Comenzi telefonice: 0372918888 intre 9:00-17:00

5 HTP 100 Herbagetica 60 Capsule

60 capsule

In stoc

Ajută la menţinerea sănătății sistemului nervos, susţine echilibrul emotional, îmbunătățește calitatea somnului, reduce anumite forme de dependenţă, antidepresiv , susţine adaptarea la stres , susţine memoria şi capacitatea de învăţare

6200 LEI

transport gratuit

Cost livrare 11 lei (LIVRARE GRATUITĂ în țară pentru comenzile de peste 120 lei)

 

Descriere

 

5-htp

Griffonia Simplicifolia

Este o plantă foarte bogată în 5-HTP, cu proprietăți de adaptogen, precursor și intermediar metabolic în biosinteza neurotransmițătorul care aigură starea de bine emoțional și senzația de fericire. Administrarea griffoniei crește nivelul de  „hormon al fericirii” și al stării de bine. Administrarea griffoniei crește nivelul de  „hormon al fericirii” și al stării de bine.

Adaptogenii

Sunt substanțe remarcabile, unice în lume, care cresc abililitatea organismului de a se adapta la factori stresori interni și externi și normalizează funcțiile metabolice. Datorită lor, organismul nu mai ajunge în faza de epuizare fizică și psihică datorată stresului și ramâne în faza de adaptare la stres.

Starea de bine general, asigurată de „hormonii fericii”, este responsabilă pentru mai multe aspecte ale sănătății generale, inclusiv pentru un somn odihnitor. Obezitatea, sindromul premenstrual, migrenele, depresia, anxietatea și insomnia au fost asociate cu un nivel redus de hormoni responsabili pentru buna dispoziție. Aceaștia joacă un rol important în controlul nervozității, iritabilității, temperaturii corporale, dispoziției, somnului, vieții sexuale, apetitului și metabolismului, precum și în cazul senzației de vomă. Studiile efectuate au arătat că 5-HTP poate fi benefic în caz de depresie, anxietate și atacuri de panică. De asemenea, contribuie la îmbunătățirea calității somnului. Vitaminele C şi B6 sunt co-factori importanţi pentru creșterea bidosponibilității a etractului de Griffonia

Vitamina B6

Este de mare ajutor pentru stimularea și creșterea nivelului bunei dispoziții. Are un impact major asupra funcțiilor creierului, ameliorează simtomele depresiei și previne activitatea eratică a creierului. Conform unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție, o dietă echilibrată unde se iau și suplimente de vitamina B poate fi de mare folos pentru combaterea și ameliorarea depresiei la adulții de vârstă mai înaintată.

extract vitamina c

Vitamina C

Un sistem imunitar puternic este fundamental pentru sănătatea ta. În cazul în care treci prin perioade în care te simţi lipsit de vlagă, îţi poţi creşte nivelul de energie cu ajutorul vitaminei C. Vitamina C stimulează producţia de energie prin reducerea nivelurilor de carnitină (aminoacid care este responsabil pentru descompunerea grăsimilor în energie).

extract passiflora

Passiflora

Frunzele și rădăcinile de Passiflora contin compusi numiti alcaloizi harmala beta-carboline. Acești alcaloizi actionează ca inhibitori naturali ai MAO. Inhibitorii MAO ajută in metabolismul neurotransmițătorilor bunei dispoziții . Acest lucru determină o stare de calm, dar și un sentiment de bine. Passiflora contribuie la reducerea sentimentelor de anxietate și diminuează simptomele stresului prin intensificarea circulației substanțelor chimice de promovare a sentimentului de fericire.

magneziu oraganic

Magneziul

Este un mineral stocat în țesuturile corpului care intervine în numeroase reacții enzimatice intracelulare. El participă la transmiterea neuromusculară a influxului nervos și este deseori considerat drept remediu natural împotriva stresului. Deficitul de magneziu se poate traduce prin anxietate, atacuri de panică, moral scăzut, iritabilitate, dificultăți de concentrare a atenției. Magneziul este un mineral cu puternice efecte de relaxare. Când sistemul nervos central nu primește suficient magneziu, apar manifestări de natură psihologică.

