Este trecut de jumătatea lunii iulie și deja ne simțim iritați de căldură. Ar trebui să fim deja obișnuiți cu temperaturile, dar niciodată nu ne simțim confortabil în valurile de caniculă. Așa că înainte de a renunța și a te  ascunde în interiorul casei tale pentru restul lunilor calde, există o modalitate de a obține ajutor. Acestea sunt câteva sfaturi despre îngrijirea corpului în ceea ce privește modul de păstrare a temperaturii în următoarele câteva luni de vară și ce să faceți dacă dacă este chiar prea prea prea… cald.

 

1) Cunoaște-ți organismul și semnele pe care ți le dă

Cheia pentru îngrijirea corpului în timpul verii este capacitatea de a acorda atenție semnalelor pe care le trimite organismul tău atunci când se supraîncălzește. Crampele musculare, durerile de cap, slăbiciunea, oboseala, confuzia și greața sunt toate semne de boli legate de căldură. Dacă aveți aceste simptome, intrați în casă și răciți imediat corpul, deoarece aceste semne pot indica insolația. Simptomele sunt mai probabil să apară dacă ești activ în căldură, sau petreci prea mult timp în bătaia soarelui.

2) Hidratează-te cât mai bine: bea mult și des

Nu, nu vorbim despre băuturile alcoolice, care pe timp de vară creează chiar mai multe probleme. Vorbim despre băuturi menite să hidrateze. Apa este cea mai bună pentru hidratare, sau încearcă ceai cu gheață, neîndulcit, limonadă, suc de portocale sau o băutură sportivă. Dacă dorești să faci exerciții în aer liber, băutura sportivă poate fi cel mai bun lucru pentru tine,  deoarece aceasta va înlocui sodiul, potasiul și clorul pierdute atunci când transpiri. Pe timp de vară corpul tău reține mult mai multe lichide. Stimulează rinichii să elimine excesul de apă din organism, ajutând la reducerea țesutului adipos, cu extractul de cozi de cireșe.

 

3) Limitează orele de ieșit afară:

Încearcă să eviți soarele de la amiază, de regulă între orele 12:00 și 15:00 acestea fiind cele mai fierbinți momente ale zilei. Dacă trebuie absolut să ieși între aceste ore, încearcă să rămâi la umbră sau să te hidratezi cât mai bine. Expunerea la soarele puternic al după-amiezii îți poate scădea, de asemenea, producția de colagen din piele. Razele ultraviolete ale soarelui reprezintă unul dintre principalii dușmani ai colagenului. Siliciul este unul din suplimentele nutritive de bază care te ajută în păstrarea elasticității pielii și pe timp de vară.

 

4) Nu face exerciții afară când este foarte cald:

Execrcițiile fizice în mijlocul zilei nu sunt de loc benefice corpului. Nu numai că antrenamentul crește temperatura corpului, dar și căldura face exact același lucru. Exercițile în căldură provoacă stres asupra mușchilor, deoarece corpul tău pompează mai mult sânge prin piele (și nu prin mușchii) pentru a-l menține răcit. Cu mai puțin sânge în mușchii tăi, ritmul cardiac crește. Pentru a obține cel mai bun antrenament și pentru a evita crampele musculare provocate de căldură, antrenează-te fie în interior, fie dimineața sau seara.

 

5) Folosește protecție solară:

Indiferent de culoarea tenului tău ai nevoie de protecție solară pentru a-ți proteja corpul. Atunci când există o căldură extremă, cu siguranță că și soarele este extrem, deci trebuie să aplici o cremă cu SPF adecvat pentru a preveni cancerul de piele, petele maronii, decolorarea pielii și ridurile premature. Si ghici ce? De fapt, protecția solară ajută organismul să rămână rece. Arsurile solare scad capacitatea organismului de a se răci, ceea ce, desigur, este periculos la temperaturi ridicate. Dar, folosind un SPF de cel puțin 30, este mult mai puțin probabil să capeți arsuri solare și este mult mai probabil să rămâi mai răcoros pentru mai mult timp.

 

6) Îmbracă-te adecvat vremii de afară:

Asta nu înseamnă că trebuie să-ți sacrifici stilul. Înseamnă că trebuie să porți haine adecvate pentru zile caniculare. Scoate din dulap pălăria cea mare pe care o ți doar pentru plajă și îmbracă haine lejere și vaporoase în culori deschise. Nu o să fii doar o fashionistă în continuare, ci chiar una “cool”.

 

7) Învață cum să te răcorești:

În afară de a bea multe, multe lichide, dacă te identifici cu orice simptome cauzate de căldură, mergi la umbră sau în interior cât mai repede. Ar trebui să-ți ventilezi corpul, să îndepărtezi îmbrăcămintea excesivă și să amplasezi prosoape umede pe gât, încheieturi, subrațe și față. Sari într-un duș rece, fă bai alternative reci-calde sau chiar ieși în curte și stropește-te cu furtunul. Pe lângă posibilitatea de supra încălzire corporală, căldura extremă îți poate crea stări de anxietate, iritabilitate și oboseală și îți poate întrerupe somnul liniștit. Datorită extractelor de sunătoare și passiflora Happy Vibe reduce aceste simptome și îți mărește capacitatea de concentrare.