au scos la iveală o strânsă legătură între depresie și deficiența de Vit. D3. Persoanele cu predispoziție pentru depresie sau care suferă de tulburări afective au fost depistate cu carențe de Vit. D3. Acest fapt ar explica de ce apar stările de astenie în lunile cu puțin soare.

Vitamina D3 naturală 3000 UI de la Herbagetica are o formulă superioară naturală care livrează suportul complet pentru sănătatea sistemelor osos și imunitar. Sursa naturală din care s-a obținut Vitamina D3 Naturală 3000 UI Herbagetica, lanolina, asigură o absorbție ridicată a produsului în organism și o eficiență garantată.

Vitamina E

Vitamina E este un antioxidant care nu este produs de corp, însă trebuie asimilat prin dietă. Este o vitamină solubilă, asemănătoare vitaminei D.

Vitamina E descrie o familie de 8 antioxidanți, care:

 • Protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare
 • Neutralizează colesterolul rău
 • Îmbunătățește capacitatea corpului de a se regenera și este vitală pentru sistemul imunitar
 • Reduce oboseala musculară

 

Alimente indicate în prevenirea stresului

Așa cum vă spuneam la începutul articolului, starea de bine pornește din farfurie! Așadar, este important cum și când ne hrănim. Află care sunt alimentele antistres:

 • Asparagus

 • Carnea de vită

 • Lactatele

 • Migdalele

 • Fructele

 • Tonul

 • Cerealele fortifiante

 • Cartofii

 

Alimente care te ajută să învingi oboseala

Din fericire, starea de oboseală poate fi și ea combătută prin adoptarea unei diete echilibrate, bogată în substanțe nutritive care susțin sănătatea creierului și a întregului organism.

 • Cafeaua și ceaiul negru

 • Mierea și polenul crud

 • Ciocolata neagră cu minim 70% cacao

 • Fructele

 • Nucile și semințele crude

 • Legumele

 • Leguminoasele

 • Lactatele

 În lumea agitată de astăzi, multe persoane se confruntă cu probleme de sănătate mentală, însă cu ajutorul unor remedii naturiste pentru echilibrare emoțională, cum ar fi meditația, plantele adaptogene sau sumplimentele alimentare, se poate obține o stare de bine și liniste interioară.

Suplimente naturiste pentru combaterea stresului și oboselii

De cele mai multe ori, este necesar să susținem organismul cu suplimente antistres și oboseală, deoarece mediul stresant în care trăim zi de zi ajunge să ne consume multe din resurse. Un sistem imunitar slăbit este rezultatul expunerii la stres pe perioade lungi. Din fericire, există soluții 100% naturale, sigure și garantate care ne ajută!

Descoperă suplimentele naturale pentru o stare de bine și bucură-te de beneficiile plantelor medicinale precum Ashwagandha, Rhodiola sau Ginkgo Biloba.

Ashwagandha este o plantă din familia ginseng-urilor folosită în medicina Ayurveda de mai bine de 5000 de ani. Este cea mai frecvent utilizată și extensiv cercetată plantă adaptogenă, ea fiind apreciată pentru capacitatea sa de a crește rezistența organismului la stres, are efect neuroprotector și antidepresiv.

Capacitatea Ashwagandhei de a lucra ca agent de protecție împotriva stresului o recomandă drept una din cele mai populare plante cu efecte antistres. La fel ca toate plantele adaptogene, Ashwagandha ajută organismul să își mențină homeostazia (echilibrul), chiar și în momente de stres intens emoțional, psihic sau fizic. 

Ashwagandha, regenerare și protecție pentru sistemul nervos

Ashwagandha de la Herbagetica este un extract premium care se diferențiază prin formula excepțională: 7% withanolide – asigură potența ridicată a produsului, fiind cea mai mare standardizare disponibilă, are un efect puternic antioxidant, protejând sistemul nervos de efectele degenerative cauzate de stresul oxidativ. Conținutul bogat de withanolide previne apariția bolilor neurodegenerative, poate chiar să refacă conexiunile neuronale distruse, îmbunătățește capacitatea de concentrare și induce starea de calm. Ashwagandha poate combate stresul.

