În 2018 tendința este de a aborda curele de slăbit dintr-o noua perspectivă, una axată pe rezultate pe termen lung cu efecte benefice asupra sănătății întregului organism. Dietele rapide, ce duc la pierderi masive de greutate nu mai sunt la modă, căci de multe ori pot genera multiple probleme medicale.

Tendința este de a vindeca și de a susține corpul pe durata unei cure de slăbit prin schimbări ale alimentație și ale stilului de viață. Iată cele mai bune sfaturi pentru a ajunge la silueta ideală în 2018:

  1. Proteine + fibre la fiecare masă. Proteinele îți hrănesc mult mai bine organismul față de grăsimi sau carbohidrați. Te vor ajuta să îți menții masa musculară și favorizează arderea grăsimilor. Include în dieta ta fructe de mare, carne albă, produse lactate, alune, nuci sau fasole. Adaugă și fibre pentru susținerea digestiei, prevenirea constipației și reducerea nivelului de colesterol. 
  2. Fii vegan 1 zi pe săptămână. Pentru a include mai multe legume în dieta ta, alege o zi pe săptămână în care să nu mănânci carne, lactate sau ouă. Majoritatea legumelor sunt bogate în fibre și te vor face să te simți sătul astfel nu vei mai avea tendința de a consuma alimente bogate în calorii sau dulciuri.
  3. Nivel de sațietate: 80%. Oprește-te din mâncat atunci când simți că stomacul tău este 80% plin. Durează 20 de minute să simți senzația de sațietate, iar dacă te oprești la 80% vei evita mâncatul în exces, iar corpul tău se va obișnui cu porții mai mici mult mai ușor. 
  4. Dormi mai mult. Orele prea puține de odihnă cauzează dezechilibre la nivel metabolic, favorizând luarea în greutate. Lipsa de somn scade nivelul de leptină, hormonul sațietății, și apare nevoia de a mânca mai mult. Astfel te trezești în miez de noapte că ți-e foame și ți-e poftă de mâncăruri cu multe calorii sau de temutul „ceva dulce”.
  5. Înlocuiește gustarea cu un pahar cu apă. Senzația de sete poate fi de multe ori confundată cu cea de foame. Dacă simți că ți-e foame, bea 1-2 pahare de apă și doar dacă senzația persistă ia o gustare. Astfel poți evita mâncatul în exces, în special în afara meselor principale, și vei avea un control mai bun asupra alimentației.
  6. Învață despre stres. Nivelul ridicat de cortizol, generat de stres, poate cauza probleme digestive ce duc la luarea în greutate. Eliminarea stresului prin meditație, yoga sau alte activități relaxante sporește efectele unei diete de slăbit, prin îmbunătățirea digestiei, reglarea poftelor alimentare și creșterea nivelului de energie.
  7. Răsfață-te. Dacă îți interzici să consumi un aliment care îți place în mod special, dar nu este neapărat bun în dieta ta, poți avea parte de stări de depresie sau nevoia de a consuma o cantitate mare din acel aliment într-un timp scurt (binging). Prin urmare permite-i corpului tău să se bucure zilnic cu o bucată de ciocolată neagră sau un pahar de vin roșu.

Detoxifiere și reglarea metabolismului

După sărbătorile de iarnă în care te-ai delectat cu atâtea bunătăți și ai petrecut până târziu este de înțeles că simți nevoie să faci o „curățenie” în organism și te poți ajuta de:

  • Aloe Ferox – acțiune puternic detoxifiantă, susține activitatea pancreasului și ajută la eliminarea toxinelor
  • Detox Activ – inhibă apetitul alimentar și mărește rata metabolismului ce duce la arderea grăsimilor