Termeni și Condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII

 

Utilizarea site-ului www.herbagetica.ro implică acceptarea unor termeni, pentru folosirea acestuia în cele mai bune condiții.

Acest site este administrat de către HERBAGETICA SRL, cu sediul în Podu Olt, Hărman, Str. Florilor nr. 1085 bis, Jud. Brașov, J08/2334/2007, RO 22314691.

Herbagetica SRL își rezervă dreptul de a modifica/actualiza oricând Termenii și Condițiile site-ului herbagetica.ro și va aduce la cunoștință publică acest lucru prin publicarea pe site a Termenilor și Condițiilor cu modificările și completările ulterioare.

Dacă una din clauzele Termenilor și condițiilor va fi declarată nulă, nulitatea nu se va extinde și asupra celorlalte clauze.

I. DREPTURILE DE MARCĂ ȘI DREPTURILE DE AUTOR

1.1.Conținutul site-ului herbagetica.ro este proprietatea societății Herbagetica SRL. Reproducereamaterialelor de pe site-ul herbagetica.ro este autorizată în limitele prevăzute de legislaţia drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.

1.2.Folosirea, în orice mod, fără acordul expres al societății, a mărcii combinate Herbagetica sau a oricăror mărci înregistrate având ca titular societatea Herbagetica SRL este contrară legii și creează un prejudiciu societății Herbagetica SRL.

 

II. LIMITAREA RESPONSABILITĂȚILOR

 

2.1. Herbagetica SRL nu răspunde de nicio pierdere, cost, cheltuială sau altă răspundere, în cazul în care acestea sunt cauzate în mod direct de nerespectarea termenilor și condițiilor.

2.2. Toate produsele prezente pe acest site pot fi comandate în limita stocului disponibil.

2.3. SC Herbagetica SRL nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi facută vinovată pentru pagubele apărute prin folosirea în alte modalități decât cele recomandate a produselor achiziționate prin intermediul acestui site. 

2.4. Cei care accesează/ vizitează site-ul pot face comentarii și orice alte comunicări: să transmită sugestii, idei, întrebări sau alte informații, atâta timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defaimător, nu tulbură în niciun fel viața privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conține viruși, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori în lanț, mail-uri în masă sau orice altă formă de spam. 

2.5.Toate informațiile de pe acest site sunt publicate cu scop informativ și nu substituie sfaturile sau prescripțiile medicului dumneavoastră sau a oricărui personal medical calificat.

2.6. Nu folosiți informațiile prezente în aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele și tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

2.7. Aveți obligația de a citi cu atenție tot prospectul. Dacă aveți sau credeți că aveți  afecțiuni medicale sau suferiți de vreo boală, adresați-vă de urgență medicului dumneavoastră.

 

III. POLITICA PREȚURILOR PRODUSELOR

3.1.  Disponibilitatea și/sau prețul produselor prezente pe site-ul herbagetica.ro se poate actualiza periodic, cumpărătorul luând la cunoștință de orice modificări prin accesarea site-ului.

IV. MODALITĂȚI DE PLATĂ

 

4.1. Pentru achizitionarea de produse de pe site-ul herbagetica.ro, aveți la dispoziție 2 modalități de plată:

a) Online sau ramburs la primirea coletului: se va achita contravaloarea comenzii la curier în momentul primirii coletului la adresa specificată de dumneavoastră.

b) Plata online cu cardul: se poate realiza plata online cu cardul, în condiții de siguranță deplină.

Plata se realizează în condiții de siguranță maximă prin intermediul serviciului de plăți: plationline, fără a se percepe vreun comision suplimentar.

4.2.  Cardurile acceptate pentru plata online sunt: Visa, Mastercard și Maestro.

4.3. În momentul în care este selectată metoda de plată online cu cardul, veți fi direcționat către o pagină securizată a procesatorului de plăți unde veți introduce datele cardului cu care efectuați plata. Aceste date sunt confidențiale și vor fi procesate direct de către banca emitentă a cardului dumneavoastră.

4.4. Pentru plata cu cardul, tranzacția va apărea pe extrasul de cont cu numele herbagetica.ro. 

 

V. INFORMAȚII DESPRE POLITICA DE RETURNARE ȘI RAMBURSARE:

5.1. Conform legislației în vigoare, în special în acord cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, renunțarea la cumpărare/comandă este aplicabilă doar clienților persoane fizice. Astfel, consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului său. Renunțarea la cumpărare în termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier.

