Pielea noastră este într-un proces constant de regenerare în fiecare lună. Pentru a sprijini sănătatea și echilibrul țesutului conjunctiv, este necesar sa-i asigurăm organismului nutrienții necesari.

1. Apa

Apa ajută pielea să-și mențină nivelul optim de hidratare. Mai mult, apa transportă nutrienții spre fiecare celulă din corpul nostru și elimină toxinele, asigurând în acest fel o piele radiantă și tânără.

2. Acizi grași Omega 3

Pe măsură ce îmbătrânim, celulele grase ale celui de-al treilea strat al pielii se subțiază și au tendinta de a deveni mai denivelate, de a favoriza astfel apariția ridurilor.

O dietă care conține o cantitate suficientă de acizi Omega 3 asigură pielii hidratarea de care are nevoie pentru a menține suplă și a întârzia cât mai mult apariția ridurilor.

3. Siliciu

Siliciul este unul dintre elementele de bază în construirea corpului nostru. Totuşi, Siliciul este adesea deficitar în organism. Toate ţesuturile elastice care intră în compoziţia oaselor, tendoanelor, ligamentelor, vaselor de sânge sunt constituite dintr-o adevărată matrice de Siliciu, de care sunt fixate apoi celelalte elemente.

Siliciul stimulează producţia de colagen în organism, care este foarte importantă pentru menţinerea frumuseţii şi sănătăţii părului, a pielii şi a unghiilor.

Una din sursele naturale cele mai bogate în siliciu este planta de coada calului, pe care o putem consuma sub formă de ceai sau sub formă de suplimente alimentare.

4. Vitamina C

Vitamina C este recunoscută pentru beneficiile din sectorul de frumuseţe

  • ajută la tratarea vergeturilor
  • menţine elasticitatea pielii prin formarea colagenului
  • opreşte acţiunea radicalilor liberi care îmbătrânesc prematur celulele
  • tonifiază epiderma.

5. Aminoacizii

Aminoacizii au un rol esențial în constituirea proteinelor pielii (colagenul, cheratina și elastina) și contribuie la menținerea și refacerea hidratării cutanate.

Aminoacizii au proprietăți emoliente, cicatrizante și regeneratoare, esențiali pentru tonusul muscular, activitatea enzimelor și contribuie la formarea ADN-ului. 

6. Plantele medicinale