Hepatita virala c

Remedii naturiste pentru ischemie cardiaca

Ischemia cardiaca este o afectiune care apare atunci cand fluxul sangvin catre inima este redus, impiedicand aportul optim de oxigen la nivelul acestui organ. Acest proces este de obicei rezultatul unui blocaj la nivelul arterelor inimii (arterele coronariene).

 • HEPATIC STEM

  60 capsule

  Stimulează regenerarea celulară a ficatului, stimulea...

  4700 LEI

 • HEPATO REGENERATOR

  60 capsule

  Regenerează ficatul, reduce valoarea transaminazelor, ...

  2700 LEI

 • HEPATIC STEM

  30 capsule

  Stimulează regenerarea celulară a ficatului, stimulea...

  2600 LEI

 • HEPATO REGENERATOR

  30 capsule

  Regenerează ficatul, reduce valoarea transaminazelor, ...

  1600 LEI

 • HEPATO CURCUMIN95

  30 capsule

  Protejează şi detoxifică celulele ficatului, trateaz...

  2600 LEI

 • HEPATO CURCUMIN95

  60 capsule

  Protejează şi detoxifică celulele ficatului, trateaz...

  4700 LEI

 • HEPATO CURCUMIN95

  120 capsule

  Protejează şi detoxifică celulele ficatului, trateaz...

  7800 LEI

 • HEPATO REGENERATOR

  120 capsule

  Reduce valoarea transaminazelor, stimulent imunitar, re...

  4700 LEI

 • HEPATIC STEM

  120 capsule

  Stimulează regenerarea celulară a ficatului, stimulea...

  7800 LEI

Ischemia cardiaca, numita de asemenea si ischemie miocardica, poate dauna muschiului inimii, reducand capacitatea acestuia de a pompa eficient – un blocaj sever, brusc al unei artere coronariene poate provoca un atac de cord. Ischemia cardiaca, poate determina de asemenea, serioase disfunctionalitati ale ritmului inimii.

In ceea ce priveste simptomatologia, unele persoane cu ischemie cardiaca nu prezinta semne sau simptome specifice (cazul ischemiei silentioase). Atunci cand aceste simptome apar, cele mai frecvente sunt presiunea si durerea in piept, de obicei in partea stanga a corpului (angina pectorala). Alte semne si simptome care pot sa apara in special la femei, persoane in varsta sau pacienti cu diabet zaharat, sunt: dureri ale gatului sau maxilarului, dureri ale bratului sau umarului, batai rapide ale inimii, greata si varsaturi, transpiratie, oboseala.

Cauze pentru ischemie cardiaca

Ischemia cardiaca apare atunci cand fluxul de sange printr-una sau mai multe artere coronariene scade, reducand in acelasi timp aportul de oxigen catre muschiul inimii. Factorii care pot provoca ischemie cardiaca includ:

 • Boala coronariana (ateroscleroza): aceasta afectiune este cea mai frecventa cauza de ischemie cardiaca. Ateroscleroza consta in depuneri de placi de colesterol pe suprafata peretilor arterelor, determinand ingustarea acestora si limitarea fluxului sangvin.
 • Cheagurile de sange: placile care se dezvolta in ateroscleroza se pot rupe, formand astfel cheaguri de sange. Acestea pot bloca arterele si pot determina ischemia cardiaca severa, ce se concretizeaza intr-un atac de cord.
 • Spasme ale arterelor coronariene: aceasta incordare temporara a muschiului din peretele arterial poate scadea pentru scurt timp sau chiar impiedica fluxul sangvin catre muschiul inimii.

Durerea in piept asociata ischemiei cardiace poate fi provocata de efort fizic, stres emotional, temperaturi scazute sau consumul de cocaina.

Tratament ischemie cardiaca

O schema de tratament pentru ischemie cardiaca vizeaza in primul rand, imbunatatirea fluxului sangvin la nivelul muschiului inimii.  Astfel, un tratament pentru ischemie cardiaca poate include in functie de severitatea afectiunii: medicamente, proceduri pentru a deschide arterele blocate sau interventii chirurgicale de tip by-pass.

 

Remedii naturiste ischemie cardiaca

Pe langa clasicele tratamente medicamentoase, sunt cunoscute o serie de remedii naturiste pentru ischemie cardiaca, care sustin terapia in ameliorarea simptomelor specifice afectiunii:

 • Uleiul de peste: reduce riscul tulburarilor de ritm cardiac si palpitatii cardiace, diminueaza fibrilatia atriala si aritmia ventriculara. Datorita efectelor anti-aritmice si potentialului de subtiere a sangelui, uleiul de peste reduce incidenta mortii cardiace subite
 • Usturoiul: este un tratament eficient pentru scaderea colesterolului si a trigliceridelor la pacientii cu antecedente sau risc de boli cardiovasculare
 • Macesele: fructe cu un continut bogat de vitamina C, care sustin procesul de vasodilatare la nivelul arterelor
 • Strugurii: datorita continutului de resveratrol, substanta din coaja acestor fructe, strugurii au efecte anticoagulante importante
 • Curcuminul: protejeaza tesutul cardiac impotriva daunelor datorate aportului redus de oxigen, efectul protector fiind atribuit in cea mai mare parte proprietatilor sale antioxidante
 • Suplimentele de magneziu: fac parte din lista de remedii naturiste pentru ischemie cardiaca, cu rol de reducere a spasmelor vasculare si a anginei pectorale. Mai mult decat atat, contribuie la impiedicarea formarii cheagurilor de sange si la mentinerea frecventei normale a batailor inimii