6 trend-uri pentru slăbit și diete din 2020
Spoiler alert despre slăbit și diete: Deși o să ți se pară că vei slăbi după dieta pe care o vei urma de la 1 ianuarie, adevărul este că acele kilograme le vei pune, mai mult ca sigur, la loc. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că un regim alimentar foarte restrictiv din punct de vedere caloric nu poate fi susținut pe termen lung.
Noi venim în întâmpinarea planului tău de dietă cu un articol în care îți vom prezenta 6 trend-uri din 2020 pentru slăbit, diete și sănătate.
Hai să vedem care sunt trend-urile care ți se potrivesc în 2020:
Trend-ul nr. 1: Adoptă o dietă „anti-dietă”
Contrar dietelor tradiționale care se axează pe limitarea drastică a numărului de calorii, abordarea pe care ți-o propunem are de-a face cu modul în care tu percepi senzaţiile de foame și de sațietate și ce faci în sensul acesta. Ce înseamnă asta mai exact?
În primul rând, trebuie înțeles faptul că atunci când simţi că îți este foame este modul prin care corpul tău îți spune că nu mai are energie. Dacă ignori acest semnal din dorința de a mânca mai puțin pentru a slăbi, el va apela la rezervele de grăsime pentru a genera energie. Ulterior, când vei mânca, tot ceea ce corpul primește va depozita pentru a-și reface rezervele de grăsime. Aceasta este disocierea dintre foame și hrană care trebuie rezolvată pentru ca tu să slăbești chiar dacă mănânci orice.
De la Universitatea pentru Sănătate Publică din Michigan, USA aflăm că organismul nostru funcționează pe bază de intuiție. Știe ce nevoi are și de câtă mâncare are nevoie pentru a se menține la o greutate normală. Restabilirea legăturii dintre senzația de foame, nevoile nutriționale are corpului tău și modalitate în care tu le înțelegi te va ajuta să slăbești sănătos și iată câteva trucuri utile în acest sens:
- Stai jos când mănânci. Nu mânca în picioare, în mașină, pe drum sau concomitent cu alte activități. Stând jos, la masa, fără să-ți distragi atenția, vei percepe mult mai ușor și mai repede senzația de sațietate și atunci vei reuși să mănânci doar cât ai nevoie.
- Savurează ce mănânci. Dacă arată bine, miroase bine și are un gust bun cu siguranță experiența de a mânca va fi mult mai plăcută. Simțurile tale vor fi concentrate doar pe nevoia de a te hrăni și desigur, de a te sătura. Așa că mănâncă ce-ți place, dar doar cât îți spune corpul că are nevoie!
- Ronțăie ceva sănătos. Renunță la dulapul cu chipsuri și dulciuri și alege în schimb mix-uri de alune, migdale, semințe sau fructe deshidratate. Iar, pe masa din bucătărie să ai tot timpul un bol cu fructe. Dacă îți place să ronţăi ceva între mese, acestea sunt alegeri mult mai bune.
- Asezonează cu un zâmbet. Pare ireal, dar psihologii și nutriționiștii au concluzionat că zâmbitul în timpul mesei secretă hormoni care te fac să te simți fericită. Astfel, nevoia de a te hrăni din motive emoționale va fi suprimată.
Restabilirea legăturii dintre senzația de foame, nevoile nutriționale are corpului tău și modalitate în care tu le înțelegi te va ajuta să slăbești sănătos
Trend-ul nr. 2: Dieta pentru minte
Dieta pentru minte se axează pe evitarea bolilor neuro-degenerative, precum Alzheimer sau Parkinson. La nivel de Europa există un procent mare de populație îmbătrânită. Din acest motiv populația activă, tânără caută să prevină distrugerea timpurie a neuronilor din cauza stresului zilnic, a alimentației incorecte, obezitate sau consum de alcool.
Dieta pentru minte presupune consumul de nutrienți care „hrănesc” creierul. Nu este o metodă dovedită științific de a preveni declinul mintal, dar primele studii arată că pacienții care urmează această dietă sunt cu 10 ani mai „tineri” la nivel mintal, comparativ cu cei care urmează diete convenționale.
Ce înseamnă dieta pentru minte?
