Curcuma (Curcuma Longa), cunoscută și ca „Turmeric” sau „Șofran indian”, este o plantă perenă, de origine asiatică ce se înrudește cu ghimbirul. Curcuma este un rizom ce se folosește în medicina tradițională indiană și chineză de mai bine de 5000 de ani.

Deși cei mai mulți dintre noi folosesc această plantă pentru gătit, rădăcina de turmeric este foarte des folosită în medicină. Foarte bogat în antioxidanți, extractul acestei plante este recunoscut pentru tratarea mai multor boli, prin reducerea inflamației.

 

Poți folosi turmericul pentru frumusețe

1. Anti-îmbătrânire

Consumând turmeric poți întarzia îmbătrânirea cu câțiva ani buni.

2. Antimătreață

Dacă te confrunți cu probleme ale scalpului, 1 linguriță de turmeric combinată cu 2 linguri ulei de masline sau ulei de cocos poate fi folosită pentru îndepărtarea mătreții. În plus, masând pielea scalpului cu această mixtură poate îmbunătăți foarte mult starea de sănătate a scalpului.

3. Make-up

Vrei un machiaj perfect finisat? Adaugă un strop de turmeric pudră în fondul de ten sau autobronzantul preferat și vei obține o strălucire delicată a tenului. Femeile din India folosesc de zeci de ani acest secret de frumusețe.

4. Curățare/Hidratare

Acestea reprezintă una dintre cele mai ușoare moduri de a introduce turmericul în rutina zilnică. Adaugă un pic de turmeric în loțiunea de curățare a tenului si chiar a întregului corp pentru a calma și a uniformiza nuanța pielii. Turmericul este adesea folosit în loțiuni și săpunuri pentru a reduce inflamația cauzată de acnee, eczeme sau psoriazis.

5. Albirea dinților

Vrei un zâmbet mai strălucitor? Presară un pic de turmeric peste pasta de dinți sau adaugă-l în pasta de dinți făcută în casă și vei obține o dantură mai sănătoasă și un zâmbet superb.

 

Turmericul poate fi folosit pentru o gamă largă de afecțiuni

6. Alzheimer

Curcuminul are proprietăți incredibile în prevenirea și tratarea Alzheimer-ului. Numeroase studii clinice demonstrază potențialul curcuminului în cazul persoanelor diagnosticate cu Alzheimer și simptome de demență.

7. Artrita

Datorită proprietăților antiinflamatorii, curcuminul este foarte eficient în combaterea afecțiunilor reumatismale.

8. Cancer

Curcuminul crește eficiența medicației alopate anticancer, inhibând în același timp necrozarea celulelor sănătoase.

9. Depresia

Curcuminul este un veritabil antidepresiv, gradul mare de eficiență al acestuia funcționând prin creșterea serotoninei, a nivelurilor de dopamină și inhibarea inflamației.

10. Diabetul

Curcuminul reglează nivelul insulinei și al glucozei din sânge.

11. Boli de inimă

Datorită efectului său antioxidant, curcuminul are grijă de inima ta și reduce riscul atacului de cord.

12. Afecțiuni ale ficatului

Curcuminul are efect detoxifiant asupra ficatului, prevenind în același timp apariția bolilor la nivelul acestui organ. Mărește producția de enzime în ficat, ajutând astfel ficatul să filtreze și să detoxifice sângele.

 

Curcumin95 C3 complex este un extract standardizat din Curcuma longa cu minim 95% curcuminoide, unul dintre cele mai puternice și intense extracte din lume.

Acțiunile sale puternic antioxidante, antiinflamatoare și anticancerigene îl recomandă ca una dintre cele mai eficiente substanțe naturale cunoscute.

http://c95.ro/produs/curcumin95-c3-complex-4/

blog - facebook