Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

Antihistaminice

Alergia este o reacție a organismului, declanșată de expunerea la anumite substanțe din mediul înconjurător. Cei mai frecvenți alergeni sunt acarienii din praful din casă, mucegaiul, polenul, părul animalelor de companie, etc.

Reacțiile alergice apar în cazul expunerilor repetate la un alergen, situație în care sistemul imunitar produce anticorpi împotriva acestuia. Acești anticorpi eliberează histamine și alte substanțe chimice, ce pot cauza simptomele tipice de alergie, cum sunt secreții nazale, strănuturi, ochi înroșiți, urticarie, dureri de cap în zona sinusurilor, șoc anafilactic, etc. 

 • ALERGY STEM

  60 capsule

  Modulează reacţia sistemului imunitar, antialergic, a...

  5100 LEI

 • ALERGONAT

  60 capsule

  Imunomodulator, antiinflamator, antiastmatic, depurati...

  3100 LEI

 • ALERGY STEM

  30 capsule

  Modulează reacţia sistemului imunitar, antialergic, a...

  2900 LEI

 • ALERGY STEM

  120 capsule

  Modulează reacţia sistemului imunitar, antialergic, a...

  8900 LEI

Suplimentele antihistaminice sunt utilizate în tratamentul alergiilor. Acestea intervin prin blocarea receptorului pentru histamină, substanță cu rol de mediator al inflamației.

Antihistaminicele sunt folosite pentru a trata simptomele rinitei alergice, cum sunt rinoreea, strănutul, iritația ochilor și a nasului. Este indicat ca administrarea acestor suplimente să se facă la apariția primelor semne ale alergiei.

În organismul uman, cea mai mare cantitate de histamină se regăsește la nivelul plămânilor, a pielii și a mucoasei gastrice.

Histamina este o substanță ce se formează atât în componentele celulare ale țesutului conjunctiv, cât și în unele leucocite. Histamina din organism mai poate proveni și din alimente (histamina exogenă) sau din reacțiile biochimice care au loc în organism (histamina endogenă).

În cantitate mică, histamina este benefică organismului uman, având un rol stimulent și reglator al țesuturilor din corp.

Printre acțiunile histaminei se numără stimularea secrețiilor gastrice, producerea vasodilatației periferice, mărirea permeabilității capilare, creșterea sensibilității cutanate amplificând senzațiile neplăcute sau cele plăcute.

Tratamentul oricărui tip de alergie dermică necesită administrarea de suplimente antihistaminice. Pruritul (mâncărimile) este cel mai comun simptom al unei reacții alergice. Scărpinatul agrevează aceste reacții, deoarece stimulează inflamația și eliberarea de histamină.

Alergiile alimentare se manifestă imediat după consumarea alimentelor ce conțin alergeni. Acestea se manifestă prin erupții cutanate, edeme faciale, greață, vărsături, diaree și uneori chiar prin reacții brutale ale organismului asociate cu scăderea tensiunii arteriale (șoc anafilactic).

Antihistaminicele se administrează de urgență atunci când apar simptomele unor alergii alimentare, medicamentoase sau înțepături de insect.

Un sistem imunitar puternic dă forță organismului să lupte cu factorii agresivi din mediu: viruși, bacterii, fungi, factori alergeni, dar și cu factori agresivi interni, cum e cazul bolilor autoimune și al diverselor tipuri de cancer.

Sistemul imunitar are nevoie de o aprovizionare permanentă cu o mare diversitate de substanțe nutritive, în special vitamina A, vitaminele B, zinc, magneziu, seleniu.

Vitamina C este cea mai importantă vitamină cu efect antialergic. Fiind un bun susținător al sistemului imunitar, vitamina C calmează foarte repede reacțiile alergice.

Alimentația are un rol foarte important în tratarea și prevenirea alergiilor, cei mai protejați de efectul acestora fiind cei ce consumă cât mai multe alimente alcaline.

Cele mai importante alimente cu efecte benefice în combaterea alergiilor sunt: ardeii iuți, alimentele bogate în acizi grași omega-3 și omega-6, uleiul de cocos, ceaiul verde, oțetul de mere, mierea de albine, ghimbirul, usturoiul, ceaiul de mentă, etc.

 

Cele mai multe antihistaminice sunt contraindicate în perioada sarcinii, precum și femeilor care alăptează.

Beneficiile suplimentelor antihistaminice sunt: contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, calmează și reduce simptomele reacțiilor alergice, previne și reduce inflamațiile, detoxifică organismul, intensifică tranzitul intestinal, intensifică diureza, stimulează refacerea țesutulului colagenos, etc.