Un păr frumos și îngrijit poate schimba radical aspectul unei persoane. Pentru a te putea bucura de o podoabă capilară plină de strălucire și vigoare nu este nevoie să apelezi neapărat la tratamente scumpe. Alimentația și stilul de viață influențează foarte mult sănătatea și aspectului părului tău. Din alimentație nu trebuie să lipsească nucile, semințele, fructele de pădure, peștele, fructele de mare și un consum suficient de apă plată, care pe lângă faptul că hidratează întreg organismul, oferă și strălucire părului.

De asemenea, un rol important în îngrijirea părului îl au uleiurile esențiale, ce nu ar trebui să lipsească din trusa de îngrijire a nici unei femei.

1. Uleiul esențial de susan

Având puternice proprietăți antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii, uleiul de susan contribuie la înlăturarea mătreții, a diverselor infecții de la nivelul scalpului, previne despicarea firelor de păr, precum și încărunțirea prematură și accelerează creșterea părului.

ulei-de-susan

2. Uleiul esențial de lavandă

Deși este cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice prin aromaterapie, uleiul de lavandă este extrem de benefic și pentru sănătatea podoabei capilare. Acesta oprește căderea părului, înlătură mătreața și hidratează firul de păr. Câteva picături de ulei esențial de lavandă adăugat în balsam poate face adevărate minuni pentru părul tău.

lavender-oil

3. Uleiul esențial de rozmarin

Aplicat pe pielea capului, uleiul de rozmarin stimulează creșterea părului. Masajul regulat cu acest ulei hrănește scalpul și elimină mătreața. Mai mult, previne încărunțirea părului, iar folosirea lui constantă contribuie la recăpătarea culorii inițiale a părului.

Rosemary-Oil

4. Uleiul esențial de mentă

Uleiul de mentă este folosit pentru îngrijirea părului datorită efectului său de răcorire la nivelul scalpului, stimulând în acest fel creșterea părului și eliminarea mătreții.

ulei-de-menta

5. Uleiul de cocos

Având puternice proprietăți antibacteriene și antifungice, uleiul de cocos tratează eficient diverse afecțiuni ale scalpului, care afectează sănătatea și aspectul părului. Acest ulei este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și acizi grași sănătoși, fiind un adevărat elixir pentru sănătatea părului și a scalpului.

coconuts-blue-table