Alga calcaroasa

Ce este Alga calcaroasa?

Alga calcaroasa este o specie de alge de culoare roșie, cunoscută sub denumirea științifică de Lithothamnion calcareum. Aceasta face parte din familia Corallinacea și are drept caracteristică principală acumularea de depozite de calciu în pereții săi celulari. Poate fi întâlnită în apele reci ale Mării Nordului, Mării Mediterane sau Mării Mânecii la 100 – 200 de metri adâncime.

 

Alga calcaroasă poate atinge dimensiuni între 2 – 10 centimetri, având o dezvoltare foarte lentă,  de aproximativ un milimetru pe an. Culoarea sa variază între roz-pal și roşu-intens cu nuanţe de purpuriu. Datorită conținutului său bogat de minerale și oligoelemente (între 32 – 70 de elemente diferite printre care și iod, seleniu, zinc, cobalt, cupru si crom, calciu, magneziu, fier, fosfor, sulf, acizi grasi saturati si nesaturati ca de exemplu Omega 3), Alga marină calcaroasă este considerată un adevărat miracol pentru buna funcționare a organismului.

 

Beneficiile utilizării de Alga calcaroasa

Considerată drept un adevărat depozit de substanțe nutritive benefice pentru organism, utilizarea extractului de Algă marină calcaroasă dovedește o serie de efecte importante pentru:

   -    Reumatism: în cazul diferitelor forme de reumatism (osteoartrită, artrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, artroză), realizarea unor cure cu Algă marină calcaroasă are ca efect diminuarea durerilor articulare, îmbunătățirea mobilității membrelor şi creşterea capacității de efort, redând astfel funcţionalitatea articulaţiilor afectate

   -    Dezvoltarea armonioasă a organismului pentru copii: conținutul de calciu, magneziu și fosfor favorizează dezvoltarea normală a danturii și a sistemului osos. De asemenea, procentul de fier care se află în structura Algei marine calcaroase susține dezvoltarea musculară și nervoasă.

   -    Lipsă de calciu: Alga marină calcaroasă este recunoscută ca fiind cea mai importantă sursă de calciu 100% natural cu rol de înlăturare a stării de oboseală generalizată și de irascibilitate, oferind ajutor pentru buna gestionare a emoțiilor. Specialiștii recomandă a se acorda o atenție deosebită deficiențelor de calciu din organism care pot sta la baza apariției stărilor de insomnie, scăderea capacități de efort, scăderea densității osoase, afecțiuni ale gingiilor și dinților, predispoziţiei spre afecţiuni renale, hipertensiune sau boală coronariană.  

   -    Menopauză și osteoporoză: conținutul bogat de oligoelemente și minerale recomandă Alga marină calcaroasă ca având un rol important pentru încetinirea efectelor îmbătrânirii prin reglarea metabolismului la nivel celular. Utilizat în perioada anterioară și ulterioară perioadei de menopauză, extractul de Algă marină calcaroasă poate preveni afecțiuni precum aritmia cardiacă sau diferite tulburări nervoase și psihice. În cazul osteoporozei, datele medicale au demonstrat rezultate pozitive atât în cazul analizelor de sânge, cât și a celor imagistice.

Alte beneficii importante ale utilizării extractului de Algă marină calcaroasă:

   -    Reduce oboseala

   -    Favorizează asimilarea calciului și consolidarea sistemului osos

   -    Echilibrează nivelul tensiunii arteriale

   -    Îmbunătățește funcțiile memoriei și atenției, susține efortul intelectual

 

Efecte adverse şi contraindicaţii:

Se recomandă a se utiliza cu prudență de către persoanele alergice  la anumite produse marine (ex. crustacee, peşti, fructe de mare). 

 

Ştiaţi că...ALGA CALCAROASA...

   -    Conține 34% calciu de origine vegetală, cu o capacitate de absorbție în organism de 96%, devenind astfel o sursă importantă de calciu pentru regenerarea sistemului osos și a dinților

   -    Are un conținut bogat de substanțe nutritive pe care le preia din apa mării

   -    Pigmentul roșu, care acoperă corpul plantei este răspunzător de beneficiile sale antitumorale, antioxidante şi imunostimulente pentru organism