Turmericul a crescut tot mai mult în popularitate în ultima vreme și pe bună dreptate.

Curcuminul, care este un extract al turmericului, are numeroase efecte benefice asupra unui spectru foarte mare de afecțiuni. Tradiția și practicile ayurvedice au fost întărite de studiile științifice desfășurate în ultimii 20 de ani, care confirmă efectele terapeutice benefice ale acestei plante extraordinare.

Deși adăugarea turmericului în dieta zilnică este o cale sigură de a-ți îmbunătăți sănătatea, există câteva lucruri pe care e bine să le cunoști despre acest ingredient.

Curcuminul sau componenta activă a turmericului nu se absoarbe ușor de către organism, lucru dovedit prin numeroasele studii clinice efectuate.

Din fericire, există câteva mici strategii care ajută la creșterea biodisponibilității curcuminului.

1. Adaugă întotdeauna și piper negru

Piperul negru în sine este un ingredient medicinal, dar și un aliat care susține absorbția curcuminului.

Piperina, principalul alcaloid ce se găsește în piper are numeroase proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care pot inhiba dezvoltarea unor celule tumorale. Folosită împreună cu extractul de curcumin, piperina crește biodisponibilitatea acestuia cu peste 2000%.

piper

2. Adaugă grăsimi sănătoase

Datorită faptului că turmericul este solubil în grăsimi, se recomandă amestecarea acestuia cu grăsimi sănătoase pentru a putea fi ușor absorbit de către organism.

Când este consumat alături de grăsimi precum uleiul de cocos sau măsline, curcuminul este absorbit direct în fluxul sanguin prin sistemul limfatic, ocolind ficatul.

OLIVE-oil-for-hair-650x365

3. Căldura crește biodisponibilitatea turmericului

O altă variantă de a crește biodisponibilitatea turmericului este de-al adăuga în mâncarea gătită.

În acest fel, organismul poate beneficia de multiplele efecte terapeutice ale acestei miraculoase plante.

 

http://herbagetica.ro/curcumin95-c3complex-60cps.html