Seleniul este un mineral a cărui denumire vine din limba greacă, unde “selene” înseamnă Luna. Deși este prezent în cantități mici în organism, seleniul este o adevărată comoară pentru sănătatea și echilibrul nostru.

Diferenţa între Seleniul de sinteză şi cel organic este foarte mare. În primul rând, din punctul de vedere al eficienţei terapeutice, Seleniul de sinteză este mult mai greu asimilat de organism şi nu are decât o parte dintre efectele antitumorale şi stimulente imunitare ale variantei sale organice.

Seleniul organic este obținut din drojdia de bere, fiind asociat în acest fel cu aminoacizi, cu vitamine din complexul B, cu vitamina A și E, precum și cu multe alte oligoelemente (fier, magneziu, crom etc.).

Îți prezentăm mai jos 5 afecțiuni majore, pe care seleniul le combate cu succes:

1. Infertilitate la bărbați

Necesarul de seleniu este mai mare la bărbaţi decât la femei. Aproape jumătate din cantitatea de seleniu la bărbați se află în testicule și în porțiunile de canale seminale aferente prostatei. Mai mult, odată cu sperma se pierde și o anumită cantitate de seleniu.

Seleniul crește concentrația de spermatozoizi și îmbunătățește motilitatea acestora.

2. Cancer

În urma studiilor clinice realizate, s-a demonstrat că bolnavii de cancer prezintă o cantitate mai mică de seleniu în sânge, având și un risc crescut de recidivă după tratament.

Administrarea de seleniu organic oferă protecție împotriva tumorilor, în special a celor cu determinare hormonală.

Pe lângă efectul de prevenție al cancerului, seleniul organic are efecte benefice și în tratarea cancerului deja instalat, cele mai bune efecte înregistrându-se în cazul cancerului hepatic, mamar, ovarian, de prostată, de colon și de plămâni.

cancer

3. Imunitate scăzută

Dacă suntem predispuși la răceli și gripe, avem infecții recidivante sau boli infecțioase cronice înseamnă că organismul nostru are un deficit de seleniu.

În asociere cu vitamina E, seleniul organic activează și stimulează producția de celule ale sistemului imunitar și determină sinteza enzimelor cu rol antioxidant.

imunitate

4. Afecțiuni ale glandei tiroide

Seleniul este un component de bază al unor enzime care mențin echilibrul la nivelul glandei tiroide. Acest mineral susține tiroida în producția hormonilor, în special hormonul T3.

tiroida

5Îmbătrânire prematură

Studiile au demonstrat cât de important este acest mineral pentru sănătatea și longevitatea noastră.

De asemenea, seleniul contribuie la menținerea frumuseții și sănătății pielii și a unghiilor și ne protejează împotriva acţiunii toxice a unor metale grele, cum sunt plumbul, mercurul şi arseniul.

longevitate

http://herbagetica.ro/seleniu-organic.html