infecția urinară

7 remedii naturale pentru infecția urinară:

Pentru femei, infecția urinară este o problemă medicală comună, recurentă dar, dificilă de eliminat complet. Senzația de arsură în momentul urinării, nevoia de a urina frecvent și durerea pelviană sunt simptome ce se pot ameliora ușor dacă se acționează rapid asupra lor. Dar, eliminarea acestora nu garantează și eliminarea recurenței. Între 20-30% din cazuri, infecția reapare sau este rezistentă la tratamentul antibiotic.

Cele mai bune soluții naturale pentru infecțiile urinare consumul de lichide în cantități mai mari decât în mod uzual, păstrarea curățeniei zonei intime și consumul de nutrienți ce au capacitatea de a hrăni și proteja sistemul urinar.

Bea cât mai multe lichide

Aportul de apă sau orice alt tip de lichid (exceptând alcoolul sau sucurile carbogazoase) pe parcursul zilei ajută la eliminarea bacteriilor din sistemul urinar. Un studiu efectuat la Universitatea South Texas de către Centrul Medical Southwestern a constatat că aportul cronic scăzut de lichide poate fi un factor important în patogeneza infecțiilor tractului urinar, acesta fiind doar unul dintre motivele pentru care este important să te hidratezi. Bea cel puțin un pahar de apă la fiecare masă și după fiecare gustare a zilei pentru a elimina bacteriile care pot duce la infecții.

Urinează frecvent

Urinarea frecventă, în special imediat ce apare nevoia de urinare, previne dezvoltarea bacteriilor în urină și vezică. Studiile au constatat că menținerea urinei pentru mult timp permite bacteriilor să se înmulțească în tractul urinar, ducând la o infecție a tractului urinar.

Păstrează curățenia zonei intime

Curățenia zone intime este esențială pentru a evita răspândirea bacteriilor și este bine să eviți hainele strâmte sau din material sintetic pot păstra umezeala, favorizând dezvoltarea bacteriilor.

Consumă probiotice

Una dintre cele mai promițătoare remedii pentru infecțiile urinare, în special cele recurente, sunt probioticele. Acest fapt se explică faptul că flora bacteriană benignă este esențială pentru prevenirea supraaglomerării microorganismelor care pot declanșa boli. Utilizarea antibioticelor distruge flora bacteriană benefică, iar bacteriile patogene devin mult mai active.

Probioticele ajută la susținerea florei normale a organismului uman, care servește drept linie de apărare. Consumul de alimente fermentate ajută, de asemenea, la refacerea florei naturale a organismului și la Adaugă în alimentația ta alimente fermentate cum ar fi chefirul, iaurtul probiotic sau brânza, acestea fiind bogate în probiotice naturale.

Merișoare merisor

Prin conținutul de PAC (proantocianidine), merișoarele ajută la eliminarea bacteriilor tractului urinar. Unele studii sugerează că suplimentarea dietei cu merișoare poate reduce numărul de infecții urinare pe care o persoană le dezvoltă pe o perioadă de 12 luni, în special pentru femeile cu infecții recurente. Totodată PAC-ul din Merișor se dovedește a fi foarte eficient și pentru eliminarea tulipinelor de E.coli rezistente la antibiotice.

Vitamina D

Vitamina D este necesară pentru a produce peptide antimicrobiene, proteine care îndepărtează bacteriile virusurile sau alte tipuri de agenți patogeni ce pot afecta tractul urinar.

Vitamina C

Vitamina C face urina mai acidă, inhibă creșterea E. coli și îmbunătățește buna funcționare a sistemului imunitar. Se recomandă 1000 de miligrame de Vitamina C pe zi, timp de 3 luni pentru a stopa recurența infecțiilor urinare și pentru a îmbunătăți sănătatea tractului urinar.