5.2. Rambursarea/ restituirea tranzacției:

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original, cu toate accesoriile și documentele care l-au însoțit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de către client. Rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 zile lucrătoare de la acceptarea returului.

5.3. Pentru comenzile plătite cu cardul, suma va fi returnată pe același card utilizat la tranzactionare, în decurs de maxim 14 zile de la acceptarea returului.

5.4. Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca și nou, ne rezervăm dreptul de a solicita sumă de bani pentru readucerea produsului în stadiul inițial.

5.5. În cazul unor promoții speciale, în cadrul cărora clientul primește un produs gratis în funcție de comanda inițială, se vor returna toate produsele, inclusiv cel primit cadou din partea SC Herbagetica SRL, nu doar cele comandate de către client.

5.6. Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. În momentul cumpărării și lansării comenzii, clientul acceptă fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat.

5.7. Puteți solicita returul produselor în următoarele situații:

a) Produsul nu corespunde specificațiilor de pe site-ul www.herbagetica.ro

b) Produsul prezintă defecțiuni de transport: spart sau desfăcut

c) Produsele v-au fost livrate greșit sau nu corespund cantității conform facturii

5.8  Toate sesizările privind returnarea produselor trebuie făcute în maximum 48 de ore de la primirea coletului, pe adresa de e-mail: comenzi@herbagetica.ro.

  

VI. METODE ȘI CONDIȚII DE LIVRARE:

 

6.1. Produsele comandate se livrează în toată țara, prin intermediul serviciului de curierat Cargus. Coletul dumneavoastră va fi livrat prin curier în termen de 2-4 zile lucrătoare după validarea comenzii*. Produsele se află în ambalajul original, sigilat, al producătorului.

6.2. Nu exista comandă minima pentru achiziționarea de produse de pe site-ul herbagetica.ro.

6.3. Pentru toate comenzile se aplică un cost de transport în valoare de 11 lei (tva inclus). În cazul în care valoarea comenzii este mai mare de 120 de lei, transportul este GRATUIT.

6.4. În cazul stornării comenzilor cu Retur, costul de transport nu se stornează.

6.5. Timpul de livrare al coletului poate varia față de acest interval în funcție de disponibilitatea stocului de produse sau a perioadelor sărbătorilor legale.

 

VII. LIVRARE INTERNAȚIONALĂ:

Acum te poți bucura de beneficiile produselor Herbagetica și în afara țării! Pentru că ne dorim ca puterea extractelor standardizate Herbagetica, să ajungă la persoanele care au nevoie oriunde s-ar afla, am implementat serviciul de livrare internațională în țările din Europa.

Acum poți comanda produsele preferate direct la tine acasă, în: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Serbia, Spania, Ungaria.  

Ce trebuie să faci pentru a plasa o comandă cu livrare internațională?

  • Alege produsele preferate și adaugă-le în coșul de cumpărături.
  • Completează datele de livrare: numele destinatarului, numărul de telefon, adresa completă, țara unde va avea loc livrarea și finalizează comanda.

 

*În cazul în care plasezi comanda pe site, iar destinatarul este altă persoană, este important să completezi datele acestuia de contact (adresă completă și număr de telefon), pentru a putea fi contactat și a intra în posesia produselor.

 MODALITATE DE PLATĂ LIVRARE INTERNAȚIONALĂ:

Singura modalitate de plată disponibilă pentru livrarea internațională este cea cu cardul (VISA sau MASTERCARD).

Costurile de livrare pentru țările din Uniunea Europeană sunt următoarele:

Nr.

Țara în care are loc livrarea (timp de livrare-zile lucrătoare)

Preț transport 

1

Bulgaria (2-4), Ungaria (2-3)

77 Ron

2

Austria (3), Belgia (5), Cehia (4), Danemarca (4-5), Franța (5), Germania (3-5), Grecia (4-5), Irlanda (5), Italia (4-5), Marea Britanie (5), Olanda (5), Polonia (4), Spania (5), Portugalia (5)

82 Ron

3

Elveția (4)

125 Ron

4

Serbia (4)

130 Ron

Prețurile includ TVA.

