6 plante cu efect anticolesterol

Ți s-a spus că ai colesterolul ridicat?

Multe persoane se confruntă cu valori ridicate ale colesterolului pe măsură ce înaintează în vârstă. Dar, vestea bună este că prin schimbări în alimentație, sport și prin soluții naturale din plante, colesterolul poate fi menținut la valori sănătoase.

De ce crește colesterolul?

Colesterolul este o substanță cu aspect cerat, asemănătoare grăsimilor, produsă de ficat. Pentru a fi transportat prin sistemul circulator, colesterolul se atașează de proteine, iar această combinație se numește, lipoproteină. Existe două tipuri de colesterol în funcție de proteina cu care se combină:

 • LDL (lipoproteine cu densitate scăzută) – este numit și colesterolul „rău”. Transportă colesterolul către țesuturi, prin artere. Acesta are tendința să se acumulează pe pereții arterelor și formează plăci de artenom, formând ateroscleroza.
 • HDL (lipoproteine cu densitate mare) – este numit colesterolul „bun”. Duce excesul de colesterolul înapoi în ficat pentru a fi metabolizat.

În general, factorii externi ai stilului de viață sunt cei care influențează valorile colesterolului. Aici vorbim de: obezitate, sedentarism, consum excesiv de alcool și tutun, diabet sau afecțiuni hepatice.

La nivel intern colesterolul ridicat se formează când în organism există un volum prea mare de colesterol LDL și prea puțin colesterol HDL, cel care ajută la eliminarea colesterolului în exces.

6 plante cu efect anticolesterol

Pentru reducerea valorilor de colesterol există o multitudine de soluții naturale pe care le poți adopta. De la schimbarea stilului de viață la introducerea în rutina ta de plante cu efect anticolesterol. Eficiența acestor tipuri de plante este că ele acționează pe mai multe planuri pentru a aduce valorile colesterolului la un nivel sănătos. Unele dintre ele scad valorile de colesterol LDL și în același timp cresc valorile de colesterol HDL pentru a reduce eficient colesterolul total.

Iată 6 plante cu efect anticolesterol pe care le poți folosi de azi:

Brusture

Brusturele este o plantă destul de comună, dar beneficiile pe care asupra sănătății sunt remarcabile. Brusturele curăță impuritățile din sânge și reduce valorile de colesterol LDL și menține în parametrii normali valorile de HDL, prevenind astfel formarea plăcilor de artenom în artere. Acționează și ca vasodilator pentru a stimula trecerea sângelui prin artere.

 Spirulina

Spirulina este un tip de algă foarte bogată în nutrienți. Spirulina are un impact pozitiv asupra sănătății sistemului cardiovascular. Reduce valorile de colesterol LDL și trigliceridele, și crește colesterolul „bun” HDL. Spirulina are și efect antioxidant și astfel previne oxidarea colesterolului LDL. Astfel, scade riscul de formare a plăcilor de artenom.

Anghinare

Anghinarele au efect antioxidant prin care previn acumularea de colesterol LDL în artere. Studiile arată că reduce și cu 30% colesterolul „rău” LDL. În cazul persoanelor cu colesterolul ridicat, crește colesterolul „bun” HDL.

Amla

Amla este o plantă folosită cu tradiție în medicina Ayurveda, care are multe beneficii medicinale și este din ce în ce mai des adoptată de medicina naturistă actuală. Pentru persoanele care se confruntă cu probleme de colesterol, Amla acţionează foarte bine pentru a reduce valorile de colesterol total, colesterol LDL și de trigliceride. În plus, limitează activitatea enzimelor care determină formarea de colesterol în organism.

Ganoderma

Ganoderma face parte din familia fungilor și este bogată în polizaharide și substanțe bioactive care ajută în cazul problemelor cu colesterolul. Ganoderma reduce absorbția de colesterol din alimentație, fiind foarte utilă pentru persoanele care încearcă prin dietă să-și reducă colesterolul. De asemenea, Ganoderma crește valorile de colesterol HDL, pentru a elimina rapid colesterolul în exces.

Curcumin

Curcuminul este substanța activă principală din Turmeric. Curcuminul este un binecunoscut antiinflamator și antioxidant. Previne formarea aterosclerozei prin a proteja moleculele de colesterol LDL de la oxidare. În plus, Curcuminul blochează absorbția colesterolului la nivel intestinal.

Bonus! Colesterix complex natural pentru scăderea colesterolului

Colesterix conține o formulă concentrată cu 14 extracte premium dedicate pentru reducerea valorilor de colesterol. Colesterix conține un total de 530 mg/capsulă cu principii active esențiale pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Colesterix acționează pe mai multe planuri simultan pentru a asigura aducerea valorilor de colesterol la valori normale: curăță sângele de impurități, previne oxidarea colesterolului, stopează formarea plăcilor de artenom, care formează ateroscleroza și limitează absorbția colesterolului din alimentație. colesterix

Beneficii:

 • Reduce valorile de colesterol
 • Asigură coagularea normală a sângelui
 • Echilibrează valorile glicemiei
 • Asigură o greutate corporală normală și procesul de detoxifiere
 • Asigură valorile normale de lipide serice
 • Susține metabolismul lipidelor la nivelul ficatului
 • Asigură digestia grăsimilor și stimulează secreția sucurilor digestive
 • Asigură sănătatea sistemului vascular și a inimii
 • Efect antioxidant puternic

Colesterix se poate achiziționa la un preț avantajos de pe shop-ul nostru online www.herbagetica.ro sau din magazine naturiste și farmacii partenere.