Uleiurile esențiale se numără printre cele mai vechi ritualuri de frumusețe. Datorită conținutului lor bogat în fitohormoni, uleiurile esențiale au o capacitate de hidratare și regenerare foarte mare.
Cu o acțiune blândă asupra organismului, aceste uleiuri sunt un izvor de sănătate și prospețime atât pentru piele, cât și pentru păr.
1. Uleiul de mușețel ajută la calmarea pielii iritate, având și efect tonic asupra acesteia.
Acest ulei este folosit și în aromaterapie, fiind unul dintre cele mai bune produse cu proprietăți calmante, ce acționează benefic și în sfera psiho-emoțională.
2. Uleiul esențial de rozmarin are un parfum energizant și ajută la relaxarea organismului. Utilizat direct pe piele, acesta stimulează circulația sângelui și calmează durerile musculare și articulare.
3. Uleiul esențial de geraniu este foarte apreciat pentru parfumul său intens. Datorită proprietăților tonifiante și astringente, este un excelent remediu anti-îmbătrânire pentru piele.
4. Uleiul esențial de lavandă este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri cu efect calmant și relaxant.
Având proprietăți antiseptice, antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii, uleiul de lavandă poate fi folosit pentru tăieturi minore, leziuni ale pielii, eczeme, acnee, înțepături de insecte, etc. Mai mult, folosirea acestui ulei poate întârzia apariția ridurilor, oferind pielii un aspect tonifiat.
În ceea ce privește îngrijirea părului, masajul cu acest ulei este un remediu foarte bun împotriva căderii părului.
5. Uleiul esențial de mentă, pe lângă faptul că miroase foarte bine, proaspăt și revigorant, poate fi folosit și ca un produs de îngrijire personală.
O picătură de ulei adăugată în paharul cu apă accelerează digestia și împrospătează respirația. Are efecte benefice și asupra tenului cu tendință de îngrășare, deoarece micșorează porii.
6. Uleiul esențial de gălbenele este recomandat pentru îngrijirea tenului sensibil, cu tendință de roșeață sau cuperozic, datorită proprietăților calmante și tonifiante. Are efect antiinflamator și cicatrizant, reduce iritațiile pielii și fragilitatea vasculară.
7. Uleiul esențial de ylang ylang este un produs foarte apreciat pentru îngrijirea părului și a scalpului. Masajele ușoare cu acest tip de ulei oferă strălucire și vigoare firelor de păr, și mai mult de atât stimulează creșterea părului.
Folosit în candelă sau vaporizator, uleiul de ylang ylang ameliorează stările de anxietate, depresie, agitație, panică.
8. Uleiul esențial de iasomie este benefic pentru sănătatea pielii. Folosit cu regularitate, îmbunătățește aspectul pielii, reduce aspectul cicatricilor și al vergeturilor.
În trecut era folosit pentru echilibrarea energiilor feminine și pentru crearea unei atmosfere romantice.
Uleiurile esențiale sunt produse naturale, de care nu poți să nu te îndrăgostești, sunt sursă de frumusețe și sănătate pentru întreaga familie.