MagneZen, pentru ca tu să îți recuperezi zen-ul

MagneZen îți asigură Zenul zilnic, un tonus mental ridicat și reduce efectele stresului. Magnezen are o formulă concentrată și complexă cu Magneziu natural marin, complexul de B-uri și 3 plante adaptogene. Doza ridicată de Magneziu natural marin, 300 mg/capsulă, are o absorbție ridicată cu efect rapid de calmare a sistemului nervos. Complexul natural de vitamine B crește rezistența la stres și asigură asimilarea Magneziului în organism. Cele 3 extracte din plante adaptogene, Rhodiola, Ashwagandha și Schizandra, asigură adaptarea organismului la stres, cresc performanța mentală și scad producția de hormoni ai stresului

AFA STEM Complex, regenerare celulară

Dacă în trecut se considera că celulele creierului, neuronii, odată ce au suferit leziuni în timpul vieţii, nu se mai pot regenera şi mor, cercetările din ultimii ani au demonstrat contrariul. La sfârşitul anilor ’80, în timpul cercetărilor sale, Dr. Fernando Notterbohm a descoperit că numărul neuronilor al unor canari masculi a crescut în timpul sezonului de împerechere. În această perioadă păsările învăţau noi cântece pentru a atrage femelele. Astfel, prin neurogeneză (naşterea noilor neuroni), pasărea reuşea să ţină minte şi să înveţe cântecele, lucru posibil şi la mamifere.

Odată cu demonstrarea regenerării sistemului nervos, orizonturile oamenilor de ştiinţă s-au lărgit, apărând astfel noi perspective nebănuite în vindecarea unor boli precum maladia Parkinson, Alzheimer, scleroza multiplă sau paraliziile.

Alga AFA a devenit rapid vedetă printre fitoterapeuţii şi nutriţioniştii din întreaga lume începând cu anii 1980. În această perioadă numeroase studii ştiinţifice au demonstrat capacitatea uimitoare a algei AFA de a stimula producerea de celule STEM şi migrarea acestora în organism pentru regenerarea organelor afectate. Aceasta conţine 12 vitamine, 27 de minerale naturale esenţiale şi 11 pigmenţi naturali precursori ai vitaminelor, enzimelor şi co-enzimelor. Alături de beta-caroten, alga AFA mai conţine şi bioflavonoizi, acid ribonucleic, enzime superoxide dismutase, catalase (care previn îmbătrânirea) şi seleniu.

AFA STEM Complex de la Herbagetica conţine 3 alge verzi-albastre (Alga AFA, Spirulina şi Chlorella) cu efecte excepţionale în stimularea producţiei de Celule STEM în organism şi regenerarea acestuia:

Pe lângă Alga AFA pe care am prezentat-o mai sus, alte două produse premium, Spirulina și Chlorella susțin corpul:

Spirulina este o microalgă extrem de bogată în fier, betacaroten, vitamine, minerale şi oligoelemente. Unul dintre beneficiile vitale ale algei constă în intensificarea activităţii sistemului imunitar, ajutând în lupta împotriva oricărei boli transmisă pe cale virală. Spirulina este folosită în combaterea colesterolului şi a diabetului prin regularizarea nivelului glicemiei din sânge.

Chlorella, datorită clorofilei şi numeroaselor vitamine şi minerale conţinute, are un spectru mare de acţiune. Ajută la prevenirea şi combaterea tumorilor, ajută la purificarea sângelui şi a ţesuturilor, oferind o mai bună oxigenare a organismului. Contribuie la combaterea obezităţii, moderând apetitul. De asemenea, previne deficitul de vitamine şi minerale în timpul dietelor. Chlorella este o sursă naturală excelentă de acizi graşi, inclusiv Omega 3 şi minerale: fier, calciu, magneziu, potasiu, sulf şi mangan.

Fie că muncim prea mult, dormim prea puțin sau mâncăm haotic, stilul de viață dezorganizat ne copleșește și favorizează apariția oboselii cronice. Și tu îți poți susține organismul prin suplimente antistres și oboseală, energizante naturale, prin consumul alimentelor antistres. Apelează cu încredere la remediile naturale anti-stres de la Herbagetica, o sursă sigură de sănătate într-o capsulă!

suplimente naturale pentru stres si oboseala

Suplimentele antistres și antioboseală pot fi o soluție naturală excelentă pentru a îmbunătăți starea generală de bine și a spori nivelul de energie, ajutând la gestionarea stresului cotidian și prevenind epuizarea fizică și mentală.