Deși corpurile noastre sunt relativ similare, există diferențe considerabile în ceea ce privește necesarul nutrițional al fiecăruia. Bărbații și femeile nu au aceleași nevoi când vine vorba de vitaminele și mineralele esențiale.

În cazul bărbaților, pe măsură ce aceștia înaintează în vârstă, este importantă asigurarea unei diete echilibrate pentru a se proteja de boli de inimă, diabet, cancer sau obezitate.

Nutrienții esențiali pentru sănătatea masculină:

  1. Zinc. Zincul este un mineral necesar pentru întregul organism. Celulele de la nivelul prostatei, acumulează, în mod special, o cantitate mai mare de zinc. Astfel, zincul contribuie la buna funcționare a prostatei, susține o viață sexuală activă și libido crescut.

Alimente ce conțin zinc: semințe de dovleac, alune, spanac, carne de vită, carne de miel.

  1. Magneziu. Este necesar în multe funcții din organism de la metabolism la ciclul de somn, până la reglarea presiunii arteriale. Cosumul regulat de alimente bogate în magneziu este esențial deoarece acesta joacă un rol semnificativ în reducerea stresului. Multe studii au demonstrat că magneziul poate ajuta la reducerea nivelului de hormoni de stres. Este un nutrient deosebit de important pentru bărbații cu locuri de muncă stresante.

Alimente ce conțin mageneziu: spanac, alune, semințe, migdale, avocado.

  1. Acizi grași Omega 3. Sunt un alt nutrient cheie pentru menținerea sănătății masculine. Acizii grași Omega 3 au proprietăți puternice antinflamatoare, ce protejează vasele de sânge și articulațiile, reglează nivelul de colesterol și susțin producția de testosteron.

Alimente ce conțin acizi grași Omega 3: somon, alune, nuci, spanac, semințe de chia

  1. Seleniu. Este un mineral esențial pentru buna funcționare a glandei tiroide, care controlează creșterea și metabolismul. Pentru bărbați, acest mineral este foarte important deoarece susține buna funcționare a organelor sexuale și previne apariția artritei sau a bolilor de inimă.

Alimente ce conțin seleniu: cereale integrale, nuci braziliene, fructe de mare.

  1. Coenzima Q1O.  Este un compus natural ce se regășește în fiecare celulă din corp. Are rolul de a produce energie pentru regenerare celulară și este și un puternic antioxidant. De asemenea, contribuie și la producția de spermă și suține fertilitatea la bărbați.

Alimente ce conțin Coenzima Q10: carne de vită, sardine, ulei de soia, macrou, arahide.

Gătește acasă!

Gătitul acasă este o modalitate excelentă de a-ți asigura o dietă echilibrată. Și, cine spune că este doar pentru femei? Multe sondaje au scos la iveală că bărbații care își gătesc acasă, mănâncă porții mai mici cu un conținut redus de zahăr și sare. În timp, toate acestea duc către un stil de viață sănătos!