Zilele de vară sunt mai lungi, motiv în plus de bucurie. Însă, când gradele din termometre cresc, zilele par să nu se mai termine. Iar când vine vorba de mâncare, am fi tentaţi să sărim peste mesele principale sau să le înlocuim cu deserturi. Îngheţata şi băuturile răcoritoare pot fi tentante, însă ele au efect doar de moment.

Vă propunem 5 alimente ce pot fi de nădejde vara aceasta:

Menta

Menta activează nervii sensibili la răcoare din cavitatea bucală, mai ales când este consumată proaspătă. Este ideală în salate de fructe, limonadă pentru un efect răcoritor garantat.

Ardeiul iute

In ţările cu climat cald, precum Thailanda sau India, ardeiul iute face parte din tradiţia culinară. Capsaicina,  este cea  care face organismul să reacţioneze prin transpiratie, ceea ce reglează temperatura corpului.

Legumele

Legumele sunt benefice din multiple puncte de vedere, ajutând şi în zilele călduroase. Legumele ideale vara sunt castraveţii, ridichiile şi verdeţurile. Acestea hidratează şi vitaminizează.

Fructele

Dulci şi răcoritoare, fructele sunt o adevărată comoară pe căldură, stopând pofta de dulce şi hidratând în acelaşi timp. Recomandăm suc natural cu gheaţă, este extrem de bun!

Năutul

În zilele de vară, tentaţia grătarelor este foarte mare, dar trebuie avut mare grijă, deoarece carnea se digeră greu, iar acest proces de durată creşte temperatura corporală. O alternativă o reprezintă proteinele mai uşoare, cum ar fi cele din năut.

Ce alte alimente preferaţi să consumaţi vara?

imagine blog