5 lucruri mai puţin cunoscute despre imunitate

Răceli, gripe… stări mai puţin plăcute cu care toţi ne confruntăm, în special în sezonul rece. De data acesta vă vom oferi informaţii esenţiale despre imunitatea organismului.

  • Un sistem imunitar echilibrat reacţionează la răceli inclusiv prin febră. Apariţia febrei nu tre­buie conside­rată neapărat un semn de agravare a bolii. Doar dacă depăşeşte 38°C, se prelun­geşte mai mult de câteva zile şi mai ales dacă este însoţită de o alterare marcată a stă­rii generale trebuie să vă îngrijoraţi.
  • În cazul copiilor mai mari de 5 ani, 1-2 răceli pe sezon sunt considerate normale, ba chiar nece­sare, pentru că în acest fel sistemul imun al fiecăruia se dezvoltă şi se maturizează.
  • Vitamina C joacă un rol important: întăreşte sistemul imunitar. Aceasta ameliorează simptomele răcelii ce există deja. Alături de Vitamina C şi Vitamina D este importantă. Cunoscută ca şi vitamina soarelui, care se formează mai ales în piele şi este “activă” când intră în contact cu razele solare. Aşa se explică de ce în sezonul rece suntem mai predispuşi să contactăm diferiţi viruşi.
  • Chiar şi sportul poate deveni un factor de stres, moment în care suntem mai sensibili, iar sistemul imunitar poate avea de suferit. Odată contactat un virus, este necesară o pauză, altfel o simplă răceală poate determina complicaţii mai grave precum inflamarea muşchiului inimii.
  • Atunci când corpul uman se luptă cu răceli puternice sau gripă, iar vindecarea este lentă, înseamnă că organismul luptă cu greu să elimine virusurile. Cu toate acestea, cine are o tuse foarte puternică, acela nu are nici pe departe un sistem imunitar slab!

Acum că toamna bate la uşă nu vă lasaţi suprinşi de răceli. Mai bine să prevenţi decât să trataţi!!! Vă recomandăm Immunity Stem şi Vitamina C Organică atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

 

5 lucruri mai puţin cunoscute despre imunitate

5 lucruri mai puţin cunoscute despre imunitate