Colagenul este o proteină a țesutului conjunctiv, responsabilă de suplețea și fermitatea pielii noastre.

Având o răspândire foarte mare în organism, colagenul se găsește în piele, oase, tendoane și mușchi.

O dată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de colagen începe să scadă, fapt ce atrage după sine apariția primelor riduri, un tonus scăzut al pielii, precum și diverse afecțiuni articulare.

Cantitatea de colagen din organism mai poate fi afectată și de alți factori precum: fumatul, radiațiile ultraviolete, stresul, sedentarismul, oboseala, un stil de viață haotic, etc.

Vestea bună e că și de această dată natura ne pune la dispoziție o serie de elemente care contribuie semnificativ la menținerea și chiar refacerea depozitelor de colagen din organism.

Iată 3 moduri simple prin care poți crește producția de colagen:

1. Vitamina C 

Sintetizarea colagenului depinde foarte mult de prezența vitaminei C în organism. O dietă bogată în fructe și legume proaspete ne aduc un aport considerabil de vitamina C.

Vitamina C este un antioxidant ce se găsește în cantități mari în pătrunjel, citrice, fructe de măceșe, acerola, broccoli, varză de Bruxelles, ardei iuți, ardei roșii, pepene galben, fructe de pădure, conopidă, nectarine, etc.

Atunci când apelăm la suplimente nutritive, este foarte important ca acestea să fie organice.

Vitamina C organică, extrasă prin procedee 100% naturale, este de zeci de ori mai puternică decât surata ei de sinteză.

Acerola şi măceşele sunt fructele cu cel mai mare conţinut de Vitamina C, având de 40 de ori mai multă Vitamina C decât lămâia şi de 10 mai multă Vitamina C decât coacăzele negre.

vitaminaC-60cps2. Siliciu organic

Acest mineral este un alt element esențial pentru producția de colagen în organism. Cunoscut sub numele de “mineralul frumuseții”, Siliciul este unul dintre cele mai eficiente remedii utilizate în curele de regenerare și întinerire.

Privarea organismului de siliciu poate duce în timp la afecțiuni ale pielii precum, psoriazisul, acneea sau eczema alergică. Siliciul este responsabil și de absorbția calciului în organism.

Siliciu se găsește în alimente precum castraveții, merele, portocalele, morcovii, ceapa, varza, semințele, fasolea verde, ridichile, etc. Sursa ce mai importantă de siliciu este planta de coada calului, din a cărui extract se obțin capsulele de siliciu organic.

siliciu-60cps

3. Apa plată

Apa este absolut necesară pentru dezvoltarea celulelor pielii, precum și pentru producerea colagenului. Totodată, apa îți menține pielea hidratată, împiedicând astfel uscarea și ridarea prematură a acesteia.

apa

Aprovizionând organismul cu nutrienţii nece­sari, pielea, părul şi unghiile îşi vor păs­tra şi ele sănă­tatea şi frumuseţea până la vârste înaintate. 

http://herbagetica.ro/organice.html