De cele mai multe ori, parazitozele intestinale sunt subiect de îngrijorare pentru țările subdezvoltate, dar inclusiv la nivel de Europa se înregistrează o rată mare de infestare cu paraziți. Aspectul cel mai grav este dificultatea cu care se diagnostichează infecția parazitară. În funcție de parazit simptomele pot varia foarte mult, iar în peste 40% din cazuri pacientul nu are nici un fel de simptom.

Ce este un parazit?

Un parazit este un organism viu care trăiește într-un organism gazdă de la care hrănește. Există trei tipuri de paraziți:

  • Protozoare – organisme unicelulare care trăiesc de obicei în intestine, sânge sau țesuturi
  • Helminţi – viermi precum tenia, toxocara sau limbricii
  • Ectoparaziți – căpușe, purici sau păduchi

Cea mai mare îngrijorare când vine vorba de paraziți este diagnosticarea. Deși, aceștia trăiesc în intestine, testele copro parazitologice care se efectuează asupra materiilor fecale nu sunt tot timpul exacte. Se poate întâmpla să ai un paraziți intestinali, dar pentru că trăiesc pe mucoasa intestinului, ajung mai greu în colon, ca ulterior să fie eliminați o dată cu materiile fecale.

Care sunt semnele?

1. Ai consumat recent apă din surse nesigure

Dacă ai călătorit recent și ai consumat apă de la robinet sau ai făcut o drumeție și ai băut apă de izvor, este foarte probabil să fii expus la contaminarea cu un parazit. La nivel global, consumul de apă contaminată este principală cauză a dezvoltării parazitozelor intestinale.

Giardia sau viermii intestinali pot ajunge în corpul nostru dacă apa pe care o bem conține urme de fecale infestate cu ouăle acestor paraziți.

În tratamentul naturist pentru giardioză, contaminarea cu giardia, se recomandă Cuișoarele, Piperul negru sau grapefruit. Extractele obținute din aceste plante au capacitatea de a stopa dezvoltarea giardiei și de a stimula eliminarea sa din organism.

2. Îți place să consumi carne „în sânge”

Dacă preferințele tale culinare includ carnea de porc sau vită gătită „în sânge” atunci trebuie să fii foarte atent la posibila contaminare cu trichină. Trichina este parazitul care provoacă cea mai mare rată de mortalitate. Debutează cu dureri de stomac, colică, diaree, greaţă, vomitat şi febră, iar după ce larvele migrează din tractul intestinal în fluxul sanguin şi ajunge în muşchi, bolnavul simte friguri, dureri de cap, umflarea feţei sau a membrelor, conjunctivită și hipotensiune arterială, ajungând chiar la afecțiuni ale sistemului cardiovascular și nervos: hemipareze, tahicardie, infarct miocardic, convulsii și chiar deces.

Pentru a evita contaminarea cu trichină este indicat să consumi carne din surse sigure. Crescătoriile de animale, indiferent de capacitate, trebuie să urmărească cu atenție sănătatea animalelor și să testeze carnea pentru posibili contaminanți înainte de a o comercializa.

3. Pierzi în greutate

Există multe motive medicale care pot cauda scăderi bruște în greutate. Tenia, este un vierme intestinal care poate fi responsabil pentru pierderea în greutate. Acest lucru se întâmplă pentru că viermele se hrănește cu nutrienții din mâncarea pe care o consumă organismul gazdă. Astfel, nutrienții nu ajung la gazdă, iar toate procesele interne nu mai funcționează cum trebuie. Pierderea în greutate datorată infestării cu tenie se asociază și cu pierderea apetitului sau probleme gastrointestinale.

În tratamentul naturist pentru tenie se recomandă extractul de semințe de dovleac, piperul negru, menta sau salbia.  Semințele de dovleac sunt bogate în curcubită, o substanţă care „paralizează” viermii intestinali și îi elimină din corp. Salvia și Menta ajută mucoasa gastrică în procesul de refacere și eliminare a paraziților.

4. Te simți din ce în ce mai obosit

Oboseala cronică sau letargie este un simptom frecvent cauzat de prezența giardiei sau a helminţilor, viermi intestinali. Faptul că un parazit consumă din nutrienții organismului gazdă duce la scăderea energiei organismului gazdă și la o stare de oboseală generală.  De cele mai multe ori, oboseala cronică nu se asociază cu o infecție parazitară. Așteptările sunt ca o parazitoză intestinală să se manifeste doar prin probleme de stomac, nu și prin alte simptome.

5. Ai frecvent probleme gastrointestinale

Durerile abdominale, balonarea, diareea, anemia sau obstrucția intestinală sunt poate cele mai bine cunoscute simptome ale unei infecții parazitare. Giardia este parazitul care crează cel mai frecvent astfel de simptome, dar și viermii intestinali precum: tenie, oxiuri, toxocară, limbrici pot fi cauza.

6. Ai dificultăți de respirație

Problemele respiratorii sunt mai puțin cunoscute și asociate cu infestarea cu paraziți. Dar, paraziții intestinali pot migra și la alte organe, generând simptome specifice. Dacă un parazit ajunge în plămân poate cauza tuse sau senzația de sufocare, lipsă de aer.

 

Cauți soluția completă pentru eliminarea paraziților intestinali? Parasites 12  este o formulă originală, 100% naturală, ce conține 12 extracte forte din plante medicinale cu rol antiparazitar. Acționează eficient în eliminarea rapidă a paraziților intestinali și a ouălor acestora. Este un puternic detoxifiant intestinal care ameliorează senzațiile neplăcute cauzate de prezența paraziților, reface flora intestinală și îmbunătățește producția de anticorpi.