- Alimentația se axează pe consumul de fructe și legume
- Se evită alimentele procesate, carnea roșie și grăsimile prăjite
- Alunele, nucile și migdalele sunt o sursă bogată de acizi grași Omega 3 necesari pentru hrănirea creierului
- Zmeura, afinele și murele sunt bogate în antioxidanți care previn distrugerea celulelor nervoase
Trend-ul nr. 3: Somnul trebuie să devină o prioritate
Ai crede că numărul de ore pe care le petreci cu capul pe pernă nu afectează numărul pe care îl vezi dimineața pe cântar, dar experții în somn și nutriție ne arată că nu este așa.
Când dormi prea puțin corpul tău produce mai multă grelină, hormonul care îți stimulează apetitul, și prea puțină leptină, hormonul care îți dă senzația de sațietate. Acest dezechilibru îți crește apetitul și îți intensifică poftele, în special de dulce. În plus, corpul tău va avea tendința de a acumula grăsimi mult mai repede, pentru a avea o rezervă de energie.
Aşadar, rezultatul lipsei de somn duce la mai multe kilograme în plus și nu ai nicio șansă să slăbești până nu rezolvi această problemă. Noi îți sugerăm următoarele:
- Du-te la culcare mai repede, dar treptat. Dacă obișnuiești să stai trează până târziu, cu siguranță nu vei reuși să schimbi acest obicei peste noapte. Începe prin a te duce la culcare mai repede cu 15 minute, și crește acest timp cu încă 15 minute în fiecare noapte. După mai multe nopți corpul tău va fi obișnuit cu o nouă rutină.
- Fără lumină albastră în dormitor! Gadget-urile moderne cum ar fi telefonul, tableta și inclusiv televizorul emit lumină albastră care suprimă secreția de melatonină, hormonul care induce somnul. Evită astfel folosirea acestor gadget-uri chiar înainte de culcare, renunță la televizorul din dormitor și trage draperiile pentru a face întuneric în dormitor.
- Nu te baza pe somnul de weekend. Recuperarea orelor de somn în weekend este un mit. Chiar dacă ai impresia că vei compensa pentru orele pierdute din timpul săptămânii, pentru corpul tău nu este suficient. Ideal este să respecți același program de somn în fiecare zi și să dormi 7 ore pe noapte.
Aşadar, rezultatul lipsei de somn duce la mai multe kilograme în plus și nu ai nicio șansă să slăbești până nu rezolvi această problemă.
Trend-ul nr. 4: Ține stresul sub control
Tot mai multe cercetări arată o strânsă legătură în stres, obezitate și slăbit. Stilul de viață cotidian, ne expune la o stare permanentă de stres, așadar organismul este focusat pe a combate efectele stresului afectând în acest fel procesele metabolice normale.
Stresul distruge modalitatea prin care creierul percepe nevoia de hrană, stimulează apetitul și poftele alimentare, iar dacă nu ai probleme cu greutate, stresul te poate face să te îngrași foarte rapid.
Când vine vorba de a reduce nivelul de stres este mai ușor de zis decât de făcut, dar este un pas esențial în lupta cu kilogramele în plus!
Iată ce poți face în 2020 pentru a te elibera de stres:
- Petrece mai mult timp în aer liber. Oxigenul, natura și aerul proaspăt reduc nivelul de stres și anxietate
- Fă mișcare în mod regulat. După o activitate fizică intensă corpul eliberează endorfine, substanțe care te fac să te simți bine și să te eliberezi de stres. Bonus! Mișcarea te va ajuta să arzi grăsimile mult mai repede.
- Învață să meditezi și să faci exerciții de respirație.Acestea sunt metode sigure prin care atât corpul, cât și mintea vor lua o pauză de la cotidian și de la stres.
- Renunță la obiceiurile nesănătoase. Stresul te îndeamnă să fumezi mai mult, să consumi alcool sau să mănânci mai multe dulciuri, iar aceste obiceiuri nu fac altceva decât să alimenteze în continuare stresul.
Trend-ul nr. 5: Hormonii și kilogramele în plus
Există o legătură strânsă între secreția de hormoni, metabolism și kilogramele în plus. Am amintit mai sus de grelină și leptină, dar în jocul cu kilogramele intră și alți hormoni. Orice dezechilibru hormonal se poate manifestă prin poftă de dulce, dificultatea de a slăbi, balonare, grăsime abdominală, probleme de somn, anxietate, iritabilitate și o stare permanentă de stres.
Cum influențează hormonii greutatea ta corporală?