Adjuvant în : 

 • reglarea echlibrului psiho-emoțional
 • adaptarea la stres
 • ameliorarea simptomelor depresiei
 • migrene, cefalee, dificultăţi de concentrare

 Contribuie la:

 • menţine sănătatea sistemului nervos
 • menţine nivelul normal de serotonină
 • susţine echilibrul emoţional
 • îmbunătățește calitatea somnului
 • reduce anumite forme de dependenţă
 • antidepresiv
 • susţine adaptarea la stres
 • susţine memoria şi capacitatea de învăţare

 

STUDII CLINICE


 1. Takahashi S, Kondo H, Kato N. Effect of L-5- hydroxytryptophan on brain monoamine metabolism and evaluation of its clinical effect in depressed patients. J Psychiatr Res 1975;12:177-187.

 
 3. Cauffield JS, Forbes HJ. Dietary supplements used in the treatment of depression, anxiety, and sleep disorders. Lippincotts Prim Care Pract. 1999;3:290-304.

 
 4. Chen D, Liu Y, He W, Wang H, Wang Z. Neurotransmitter-precursor-supplement intervention for detoxified heroin addicts. J Huazhong Univ Sci Technolog Med Sci 2012;32:422-7.

 5. Ribeiro CA. L-5-Hydroxytryptophan in the prophylaxis of chronic tension-type headache: a double-blind, randomized, placebo-controlled study. Headache. 2000;40:451-6.

 6. Ceci F1, Cangiano C, Cairella M, Cascino A, Del Ben M, Muscaritoli M, Sibilia L, Rossi Fanelli F., The effects of oral 5-hydroxytryptophan administration on feeding behavior in obese adult female subjects, J Neural Transm. 1989;76(2):109-17.

 7. Emanuele E1, Bertona M, Minoretti P, Geroldi D, An open-label trial of L-5-hydroxytryptophan in subjects with romantic stress, Neuro Endocrinol Lett. 2010;31(5):663-6.

 8. Cleare AJ1, Bond AJ., The effect of tryptophan depletion and enhancement on subjective and behavioural aggression in normal male subjects, Psychopharmacology (Berl). 1995 Mar;118(1):72-81.

 

 Produs Notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului, Notificare nr AA 10750/24.07.2017

 

 

 

compozitie

Compoziție per 1 capsulă


Extract din semințe de Griffonia simplicifolia, standardizat cu 30% L-5-HTP/L-5-hidroxitriptofan          335 mg   
Extract 3,5-7:1 din părți aeriene de Floarea-pasiunii (Passiflora incarnata), standardizat cu 3,5% vitexin          30 mg   
Magneziu marin standardizat cu 55% Magneziu          30 mg   
Extract apos 3-4:1 din fructe de Acerola (Malpighia glabra), standardizat cu 17% Vitamina C          30 mg   
Vitamina B6          10 mg   

Administrare

Administrare:                                   1-2 capsule                   pe zi                                  capsula herbagetica

Această recomandare este una generală, pentru afecțiuni acute sau foarte grave puteți mări doza. Pentru recomandări personalizate vă punem la dispoziție specialistul nostru în fitoterapie:
specialist herbagetica
Program de lucru specialist:
Luni- vineri: 9.30-12.30 13.00-16.00
0372.91.88.88
specialist@herbagetica.ro


Precauţii: A nu se lua pe stomacul gol întrucât poate cauza greață.

Contraindicaţii: Femeile însărcinate, cele care alăptează și persoanele care urmează o medicație pentru boli ale sistemului nervos trebuie să consulte medicul înainte de a folosi produsul.

Păreri

Cristina:
Rating
"Trec printr-o perioadă foarte dificilă și cu mama și soțul…am avut prob cu somnul. Am luat 5-htp si magnezen si va zic ca dorm mult mai bine, sunt mai linistita. " (Adaugat la data 31.01.2021)
Alexe Nicoleta:
Rating
"Este un produs foarte bun" (Adaugat la data 28.03.2020)

Ne interesează părerea ta!

Spune-ne parerea ta despre: 5 HTP 100 Herbagetica 60 Capsule

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Rating