În jurul nostru toată lumea este focusată pe sănătate, diete, detoxifiere, abonamente la fitness, aerobic, iar lista poate continua, cu siguranță. Toate aceste preocupări sunt mai mult decât îmbucurătoare, mai ales că rata sedentarismului, a bolilor de spate este în creștere. Însă, nu trebuie să ne concetrăm atenția prea mult asupra unor aspecte și să uităm de alte elemente esențiale ce fac întreg sistemul să funcționeze. De data aceasta ne referim la Magneziu și la deficiența acestuia.

Într-un clasament, Magneziul este al patrulea mineral ca și abundență în corpul uman. Magneziul poate fi găsit în peste 300 de enzime diferite din organsimul nostru și este un pion-cheie când vine vorba de procesul de detoxifiere.

Nivelurile adecvate de Magneziu ajută la: activarea mușhilor și a centrilor nervoși, crearea de energie, o digestie corespunzătoare a carbohidraților, a proteinelor dar și a grăsimilor.

Semnele ce indică deficiențe de Magneziu în organism:

  • Amorțeală și furnicături în brațe și picioare
  • Spasme musculare si crampe
  • Ritm cardiac anormal
  • Depresie si alte modificari de personalitate
  • Migrene

Ce e de făcut? O soluție este alimentația corespunzătoare. Alimentele bogate în Magneziu, la îndemâna tuturor, sunt: avocado, banane, ciocolată neagră, iaurt, nuci (în special migdale, caju, nuci de pin).

Vitaminele și Mineralele Organice ar trebui să fie prima opțiune pentru fiecare dintre noi când vine vorba de un stil de viașă sănătos.

Fă un obicei în a alege produse 100% naturale!