Tratament naturist anticolesterol

Colesterolul este un anumit tip de grasime ce se regaseste in sange si care provine din doua surse: organismul propriu si alimentatia. In mod surprinzator, colesterolul in sine nu e rau, de fapt acesta e doar una dintre multele substante create si folosite de organismul nostru pentru buna functionare a celulelor si pentru a produce hormonii importanti necesari mentinerii sanatatii.

 • COLESTERONAT

  60 capsule

  Scade valorile colesterolului şi trigliceridele, regle...

  3000 LEI

 • COLESTERONAT

  30 capsule

  Scade valorile colesterolului şi trigliceridele, regle...

  1700 LEI

 • COLESTERONAT

  120 capsule

  Scade valorile colesterolului şi trigliceridele, regle...

  5100 LEI

 • CICOARE EXTRACT

  60 capsule
  Inhibă nevoia de dulce, calmează foamea, previne efectul...

  3000 LEI

 • DETOX SUPLU

  60 capsule

  Reduce greutatea, accelerează metabolismul, detoxific...

  3000 LEI

 • OLIVO FORTE

  60 capsule

  Imunostimulent, antibacterian, antifungic, hipotensor, ...

  3100 LEI

 • OLIVO FORTE

  30 capsule

  Imunostimulent, antibacterian, antifungic, hipotensor, ...

  1700 LEI

 • DETOX SUPLU

  30 capsule

  Reduce greutatea, accelerează metabolismul, detoxific...

  1700 LEI

Corpul uman, si în special ficatul produce tot colesterolul de care e nevoie si asigura circuitul acestuia prin sange. Dar acesta se mai gasește si in alimentele de provenienta animala, cum sunt carnea, pasarile de curte si produsele lactate nedegresate. Ficatul produce mai mult colesterol atunci cand consumam prea multe alimente bogate in grasimi saturate.

Un nivel ridicat al colesterolului poate forma placi de aterom la nivelul arterelor ingreunand circulatia sangelui. Aceste placi se pot sparge provocand cheaguri de sange. In cazul in care un cheag blocheaza o artera ce alimenteaza creierul, se produce un accident vascular cerebral, iar in cazul in care acesta blocheaza o artera ce alimenteaza inima, se produce un atac de cord.

Exista doua tipuri de colesterol: HDL sau colesterolul "bun" si LDL sau colesterolul "rau". Un nivel prea ridicat de colesterol HDL te protejeaza impotriva bolilor de inima, iar un nivel prea ridicat de colesterol LDL creste riscul bolilor coranariene.

Una din cele mai bune metode de prevenire a bolilor cardiovasculare consta in mentinerea colesterolului in limite normale.

O dieta anticolesterol presupune in primul rand reducerea aportului caloric, de multe ori un nivel peste medie al colesterolului fiind asociat cu obezitatea.

Antioxidantii din legume si fructe mentin tensiunea arteriala in limite normale, iar fibrele pe care le contin diminueaza absorbtia colesterolului in sange.

O dieta anticolesterol trebuie sa includa migdalele, usturoiul, ciocolata neagra, vinul rosu, pestele gras, leguminoasele, cerealele integrale, uleiul de masline, merele, avocado, etc.

Pentru a mentine nivelul colesterolului in limite normale, este recomandat ca alimentatia zilnica sa includa grasimi in proportie de 20% din totalul caloriilor consumate.

Ceaiul verde este un veritabil aliment anticolesterol, avand in compozitia sa polifenoli, substante cu efect antioxidant, ce au capacitatea de a impiedica absorbtia grasimilor in sange. Totodata, ceaiul verde are capacitatea de a elimina excesul de colesterol din organism.

Se recomanda limitarea consumului de grasimi vegetale hidrogenate. Acestea sunt prezente in produsele de tip fast-food, produsele de patiserie, dulciuri, margarina, etc.

Activitatile fizice previn depunerile de grasime pe artere prin cresterea nivelului colesterolului bun, daca sunt practicate cu regularitate. In cazul persoanelor cu valori mari ale colesterolului si ale glicemiei, se recomanda practicarea unui tip de sport prin care miscarile sa permita mentinerea pulsului si a respiratiei la acelasi nivel. Se recomanda evitarea sporturilor cu varfuri inalte de forta sau miscari neregulate cum ar fi baschetul, atletismul sau sporturile de contact, deoarece acestea pot conduce la hipoglicemii.

Anumite obiceiuri din viata de zi cu zi au influente negative asupra nivelului colesterolului, cum sunt: consumul exagerat de zahar si alcool, fumatul, sedentarismul, consumul alimentelor bogate in sodiu, etc.

Hormonii stresului (adrenalina si cortizolul) contribuie si ei la cresterea nivelului de colesterol.

Beneficiile suplimentelor anticolesterol contribuie la: scaderea valorilor colesterolului total, reducerea proportiei de colesterol "rau" (LDL), cresterea proportiei de colesterol "bun" (HDL), scaderea trigliceridelor, imbunatatirea digestiei