Costurile sunt calculate pentru colete cu greutatea de maxim 1 kg. Pentru coletele mai mari, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: comenzi@herbagetica.ro  pentru a afla costul exact de transport.

Livrarea internațională se face exclusiv prin curierul UPS, iar durata transportului este diferită în funcție de țara în care are loc livrarea. Informațiile despre durata de livrare pot fi găsite în tabelul de mai sus – cifrele din paranteză reprezintă durata estimativă de livrare.

 

VIII. PRODUSELE DE TIPUL 1x60cps + Cadou 1x10 cps sau 1x30 cps

8.1.Produsele promoționale de tipul 1 produs (60 de capsule) + 1 produs cadou (10 capsule sau 30 capsule) sunt în acord cu prevederile ultimei teze ale art. 49 din Ordonanța Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, reprezentând o vânzare ori ofertă de vânzare de produse făcută către consumator, care dă dreptul acestuia, cu titlu gratuit, imediat, la o primă sub forma unor produse identice sortimental cu produsele cumpărate.

8.2. Regulamentul Campaniei promoționale “1 x60 cps+1x10 sau 30 cps CADOU” poate fi consultat în mod gratuit, de către orice persoană, pe site-ul societății, la secțiunea http://herbagetica.ro/regulament_cadou.

  

IX. PACHETUL DE PRODUSE DE TIPUL 1+1+1

 

9.1. Pachetul de produse de tipul 1+1+1 oferite la vânzare de către Herbagetica SRL reprezintă o vânzare de produse la un preț global, care constituie un ansamblu și nu o vânzare condiționată.

9.2. Cumpărătorul este informat cu privire la posibilitatea achiziționării fiecărui produs și separat la prețul practicat în cadrul aceleiași suprafețe de vânzare.

9.3. Prețurile produselor singulare pot fi consultate de orice persoană pe site-ul herbagetica.ro

  

 

X. INFORMARE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

În conformitate cu prevederile:

- Regulamenului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor);

- Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date;

- Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice;

HERBAGETICA SRL, prin site-ul societății, are obligația de de a administra datele personale pe care ni le furnizați în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate.

10.1. Prelucrarea datelor cu caracter personal este realizată în scopuri contractuale (în vederea încheierii vânzării produselor dintre Herbagetica SRL și Consumator), precum și în vederea transmiterii ofertelor și promoțiilor prezente și viitoare ale produselor Herbagetica SRL, dar și pentru informarea clientului privind situația contului sau a comenzilor.

10.2.Furnizarea datelor persoanle ale consumatorului sunt necesare în vederea întocmirii facturii pentru produsele comandate de către acesta. În lipsa furnizării acestor date, comanda se va anula pentru lipsa datelor de identificare ale cumpărătorului, lipsind astfel un element esențial la încheierea contractului.

10.3. Prin comandarea de produse de la societatea Herbagetica SRL ori prin crearea unui cont sau abonarea la newsletterul de pe site-ul herbagetica.ro, vă dați consimțământul în mod expres și neechivoc ca datele dumneavoastră cu caracter personal să fie prelucrate de către Herbagetica SRL.

10.4. Destinatarul datelor cu caracter personal furnizate de către consumatori ori de către abonații la newsletterul site-ului, este Herbagetica SRL.

10.5. Herbagetica SRL nu intenționează să transfere date cu caracter personal către o țară terță sau către o organizație internațională.

10.6. Terţii care au acces la datele cu caracter personal furnizate de catre dumneavoastră sunt: societățile de livrare a produselor (curier), procesatorii de plăți, serviciile de e-mail.

10.7. Crearea de oferte de produse noi ori existente, crearea de promoții, precum și evidența contabilă, reprezintă criteriile utilizate pentru a stabili perioada pentru care datele cu caracter personal vor fi stocate.

10.8. Consumatorii au dreptul de a depune o plângere întaintea Autorității de Supraveghere Prelucrării Datelor cu Caracter Personal dacă se dovedește că au fost încălcate dispozițiile privind prelucrarea datelor.

10.9. Drepturile persoanelor ale căror date personale se prelucrează sunt prevăzute de Regulamenului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 și sunt următoarele:

  1. Dreptul de acces al persoanei vizate:

Persoana vizată are dreptul de a obține din partea operatorului o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care o privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective și la informații.

  1. Dreptul la rectificare:

Persoana vizată are dreptul de a obține de la operator, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc. Ținându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, persoana vizată are dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.

