Pentru o viață sănătoasă și lipsită de stres, este foarte important să poți să rămâi optimist în orice situație. Știm că uneori este destul de dificil de păstrat această atitudine, dar vrem să îți prezentăm 5 metode prin care să îți alimentezi optimismul:
1. Activitățile fizice
Multe studii au demonstrat faptul că exercițiile fizice regulate îmbunătățesc starea de spirit. Indiferent de activitatea fizică pentru care optezi, este binevenită. Fie că este vorba de plimbări, alergat, înot, diverse activități cu prietenii, acestea te ajută să te simți mult mai bine.
2. Bucură-te de soare și de lucrurile mărunte
Studiile arată că există persoane care suferă depresii în perioadele în care soarele lipsește, respectiv toamna sau iarna. Așadar, ori de câte ori ai ocazia să prinzi o rază de soare, profită de ea!
3. Nu ignora orele de somn!
Lipsa somnului poate fi una dintre cauzele care depresiei și a schimbării stării de spirit. Pe de altă parte, există persoane care dorm prea mult atunci când sunt deprimate. Așadar, soluția este să ai un program bine stabilit de somn și să ții cont de activitatea fizică pe care aia avut-o în ziua respectivă. Poți, de exemplu, să citești înainte de culcare.
4. Ai grijă de alimentație
O alimentație sănătoasă este mereu benefică stării de spirit, în sensul în care te ajută să te simți sănătos și energic. Fii cu ochii pe grăsimi, fast-food și zahăr, redu din ele și consumă în schimb cât mai multe legume, cereale și fructe.
5. Distrează-te, relaxează-te!
Stările depresive îți taie cheful de a ieși în oraș cu prietenii și de a te simți bine. Ceea ce trebuie să faci în această situație, pentru a depăși mai ușor această stare, este să te forțezi puțin și să treci peste aceste momente. Ieși cu prietenii, dansează, cântă, fă ceva ce nu ai mai făcut demult, iar depresia va dispărea treptat.
Recomandarea noastră pentru un plus de optimism, este să încerci și produsul Happy Vibe.
Acesta contribuie la:
- micşorarea dependenţei de alcool şi nicotină
- reducerea tulburărilor emoţionale manifestate prin:
– anxietate, iritabilitate, oboseală
– greaţă, apetit alimentar oscilant, tulburări de tranzit intestinal, dispepsie
– palpitaţii, tahicardie, migrene
- protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
- îmbunătăţirea unor calităţi cognitive, cum ar fi atenţia şi capacitatea de concentrare
- creşterea capacităţii de rezistenţă a organismului la stres
- îmbunătăţirea calităţii somnului
Tu cum îți păstrezi optimismul?