Zi de zi suntem prinși în ritmul vieții ca într-un vârtej, suntem nevoiți să respectăm niște norme impuse, să atingem niste praguri, pe care nu suntem siguri că ni le dorim. Suntem îndemnați să realizăm cât mai multe lucruri, să fim mai buni pentru societatea în care trăim, însă la sfârșitul zilei realizăm ca suntem obosiți, neîmpliniți, că parcă am vrea altceva.

Îți prezentăm mai jos 12 obiceiuri sănătoase, care te pot face să privești altfel rutina zilnică.

1.Trezește-te înainte de răsăritul soarelui

Pe lângă faptul că ai parte de una dintre cele mai frumoase imagini ale naturii, răsăritul soarelui, acest moment al zilei te umple de energie și bună dispoziție.

2. Nu sări peste micul dejun

Atât sănătatea cât și silueta ta vor avea de suferit dacă nu te mobilizezi să mănânci în fiecare dimineată. Micul dejun e momentul ideal pentru o porție de fructe proaspete, care să-ți ofere necesarul zilnic de vitamine și minerale de care corpul tău are nevoie.

3. Include activitățile sportive în rutina zilnică

Găsește momentul prielnic pentru tine, în care să faci exerciții fizice, cel puțin o jumătate de oră pe zi.

4.Hidratează-ți corpul, consumând cel puțin 2 litri de apă zilnic

Apa ne ajută foarte mult să ne păstrăm sănătatea și vitalitatea întregului organism. De asemenea, contribuie la detoxifierea organismului și la menținerea greutății corporale.

5. Gătește împreună cu familia

Gătitul e un moment perfect pentru a petrece timp cu familia. Această activitate poate implica toți membrii familiei, chiar și cei mici pot primi diverse sarcini care să-i facă să se simtă utili.

6.Citește o carte

Cititul este o metodă foarte bună de a-ți menține mintea activă.

7.Dormi 8 ore pe noapte

Atunci când ești odihnită, ai o energie debordantă și mult mai mult chef să realizezi diverse activități. Pe lângă asta, un somn odihnitor te ajută să-ți menții greutatea, să ai o memorie mai bună și chiar să trăiești mai mult.

8.Renunță la lift

Urcatul și coborâtul scărilor sunt activități fizice prin care poți arde caloriile în exces.

9.Bea o cana de ceai verde

Ceaiul verde este foarte bogat în antioxidanți și are multiple beneficii pentru sănătate, dar și pentru frumusețe.

10.Meditează timp de 10 minute pe zi

Meditația este un răgaz de liniște, o stare de relaxare, reflecție și contemplare.

11.Treci pe verde

Fă-ți un obicei din a consuma cât mai multe legume verzi. Acestea te ajută să te menții în formă și să ai o siluetă frumoasă.

12.Renunță la zahăr

Consumul excesiv de zahăr afectează memoria, te obosește, te îmbătrânește prematur, îți afectează ficatul, crește nivelul de stres, etc.