  1. Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”)

Persoana vizată are dreptul de a obține din partea operatorului ștergerea datelor cu caracter personal care o privesc, fără întârzieri nejustificate, iar operatorul are obligația de a șterge datele cu caracter personal fără întârzieri nejustificate în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:

a) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

b) persoana vizată își retrage consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrarea;

c) persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea.

d) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

e) datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale care revine operatorului în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidența căruia se află operatorul;

f) datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale menționate la articolul 8 alineatul (1) din Regulamentul (UE) 679/2016.

 

  1. Dreptul la restricționarea prelucrării

Persoana vizată are dreptul de a obține din partea operatorului restricționarea prelucrării în cazul în care se aplică unul din următoarele cazuri:

a) persoana vizată contestă exactitatea datelor, pentru o perioadă care îi permite operatorului să verifice exactitatea datelor;

b) prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

c) operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;

d) persoana vizată s-a opus prelucrării, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

În cazul în care prelucrarea a fost restricționată, astfel de date cu caracter personal pot, cu excepția stocării, să fie prelucrate numai cu consimțământul persoanei vizate sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță sau pentru protecția drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public important al Uniunii sau al unui stat membru.

  1. Dreptul la portabilitatea datelor

Persoana vizată are dreptul de a primi datele cu caracter personal care o privesc și pe care le-a furnizat operatorului.

  1. Dreptul la opoziție

a) În orice moment, persoana vizată are dreptul de a se opune, din motive legate de situația particulară în care se află, prelucrării datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv creării de profiluri pe baza respectivelor dispoziții. Operatorul nu mai prelucrează datele cu caracter personal, cu excepția cazului în care operatorul demonstrează că are motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanei vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

b) Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment prelucrării în acest scop a datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv creării de profiluri, în măsura în care este legată de marketingul direct respectiv.

c) În cazul în care persoana vizată se opune prelucrării în scopul marketingului direct, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate în acest scop.

7.    Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată

Persoana vizată are dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

10.10. De asemenea, conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Departamentul Reclamatii, la adresa de e-mail comenzi@herbagetica.ro. Vă este recunoscut dreptul de a vă adresa instituțiilor publice competente ori instanțelor judecătorești.

10.11. Orice sesizare, solicitare, informare privind prelucrarea unei date cu caracter personal a consumatorului poate fi înaintată către Herbagetica SRL, cu sediul în Podu Olt, Hărman, Str. Florilor nr. 1085 bis, Jud. Brașov, J08/2334/2007, RO 22314691, email: office@herbagetica.ro, telefon 0372.918.888.

 

XI. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE CU PRIVIRE LA NEWSLETTER-UL HERBAGETICA ȘI FACEBOOK

11.1 Prin accesarea aplicației Facebook "Aboneaza-te la Newsletter-ul Herbagetica" înțelegeți și sunteți de acord cu faptul că Herbagetica SRL, vă solicita dumneavoastră, în calitate de utilizator, urmatoarele informatii necesare organizatorului pentru identificarea dumneavoastră personală:

(a) numele si prenumele dvs.,

(b) adresa de e-mail validă.

11.2 Scopul solicitării acestor informații de către Herbagetica SRL este de a menține contactul cu dumneavoastră și a vă informa periodic asupra promoțiilor la produse, precum și comunicări viitoare despre oferte și concursuri accesabile de pe https://www.facebook.com/herbagetica/ .

11.3. Dupa colectarea datelor dvs., Herbagetica SRL: - nu va înstrăina, închiria sau vinde informațiile de identificare personală a dumneavoastră către terți în scopuri de marketing și publicitate.

11.4. Înțelegeți și sunteți de acord că Herbagetica SRL poate utiliza datele dvs. de contact în scopul consultării sau informării dvs. cu privire la produsele, ofertele și promoțiile www.facebook.com/herbagetica. Puteți renunța la acest privilegiu prin serviciul de dezabonare din cadrul mesajelor email primite.

11.5 Herbagetica SRL își exercită dreptul de a modifica oricare din articolele prezentului regulament în scopul de a asigura coerența și corectitudinea desfășurării campaniei "Aboneaza-te la Newsletter-ul Herbagetica". Herbagetica SRLva afișa orice modificare a prezentului regulament pe www.herbagetica.ro/politici.