Estrogenul
Este hormonul care ne definește ca femei atât fizic, cât și emoțional. Dar, un exces de estrogen poate cauza rezistență la insulină. Asta înseamnă că celulele tale nu mai absorb glucoza în exces din corp, ci o transformă în depuneri de grăsime.
Progesteronul
Este hormonul care asigură funcționalitatea tiroidei și secreția de estrogen, este un diuretic natural și elimină retenția de apă.
Cortizolul
Este hormonul care se secretă când corpul este supus stresului. Un nivel ridicat de cortizol declanșează stările de depresie, pofta de dulce și te determină să mănânci în exces carbohidrați sau fast food.Care este rezultatul? Te îngrași!
Cum slăbești chiar dacă ai un dezechilibru hormonal:
Identifică dezechilibrul
Vorbește cu medicul tău despre cum te simți și schimbările fizice, iar cu ajutorul unor teste de sânge și urină se poate determina dacă hormonii tăi sunt în parametri. Îți va fi mai ușor să-ți adaptezi regimul alimentar și dieta în funcție de rezultat.
Renunță la zahăr
Foarte multe alimente din comerț, inclusiv cele care nu intră în categoria dulciuri, conțin zahăr. Consumul excesiv de zahăr, crește nivelul de glucoză care alimentează producția de cortizol și care nu poate fi procesat dacă ai un exces de estrogen. Poți încerca să consumi suplimente cu Cicoare pentru a-ți tăia pofta de dulce.
Stimulează-ți tiroida
Tiroida este glanda care controlează funcțiile metabolice și secrețiile hormonale. Anumite alimente sau suplimente hrănesc și reglează activitatea acesteia. Un exemplu este alga Kelp care stimulează activitatea tiroidei și reglează secreția de estrogen și progesteron. Este bogată și în fibre care se leagă de moleculele de grăsime pentru a asigura digestia și eliminarea lor
Trend-ul nr. 6: Susține-ți flora intestinală și metabolismul
Ai avut vreodată impresia că te îngrași doar uitându-te la o prăjitură în timp ce prietene de-ale tale pot mânca un tort întreg și rămân suple? De vină ar putea fi comunitatea de bacterii care trăiește în intestinul tău.
Studii recente au demonstrat că un dezechilibru al bacteriilor din flora intestinală poate crește aportul de calorii pe care îl obții din hrană, stimulează depunerea de grăsimi și bruiază receptorii de foame și sațietate. Toți acești factori duc la probleme metabolice și favorizează obezitatea.
Având în vedere cele de mai sus, iată ce trebuie să faci pentru flora ta intestinală și metabolism:
Consumă alimente probiotice
Probioticele hrănesc și ajută la dezvoltarea bacteriilor bune din flora ta intestinală. Consumă alimente fermentate precum iaurtul, kefirul sau murăturile. O floră intestinală echilibrată te va ajuta să procesezi corect hrana și să slăbești
Consumă fibre
Fibrele sunt substanțe nedigerabile care intervin în procesul de digestie pentru a absorbi grăsimile și pentru a detoxifica organismul. Fibrele le obținem de obicei din legume sau cereale, dar și alte substanțe precum Chitosan, substanță extrasă din anumite specii de crustacee. Studiile demonstrează că administrarea de Chitosan poate ajuta la scăderea în greutate cu până la 5 kilograme în 6 săptămâni.
Activează-ți metabolismul
Un metabolism mai lent poate fi stimulat prin dietă și exercițiu fizic, dar dacă ai nevoie de un stimul în plus poți apela la suplimente pe bază de Aloe Ferox. Este o specie de Aloe Vera care are o eficiență dovedită pentru scăderea în greutate. Aloe Ferox acționează pe 4 planuri și te va face să slăbești prin:
- detoxifierea puternică a colonului, rezultând în scăderi masive în greutate
- accelerarea metabolismului și stimularea arderii grăsimilor
- inhibarea apetitului alimentar
- creșterea producției de colagen care are ca bonus păstrarea elasticității pielii după pierderea a mai multe kilograme într-un timp foarte scurt
În Noul An mizăm pe a ne simți bine în pielea noastră și pe a alege cele mai bune metode de a ne detoxifica organismul și de a pierde acele kilograme în plus. Încearcă și produsele noastre pentru slăbit și detoxifiere pentru un ajutor în plus al noului tău stil de viață din 2020!