Un zâmbet strălucitor este un accesoriu care nu se demodează niciodată.
Produsele pentru îngrijirea dinților în general sunt foarte scumpe și nu întotdeauna au rezultatul scontat. Vestea bună e că fiecare dintre noi avem la îndemână o serie de remedii simple și ieftine, dar cu rezultate foarte bune pentru îngrijirea corespunzătoare a dinților.
Am pregătit pentru tine 8 remedii încercate și testate care te pot ajuta să scapi de acea culoare îngălbenită a dinților și să obții un zâmbet de vedetă.
1. Bicarbonat de sodiu și apă oxigenată
Bicarbonatul de sodiu este un produs remarcabil, care are multiple întrebuințări și pe care îl găsim în aproape orice gospodărie.
Pe lângă multe alte utilități, bicarbonatul de sodiu, și-a dovedit eficiența și în ceea ce privește albirea dinților. Având o textură ușor abrazivă, această substanță îndepărtează petele galbene de la suprafața dinților.
Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă oxigenată, iar cu pasta rezultată periază bine dinții. Pe lângă o curățare în profunzime a dinților, această substanță îți oferă totodată și o respirație proaspătă. Foarte important, ca acest remediu să fie folosit doar o dată pe săptămână, deoarece folosit în exces poate afecta smalțul dinților, care nu se mai reface.
2. Oțet de mere
Oțetul de mere este un alt ingredient comun, care ajută la curățarea eficientă a cavității bucale și la îndepărtarea petelor de la suprafața dinților. Pentru rezultate bune, acest ingredient trebuie folosit zilnic timp de o lună. Cu acest ingredient se clătește foarte bine gura, se lasă să acționeze aproximativ 2 minute, iar apoi se periază dinții cu o pastă de dinți obișnuită.
3. Consumă alimente care “curăță”
Textura acestor alimente are rol benefic în ceea ce privește sănătatea și aspectul dinților. Totodată, aceste alimente contribuie atât la prevenirea îngălbenirii dinților, cât și la prevenirea apariției cariilor.
Unul dintre cele mai bune alimente care contribuie la curățarea eficientă a dinților este mărul.
Alte alimente cu rol de curățare a dinților sunt: țelina, morcovii, perele, castraveții, etc.
4. Oil-pulling
Oil-pulling este o tehnică ayurvedică folosită de secole atât pentru albirea dinților cât și pentru eliminarea gingivitei. Această metodă constă în clătirea gurii cu ulei timp de câteva minute, în fiecare zi, de preferat dimineața. Unul dintre cele mai bune uleiuri folosite în cadrul acestei tehnici este uleiul de cocos, care are puternice efecte antimicrobiene.
5. Cărbunele
Se știe despre cărbunele activat că este o substanță foarte eficientă pentru eliminarea impurităților din apă. Dar știai despre cărbune că poate fi folosit și pentru albirea dinților?
Pudra de cărbune se amestecată cu pasta de dinți obișnuită și se periază dinții de două ori pe zi.
6. Sarea de mare
Pe lângă multiplele întrebuințări pe care le are în bucătărie, sarea de mare acționează și ca un agent de curățare și de igienizare a dinților.
Calciu, magneziu, fosfor, sodiu, nichel, fier, sunt doar câteva dintre mineralele care se găsesc în compoziția sării de mare. Acești nutrienți întăresc gingiile, protejează împotriva depunerilor de tartru și, implicit, împotriva respirației urât mirositoare.
7. Busuiocul
Busuiocul, unul dintre cele mai aromate condimente din bucătărie și-a dovedit eficiența și în ceea ce privește sănătatea dinților. Pudra obținută din frunzele uscate de busuioc poate fi folosită pentru a peria dinții, ajutând în acest fel la menținerea igienei bucale și la prevenirea sângerării gingiilor.
8. Coaja de portocală
Datorită acidului pe care îl conține, coaja de portocală este un agent foarte bun pentru albirea dinților.
Îndepărtează cu grijă coaja de pe o portocală, iar cu partea albă curăță bine suprafața dinților. Apoi clătește bine gura și spală-te cu pastă de dinți, pentru a îndepărta eventualele resturi.
Natura este un izvor nesecat de sănătate. Să avem grijă de ea!