5 plante cu efect tonic pentru imunitate

Corpul uman este mediul perfect pentru ca agenții patogeni de tip bacterii, virusuri sau fungi să supraviețuiască. Sistemul imunitar lucrează pentru a limita accesul acestor microbi în corpul uman și îl protejează de infectare și boală.

 „Sistemul nostru imunitar este ca un militar care s-a înrolat în armată: jură să te apere împotriva tuturor amenințărilor externe și are câțiva soldați care îl ajută să îndeplinească acest lucru”, spunea un imunolog de la Centrul de Sănătate din Houston. Având această afirmație în minte trebuie să știm că o imunitate puternică se menține prin alimentație sănătoasă, mișcare zilnică și echilibru emoțional. Stările afective foarte puternice cum ar fi frica, anxietatea sau stresul scad foarte mult capacitatea naturală de apărare a organismului. Așadar, acesta rămâne expus în fața agenților patogeni care îl pot ataca. Găsește în articolul nostru top 5 plante cu efect tonic pentru imunitate!

5 plante cu efect tonic pentru imunitate

1.Astragalus

Este o plantă care se remarcă pentru calitățile sale de adaptogen (crește rezistența la stres) și de tonic pentru sistemul imunitar. Studiile au arătat că Astragalus reglează activitatea celulelor albe din sânge și stimulează celulele NK (celulele natural killer) să creeze o barieră  împotriva agenților patogeni. Mai mult, poate crește producția de interferoni, proteine naturale produse de către celulele sistemului imunitar ca reacție la invazia cu un corp străin. Ca beneficii suplimentare Astragalus acționează ca antibacterian, reduce inflamația și crește rezistența organismului la stres, reducând nivelul de cortizol.

2.Ganoderma

Extractul de Ganoderma sau ciuperca Reishi, cunoscută și ca „ciuperca nemuririi”, îmbunătățește și reglează răspunsul imunitar al organismului și poate fi de un real ajutor pentru plămâni, în special în caz de afecțiuni respiratorii. Componentele active din Ganoderma îi asigură acțiune antibacteriana și antifungică.

În plus, scade răspunsul imunitar atunci când este hiperactiv și îl stimulează când organismul este slăbit. În cazul unei infecții în corp, Ganoderma stimulează producția de celule imunitare care distrug bacteriile și crește eficiența celulelor T.

3.Acerola

Fructul de Acerola este foarte bogat în Vitamina C, des folosită pentru ca tonic pentru sistemul imunitar. Se folosește în mod special când se declanșează răceala și gripa pentru a reduce simptomele. Vitamina C, în mod special, crește activitatea și acțiunea celulelor imunitare care atacă agenții patogeni. Activează anticorpii, celulele imunitare (T, B, NK) și funcția de fagocitoză, procesul natural prin care organismul elimină agenții patogeni dăunători.

4.Gheara-mâței

Gheara-mâței distruge agenții patogeni care declanșează răceala și gripa. Întărește sistemul imunitar pentru a lupta eficient cu boala și pentru a stabiliza organismul și ajută la ameliorarea majorității simptomelor neurologice și digestive cauzate de o infecție.

Într-un studiu restrâns, în care pacienților li s-a administrat 700 mg de Gheara-mâței timp de 2 luni, s-a observat o creștere importantă a celulelor albe specializate în a combate infecțiile. În plus, Gheara-mâței are și efect antiinflamator, iar în cazul unei imunități hiperactive, reglează reacția naturală a organismului.

5.Schizandra

Schizandra sprijină procesele naturale de detoxifiere a organismului și este un puternic adaptogen, luptând eficient cu oboseala și stresul fizic, crescând rezistența organismului.

Schizandra lucrează foarte bine pentru imunitatea plămânilor și a sistemului respirator. Are un rol benefic pentru atleți și persoanele astmatice pentru că asigură schimbul de oxigen de la plămâni la celule.

Tonifică un sistem imunitar slăbit promovează o reacție promptă a sa atunci când acesta este atacat de un agent patogen. Dar, are și efectul revers de a stabiliza o imunitatea hiperactivă, fiind util și în caz de alergii. 

Bonus: Devirox – tonic pentru sistemul imunitar și nu numai! devirox

Pentru o imunitate puternică sau chiar și pentru o afecțiune deja instalată, de tip răceală, gripă sau viroză respiratorie, încearcă complexul de extracte naturale din Devirox.

Devirox are o formula unica si complexa cu 12 extracte naturale intense, vitamine și minerale organice într-o formulă dedicată eliminării virusurilor, fortificării sistemului imunitar și protecției sistemului respirator.